saya3535' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html
oyunlu yavrular bu kuslardan alınır bos yavru atmazlar ustune kus varsa yarıstırırız ızmırden ....
aslında cevap vermicektim ama yinede dayanamadım..öncelikle sana saya3535..söylemek istediğim birkaç birşey var..
kuslarını neye gore yarıstırıyorsun?karsıya dogrumu asagıya dogru mu?ve sana bu konuda bazı birikimlerimi aktarmak istiyorum
birincisi her zaman iyinin iyisi vardır..herkesin kusu kendıne güzeldir..lütfen kuslarını iddalara malzeme konusu yapma.
ikinciside unutma her zaman iyi kuscuların kusları konusur; cenesi değil..biz abilerimizden böyle gördük böyle öğrendik..kuslarını övme..bırak seni övsünler..belki cevrende senın ustune oyunlu kus olmayabilir ama inan bunu kuslara olan merakımdan dolayı cok gezen cok kus goren biri olarak soyluyorum piyasada gercekten cok güzel oyunlu kuslar mevcut.saya oyun sitilleri gereği zaten yarıstıtılması zor olan kuslar.çünkü birden cok oyun sitili vardır.yani bu konuda iddaa etmen gercekten boş..
üçüncüsüde benden sana tavsiye kuslarına sakın güvenme..unutmaki kuslarında kuslardan cıktı sende olan kuslar baskasında niye olmasın..
ama bu söylediklerime ragmen hala bu konuda iddalı isen önce senın kuslarını izleriz sonra kuslarına göre sana kus izlettirme fırsatıda sunabilirim..bende olmasada yakın cevremden illaki izleriz.. yavru alımına gelirsek
oyunlu yavru konusuna gelince bence eslemeler dogru oldugu sürece oyunlu yavru alımı kolaydır..ilk başta eşlemede oyun sitilleri daha sonra fiziki durumlarına kostüme duruslarına kuyruk yapılarına ve paçalarına dikkat ederim.günümüzde piyasadaki birçok sayalar kırıktır..performans olarak belki güzeldirler ama ırk standartları olarak 5 para etmezler.mesala bir kusta kostüm yoksa istediği kadar oyun yapsın gözümde değeri olmadıgı gibi piyasadada değeri yoktur...diceğim su..oyunlu yavru almak ıcın birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan kusları eşlemenın ortalıgı kırık çirkin kuslarla doldurmanın manası yok..böyle detaylara dikkat ettiğimiz sürece gercekten güzel kuslara ulasıcagımıza ınanıyorum..ki bu konuda en iyi örnek salmalara hapsedilmelerine ragmen mavi kafakuyruklardan kara komplelerden v.s dehset oyunlu yavrular cıkabiliyor..hem kostüm hem oyun..kuş bakılcaksa böyle kuslar bakmalıyız bence..bunlara dikkat ettğimiz sürece ilerleme kaydedebiliriz bence..bir iş yapıyorsak bilinçli yapma taraftırıyım..