OYUNLU (TAKLACI)GÜVERCİN EĞİTİMİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa okuyup bilmediklerimi öğrenmek isterim..Genelde herkezin farklı sitilleri var..Çatıda uçuran bir arkadaşımızla balkon tarzı bir yerdee uçuran arkadaşlar eğitim şekli farklıdır .Balkonda uçurduğumuz oyun kuşu için önemli olan maddeler balkondan dışarı önü açık olan kısma 1mt uzunluğunda 50 cm genişliğinde yüzeyi beyaz veya siyah renkte olmalıdır kenarlarını trafikçilerin kullandığı ışık vurduğu zaman parlayan kırmızı renkteki ışıldaklar yapıştırarak etrafını çeviririz uçak pisti gibi düşünün plastik yemlik olmak şartıyla tahtanın ucuna yemlik monte edilir ve hayvan sadece orda yemini yemelidir hayvan yavruysa kesinlikle ürkütülmemelidir kendi kendi uçup oraya konar sonra yavaş yavaş büyüp söküldüğü zaman iyi ve kaliteli bir kuş ise sadece oyununu o tahtanın ucuna yapar....çatıda veya yerde beslenen oyunlu güvercinler ise farklıdır yerden 50 cm kadar yükselikte yuvarlak bir halka tarzında yer yapılır mesala kamyon lastiğine yakın veya daha geniş , içine toprak ve kum doldurulur ve sadece güvercine hazırladığınız daire içinde yem ve su verilir oda oraya alıştırılıp uçurulduğunda sadece oyununu oraya yapar.... saygılar HAKAN

bir şey biliyorsanız konuşun usta dielim bilmiyorsanızda susun adam zannedelim .. kimse kimse ile birşey paylaşmıyor böyle olsa daha iyi olur veya ben böyle alıştırıyorum falan tarzında arkadaşlar ..paylaşan insanlarada saygı duyulmuyor ben elimden geldiğim kadar yardımcı olmaya bildiklerimi aktarmaya çalısıyorum benim gibi bir sürü arkadaşta var ama malesef kimsee kimseye saygı duymuyor herkez sizin gibi olsa burada okuyacak bir şey bulamazsınız birazdaha emeğe bilgiye saygı lütfen bildiklerinizi doğrumuz varsaoğrumuzu yanlışımız varsa da yanlışımızı söylemeniz gerekmektedir

Bu konuların hepsi zaten sayfalarca tartışıldı sitede. Size nesini yazalım, tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya gerek yok.

hakanüsküdar' Alıntı:
bir şey biliyorsanız konuşun usta dielim bilmiyorsanızda susun adam zannedelim .. kimse kimse ile birşey paylaşmıyor böyle olsa daha iyi olur veya ben böyle alıştırıyorum falan tarzında arkadaşlar ..paylaşan insanlarada saygı duyulmuyor ben elimden geldiğim kadar yardımcı olmaya bildiklerimi aktarmaya çalısıyorum benim gibi bir sürü arkadaşta var ama malesef kimsee kimseye saygı duymuyor herkez sizin gibi olsa burada okuyacak bir şey bulamazsınız birazdaha emeğe bilgiye saygı lütfen bildiklerinizi doğrumuz varsaoğrumuzu yanlışımız varsa da yanlışımızı söylemeniz gerekmektedir
anladık siz ustasınız...

ustalıkla alakası yok aslında bilgi paylaşım plartformu burası bakıyorum bir sürü insan okumuş ama paylaşım yok yani buraya takılan kimse bu güvercinler hakkında hiç bir şey bilmiyormu

hakanüsküdar' Alıntı:
ustalıkla alakası yok aslında bilgi paylaşım plartformu burası bakıyorum bir sürü insan okumuş ama paylaşım yok yani buraya takılan kimse bu güvercinler hakkında hiç bir şey bilmiyormu
hocam yanlış anlamayın fakat usta olan konuşsun olmayan sussun adam zannedelim falan hoş tabirler değil bunlar o yüzden ben dee deimki eğer siz konuşuyosanız usta olduğunuzu iddia ediyorsunuz ...?

herzaman el elden üstündür ustayım diye bir iddiam yok yanlız bakıyorum bir sürü adam okumuş yorum yok kimseninmi bu güvercin hakkında bilgisi yok her şey paylaşark güzeldir bu site niye var bilmedikleriimizi öğrenelim güzel paylaşımlar olsun diye yanlışmıyım..

