OYUNLU YAVRU NASIL ALINIR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DÖNEKCI35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

DÖNEKCI35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
UĞUR GENÇ
Meslek
ŞUBE SORUMLUSU
İlgi Alanı
Köpekler
Tüm performans kuşçularının en çok şikayet ettiği şeylerden biri eski oyun kuşlarının performansını bulamamak.Kostüm güzelliğine talebin fazla olmasının olumsuz etkileri malesef çok.Ama bizlerde (performans meraklısı olarak kabul ediyorum)bu kuşlardan verim alabilmek için eşlemelerde ve eğitimlerde nelere dikkat etmeliyiz,neleri göz önünde bulundurmalıyız.

Selamlar. Naçizane benim fikrim,bildiğiniz kuşları yani oyunlarından ve kanından emin olduğunuz kuşları seçip "renk ve güzellik gözetmeden" seçip eşleyin. Çıkan yavrular soyuna çeker ama şu var ki kardeşleri birbirine vurmayın. Bekleyin bir daha ki yavrularla birbirine çapraz eşleyin. Ve yahut "sadece erkek" olmak sureti ile emin olduğunuz ayrı kanlarla karıştırın. Saygılarımla..

Engin verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak neden kardeşleri birbirine eş etmemeliyiz.

babam iki kardeşten aldığı yavruyu [çakır erkek] yıllarca döndürdü nam saldı vala biz zararını görmedik kardeş eşlemenin nacizane fikrim

valla olaya kuş genetiği olarak bakmak lazım derim ben. internetten bir araştırıp okursanız sorularınızın çoğuna cevap alabilirsiniz...

ben kuş genetiği üzerine yavru alıyorum ve isediğim performan % 50 oranında tutuyor, diğer % 50 de dönüyor, ama tam olarak ana babayı ortalayamıyor. aynı zamanda yavrusunu alacağımız performans kuşlarını titizlikle seçmek gerektiğini ve hayal ettiğiniz performansı yakalamak içinde hayal gücünüzü çok iyi çalıştırmak gerektiğini düşünüyorum... çok ince ayrıntılar var. bu ince ayrıntıları yakalamak ise tamamen tecrübe.

yavru almada tecrübe çok önemli tecrübeniz yeterli ise bunu da kuş genetiğiyle birleştirebilirseniz show ozaman oluyo...

saygılarımla...

usta, doğum esnasında vereceksin müzik setinden kafese mezdekeyi, bak çıkan kuşlar nasıl oyuncu oluyorlar :))

Uğur abi bence tam aksine iyi oyunlu kuşla iyi oyunlu kuşu eşlememelisin ben eşledim genelde yavrularda kan fazlalığı oluyor ve çok hızlı uçup çok ani hareket ediyorlar

Bu arada kardeşle kardeşi eşlemenin hiçbir zararını görmedim fakat kan değişirse daha iyi olur tabiki

saygılarımla..

saya3535' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html

oyunlu yavrular bu kuslardan alınır bos yavru atmazlar ustune kus varsa yarıstırırız ızmırden ....

aslında cevap vermicektim ama yinede dayanamadım..öncelikle sana saya3535..söylemek istediğim birkaç birşey var..
kuslarını neye gore yarıstırıyorsun?karsıya dogrumu asagıya dogru mu?ve sana bu konuda bazı birikimlerimi aktarmak istiyorum
birincisi her zaman iyinin iyisi vardır..herkesin kusu kendıne güzeldir..lütfen kuslarını iddalara malzeme konusu yapma.
ikinciside unutma her zaman iyi kuscuların kusları konusur; cenesi değil..biz abilerimizden böyle gördük böyle öğrendik..kuslarını övme..bırak seni övsünler..belki cevrende senın ustune oyunlu kus olmayabilir ama inan bunu kuslara olan merakımdan dolayı cok gezen cok kus goren biri olarak soyluyorum piyasada gercekten cok güzel oyunlu kuslar mevcut.saya oyun sitilleri gereği zaten yarıstıtılması zor olan kuslar.çünkü birden cok oyun sitili vardır.yani bu konuda iddaa etmen gercekten boş..
üçüncüsüde benden sana tavsiye kuslarına sakın güvenme..unutmaki kuslarında kuslardan cıktı sende olan kuslar baskasında niye olmasın..

ama bu söylediklerime ragmen hala bu konuda iddalı isen önce senın kuslarını izleriz sonra kuslarına göre sana kus izlettirme fırsatıda sunabilirim..bende olmasada yakın cevremden illaki izleriz.. yavru alımına gelirsek

oyunlu yavru konusuna gelince bence eslemeler dogru oldugu sürece oyunlu yavru alımı kolaydır..ilk başta eşlemede oyun sitilleri daha sonra fiziki durumlarına kostüme duruslarına kuyruk yapılarına ve paçalarına dikkat ederim.günümüzde piyasadaki birçok sayalar kırıktır..performans olarak belki güzeldirler ama ırk standartları olarak 5 para etmezler.mesala bir kusta kostüm yoksa istediği kadar oyun yapsın gözümde değeri olmadıgı gibi piyasadada değeri yoktur...diceğim su..oyunlu yavru almak ıcın birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan kusları eşlemenın ortalıgı kırık çirkin kuslarla doldurmanın manası yok..böyle detaylara dikkat ettiğimiz sürece gercekten güzel kuslara ulasıcagımıza ınanıyorum..ki bu konuda en iyi örnek salmalara hapsedilmelerine ragmen mavi kafakuyruklardan kara komplelerden v.s dehset oyunlu yavrular cıkabiliyor..hem kostüm hem oyun..kuş bakılcaksa böyle kuslar bakmalıyız bence..bunlara dikkat ettğimiz sürece ilerleme kaydedebiliriz bence..bir iş yapıyorsak bilinçli yapma taraftırıyım..

Bende 2 yıl kadar saya besledim bildiklerimi aktarmak isterim:
Öncelikle bende oyunlu fakat renksiz kuşları üretme taraftarı değilim ben şöyle yaptım Oyunlu kuşla kostümlü kuşu eşlemelisin ben öyle yapıyordum yavrular hem renkli çıkıyor hemde havada çok iyi fakat hemen eşleyip ilk yavruda güzel atmaz 2.-3. yavruda daha iyi yavrular atacaktır.

saya3535' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kelebekler-saya/oynak-sayalar-kral-izmir-cennetcesme-t18481.html

oyunlu yavrular bu kuslardan alınır bos yavru atmazlar ustune kus varsa yarıstırırız ızmırden ....

Kardeşim kuş yarıştırmak değil bizim amacımız :asla: ha illa yarışalım dersen kapım her zaman açık bi tane tek sayam var atarız havaya izleriz beğenirsen onuda sana hediye ederim alır gidersin o konuda sıkıntı yok cennetçeşmede besliyormuşsun bende esendereyim baya yakınız birbirimize sizin orda en iyi sayaları ben çoban alide izledim halen bakıyormu bilmiyorum ama eğer bakıyorsa izlemeni tavsiye ederim
Gelelim asıl soruya sen bu oyunlarına çok güvendiğin kuşları nasıl eşledin nasıl uçurdun yavruluklarında nasıl bir eğitim verdin kuşlarına onları herkeze anlat ki insanlara faydan olsun tabi bunları sen çıkardıysan

555298' Alıntı:
saya3535' Alıntı:

aslında cevap vermicektim ama yinede dayanamadım..öncelikle sana saya3535..söylemek istediğim birkaç birşey var..
kuslarını neye gore yarıstırıyorsun?karsıya dogrumu asagıya dogru mu?ve sana bu konuda bazı birikimlerimi aktarmak istiyorum
birincisi her zaman iyinin iyisi vardır..herkesin kusu kendıne güzeldir..lütfen kuslarını iddalara malzeme konusu yapma.
ikinciside unutma her zaman iyi kuscuların kusları konusur; cenesi değil..biz abilerimizden böyle gördük böyle öğrendik..kuslarını övme..bırak seni övsünler..belki cevrende senın ustune oyunlu kus olmayabilir ama inan bunu kuslara olan merakımdan dolayı cok gezen cok kus goren biri olarak soyluyorum piyasada gercekten cok güzel oyunlu kuslar mevcut.saya oyun sitilleri gereği zaten yarıstıtılması zor olan kuslar.çünkü birden cok oyun sitili vardır.yani bu konuda iddaa etmen gercekten boş..
üçüncüsüde benden sana tavsiye kuslarına sakın güvenme..unutmaki kuslarında kuslardan cıktı sende olan kuslar baskasında niye olmasın..