Bu konu hakkında aslında o kadar çok bilgi paylaşımı var ki forumda. Size düşen sitem etmek yerine araştırıp bulmaktır, paylaşmak için de yine o konuları kullanabilirdiniz ayrıca konu açmaya da gerek yok..

bu konuyu bakmadan açmadım tek akıllı sen deilsin OYUNLU (TAKLACI)GÜVERCİN EĞİTİMİ ile ilgili konu görmedim hee siz gördüysenizde bu site içersinde hangi bölümde olduğunu paylaşırsanız sevinirim girer bakarız sonrada gereken özürü dileriz

Belli ki bakmadan açmışsın.. Benim kimseye akıl vermek gibi bir niyetim yok, üslubuna dikkat etmeni öneririm.
Bakıp da görmediğin konuya aşağıdan ulaşabilirsin, ayrıca sadece bu değil bunun gibi, bilgili ustaların paylaştığı birçok konu var...

http://www.kuscular.org/taklaci-guv...ak-2-yavru-eke-kuslar-ve-kumesler-t10454.html

benim açtığım konuyla bana göre hiç bir alakası yokkk....neyse öyle düşünyorsanız özrümü dilerimm saygılar

Sizin açtığınız konuyu o zaman biz anlayamadık.

üstadım iyice okursan bana gönderdiklerini kim benim yazdıklarıma benzer şeyler yazmıs ben bana göndrdiğin iletileri okudum ama göremedim hee varsa bilee abinin biri yorum yapmıştır ona bile denk gelmedimm burda herkez herkezin konularını takip etmek zorunda deil madem senin dediğim gibi arşivler karıştırılcak konu açarken ozaman kısıtlama getirin herkez konu açmasın bildiğiniz güvendiğniz insanlara açtırın .benim kızdığım kırıldığım nokta madem senin dediğine göre buna benzer bir sürü konu var (yok) madem onları okudu niye tekrar aynı ona benzer konuyu okuyor bende diyorumki madem okudu insanların paylaştıklarını gördü oda naciz hane bir akıl versin ben khangi konuyu okursam muhakkak yorum yapıyorum niye karşı taraf zevkdaşlarıyla bildiği bir şey paylaşmış bu arada gönderdiğin bir konuyuda ben açmıştım bu konuyla uzaktan yakından alakası yok neysee sen farklı yerdesin ben farklı yerdeyimm eğer konuyu kapatabilirsen kapat yaşın 25 ne bilgin varsa wepmaster olmuşsun bu yaşta bu bilgi süper valla daha ilersini düşünemiyorum

hakanüsküdar' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa okuyup bilmediklerimi öğrenmek isterim..Genelde herkezin farklı sitilleri var..Çatıda uçuran bir arkadaşımızla balkon tarzı bir yerdee uçuran arkadaşlar eğitim şekli farklıdır .Balkonda uçurduğumuz oyun kuşu için önemli olan maddeler balkondan dışarı önü açık olan kısma 1mt uzunluğunda 50 cm genişliğinde yüzeyi beyaz veya siyah renkte olmalıdır kenarlarını trafikçilerin kullandığı ışık vurduğu zaman parlayan kırmızı renkteki ışıldaklar yapıştırarak etrafını çeviririz uçak pisti gibi düşünün plastik yemlik olmak şartıyla tahtanın ucuna yemlik monte edilir ve hayvan sadece orda yemini yemelidir hayvan yavruysa kesinlikle ürkütülmemelidir kendi kendi uçup oraya konar sonra yavaş yavaş büyüp söküldüğü zaman iyi ve kaliteli bir kuş ise sadece oyununu o tahtanın ucuna yapar....çatıda veya yerde beslenen oyunlu güvercinler ise farklıdır yerden 50 cm kadar yükselikte yuvarlak bir halka tarzında yer yapılır mesala kamyon lastiğine yakın veya daha geniş , içine toprak ve kum doldurulur ve sadece güvercine hazırladığınız daire içinde yem ve su verilir oda oraya alıştırılıp uçurulduğunda sadece oyununu oraya yapar.... saygılar HAKAN

HAKAN KARDEŞ MERHABA,

SİZİN AÇTIĞINIZ KONU GENELDE KUŞUN YER HAKİMİYETİ İLE İLGİLİ.EVET OYUN KUŞUN İYİ İSE PERFORMANSINI TAMAMEN ORTEYA ÇIKARABİLMEN İÇİN GÜZEL BİR YERDE UÇURMAN GEREKİYOR.AMA TABİKİ BUNU BİZİM YADA KUŞUN SEÇME İMKANI PEK OLMUYOR.MEKAN NE İSE ORADA UÇACAK SONUÇTA.YERDE,TERASTA HATTA BALKONDA KUŞ UÇURAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.BANDE ÇATIDA UÇURUYORUM ÖRNEĞİN.KUŞU NEREDE UÇURURSAK UÇURALIM UYMAMIZ,YADA YAPMAMIZ ZORUNLU DURUMLAR OLUŞİUYOR.KUŞA BİR HEDEF BÖLGE YARATMAK ZORUNDAYIZ ÖNCELİKLE.SİZDE KONUNUZU BU OLAYIN ETRAFINDA YOĞUNLAŞTIRMIŞSIZ.
KUŞU NEREDE UÇURURSAK UÇURALIM,İYİ KUŞ KUŞUN ÜSTÜNE OYNAMALI MANTIĞI DOĞRULTUSUNDA,ALTA SERDİĞİMİZ KUŞLARI FAZLA DAĞATMAMALIYIZ.KİMİSİ TAŞLARLA TOPRAK YAPIYOR KİMİSİ ALANI KÜÇÜLTECEK FARKLI TAKTİKLER.YERDE BU İŞ KOLAY AMA DURUM BALKON,TERAS YADA ÇATI OLDUNMU İŞ ZOR BİRAZ.ORTAMA GÖRE TAKTİK GELİŞTİRME ZORUNLULUĞU OLUŞUYOR.YAPILAN HATALAR KUŞLARINDA HATA YAPMASINA SEBEB OLABİLİYOR.DEDİĞİNİZ GİBİ BALKONDAN YAPILACAK ÇIKINTILAR KUŞUN DİKKATİNİ ÇEKECEK YADA ONA KOLAYLIK SAĞLAYACAK(YER HAKİMİYETİ İÇİN)TAKTİKLER GELİŞTİRİLEBİLİR.AMA BU ORTAM ŞARTLARI İLE ÇOK ALAKALI.AMA TAVSİYEM EĞER KUŞUNUZ ÇOK İYİSE,YERDE,TERASTA UÇURMA ŞANSINIZ YOK İSE KUTUYA KOYUP BOŞ BİR ARAZİDE BU İŞİN YAPILMASIDIR.

SAYGILAR.....

HÜSEYİN abi ilk başta saygılarımı sunarım nedemeye çalıştığımı anlayan biriyle muhattap olduğum için sevindim sizinde dediğiniz üzere farklı yerlerde uçuran balkon teras yer vs vs... bir sürü farklı mekan ve yerlerde kuş uçuran arkadaşımız var benim yapmak istediğim benim taktiklerim bunlar seninde örnek verdiğin üzere farklı stilleri olan arkadaşlar bir şeyler yazsınki bizde öğrenmeye ve yapmaya çalışalım belki bilinenlerden çokdaha iyi taktikler bulmuştur sonuçta el elden üstündür paylaşım olsun ...wepmaster hüseyin arkadaşımız koskaca sitede bana senin açtığın gibi bir sürü konu var diyor fakat ben şuan üzerine konuştuğumuz konuya çok yakın bir şey göremedim hatta benim açtığım konu olan saf kan oyun kuşu nasıl olur ...bu konuya örnek gösteriyor hiç alakası yok zaten artık konu açmamaya karar verdim zaten bilende bilmeyende konu açıp yorum yapıyor ...saygılar hakan işman