ama bu söylediklerime ragmen hala bu konuda iddalı isen önce senın kuslarını izleriz sonra kuslarına göre sana kus izlettirme fırsatıda sunabilirim..bende olmasada yakın cevremden illaki izleriz.. yavru alımına gelirsek

oyunlu yavru konusuna gelince bence eslemeler dogru oldugu sürece oyunlu yavru alımı kolaydır..ilk başta eşlemede oyun sitilleri daha sonra fiziki durumlarına kostüme duruslarına kuyruk yapılarına ve paçalarına dikkat ederim.günümüzde piyasadaki birçok sayalar kırıktır..performans olarak belki güzeldirler ama ırk standartları olarak 5 para etmezler.mesala bir kusta kostüm yoksa istediği kadar oyun yapsın gözümde değeri olmadıgı gibi piyasadada değeri yoktur...diceğim su..oyunlu yavru almak ıcın birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan kusları eşlemenın ortalıgı kırık çirkin kuslarla doldurmanın manası yok..böyle detaylara dikkat ettiğimiz sürece gercekten güzel kuslara ulasıcagımıza ınanıyorum..ki bu konuda en iyi örnek salmalara hapsedilmelerine ragmen mavi kafakuyruklardan kara komplelerden v.s dehset oyunlu yavrular cıkabiliyor..hem kostüm hem oyun..kuş bakılcaksa böyle kuslar bakmalıyız bence..bunlara dikkat ettğimiz sürece ilerleme kaydedebiliriz bence..bir iş yapıyorsak bilinçli yapma taraftırıyım..

bak kardesım oncelıkle ben 1 satır bısı yazmısım cok konusan degıl falan dıyosun ya sen roman yazmıssın demekkı bos kuscusun once senınkılerı ızlerız dıyosun ona gore bende yoksa falan da falan once sen kuslarına guven ben senınkılerı gormeden kumesıne yarıstıralkım ızlemeden soyluyorum olur mu bızde 1 2 tane kus yok 10 15 tane oynak ucurcam sana elıne bı kus vercem at dıcem pırıltı kus gor tamam kardesım ole kırmızı edremıt bozuk apaçi kuslarda degıl bılader bıze arap beyaz kafa kuyruk bozalı ucurcan ben fazla degıl 12 yıldır saya beslıyorum o kadar kuscu gezdım adım gıbı emınım benın kuslarıma guvenıyorum mılletın lekesız buz mavısı kafa kuyrugu damızlık yaptıgı kumesler var ben aynı kusu yıldıza salıyorum komsunun catıya carptı gecen gun eserlı oldu hayvan ha gelırsın 200 lıra verırsın arkadasımda kus var madem ust sevıye kus gormöemıssın gosterırız kusu sadece 2 dırek boyu kalksın yeter sana ızle dıcem kus nasıl oynamaktan ucamıyomus gorursun kus gelırse alırsın paranın bızım kımsenın parasında gozumuz yok begenırsen al derız yavrusu HEDİYE SANA kus ızletırsın mıllete tamam kendıne dıkkat et

Sayalarda uyguladığım benim kümesimde uzun süredir çalısan sistemi yazayım size ... tabi detaylarıda var ama ben kısa bir şekilde özetleyeyim. Kendi kanımı nasıl oluşturabilirim, uzun vadeli güzel dönen yavrular nasıl alabilirimi merak eden arkadaşlarımıza kardeşlerimize belki bir faydası olur.

Damızlık kuşu herzaman dişiden seçin yani dişi mutlaka 4X4 lük bir kuş olsun ve bu kuşa uygun ayrı soylardan gelen kaliteli seceresi belli 2 yada 3 erkekle eşleyip anneleri bir , babaları üvey kardeşler çıkartın ve bunlarıda birbirlerine eş ederek kendi soyunuzu oluşturun . Uçmayan ve dönmeyen hatalı bozuk kuşları kesinlikle bu sistemin içine sokmayın (damızlık yapmayın) yuva kardeşlerini sürekli birbirleriyle eşlemekten kaçının ,kuşlarınızın seceresini mutlaka tutun .

Bende dönmeyen bir kuş var ama yavrusunu aldım çok güzel dönüyor diyen mutlaka çıkacaktır .Yavrusu dönse torunu dönmez yada bozuk döner . Burdaki amaç genetik havuzlarında olabildiğince hatasız güzel dönen kuşlardan oluşan bir kan yaratmak.

Geri