hakanüsküdar' Alıntı:
üstadım iyice okursan bana gönderdiklerini kim benim yazdıklarıma benzer şeyler yazmıs ben bana göndrdiğin iletileri okudum ama göremedim hee varsa bilee abinin biri yorum yapmıştır ona bile denk gelmedimm burda herkez herkezin konularını takip etmek zorunda deil madem senin dediğim gibi arşivler karıştırılcak konu açarken ozaman kısıtlama getirin herkez konu açmasın bildiğiniz güvendiğniz insanlara açtırın .benim kızdığım kırıldığım nokta madem senin dediğine göre buna benzer bir sürü konu var (yok) madem onları okudu niye tekrar aynı ona benzer konuyu okuyor bende diyorumki madem okudu insanların paylaştıklarını gördü oda naciz hane bir akıl versin ben khangi konuyu okursam muhakkak yorum yapıyorum niye karşı taraf zevkdaşlarıyla bildiği bir şey paylaşmış bu arada gönderdiğin bir konuyuda ben açmıştım bu konuyla uzaktan yakından alakası yok neysee sen farklı yerdesin ben farklı yerdeyimm eğer konuyu kapatabilirsen kapat yaşın 25 ne bilgin varsa wepmaster olmuşsun bu yaşta bu bilgi süper valla daha ilersini düşünemiyorum

Konuşma üslubuna dikkat et, ezik mi yaşadın da sana bir şey diyen yokken mesleği, webmasterlığı karıştırır oldun. Psikolojik sorunların mı var?
19 Oca 2011 kayıt olmuşsun ne zaman araştırıverdin maşallah 110000 tane mesajı da hemencecik benim sorduğumla alakalı değil o konular dedin?
Ayrıca konuyu okurmusun birşeyde sormamışsın zaten konuda bilgi vermişsin kendince.

uslubumda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyororum ezik olan sensin ukala ukala konuşuyorsun aradaki farkı pekala biliyorum ayrıca..sende harbi sorun varr neden 110000 tane msjı okıyimm:)) hüseyin kardeş madem herkez kendi kafasına göre konu açamıyor ozaman siz açılmamış konuları açın insanlar yorum yapsın 110000 tane msjı okumak zorunda kalmayalım :)))

Üslubunda sorun var evet, sen fark etmiyorsun belki ama var. 11000 mesaj okumayabilirsin, yöneticilerin uygun gördüğü takdirde istediğin kadar konu da açabilirsin buna kimse itiraz etmez ancak burada kimseyle bu şekilde konuşamazsın..Bunları sadece bana ve Hüseyin arkadaşa yazdıklarından dolayı söylüyorum..Bu işler yaşla olmaz emin ol, bu sitede 15 yaşında ama senden cok daha fazla saygı gören çocuklar var..Niye senden fazla saygı görüyorlar biliyormusun??? Çünkü senin yaptığın gibi saygısız davranmıyorlar..

dynatech' Alıntı:
Üslubunda sorun var evet, sen fark etmiyorsun belki ama var. 11000 mesaj okumayabilirsin, yöneticilerin uygun gördüğü takdirde istediğin kadar konu da açabilirsin buna kimse itiraz etmez ancak burada kimseyle bu şekilde konuşamazsın..Bunları sadece bana ve Hüseyin arkadaşa yazdıklarından dolayı söylüyorum..Bu işler yaşla olmaz emin ol, bu sitede 15 yaşında ama senden cok daha fazla saygı gören çocuklar var..Niye senden fazla saygı görüyorlar biliyormusun??? Çünkü senin yaptığın gibi saygısız davranmıyorlar..
üslubumu çok bozduğumu düşünmüyorum hee size göre varsa özür dilerim.şunuda söyliyim büyüğe saygı esastır bizim kültürümüzde ama ben bana deil bilgiye paylaşıma saygı dedim bana saygı gösterin demedim kimsedende kendi şahsıma saygı beklemiyorum umrumda da değil açıkçaaa bilgiye paylaşıma saygı duysun yeter..

Terbiyessizlik yapma. Konudan var onlarca denildiyse emin ol senden daha fazla bildiğimden dolayı var demişimdir. Daha bir aylık üyesin ne zaman araştırdında saçma sapan yazılar yazıyorsun. Üslubuna dikkat edeceksin.
Bir tane uyarı verdim sistemden ikincide üyeliğini kapatıyor sistem bilgin olsun.

Şahsına saygı beklememen gayet normal, anlayabiliyoruz seni.
Konu aynısından onlarca olduğu için -kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri