Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese selam arkadaşlar...Başlıkta pek açıklayamadım sormak istediğimi...şöyle anlatayım 1 çift kuşum var renkleri güzel tipleri güzel ama gel gelelimki uçmuyorlar kovalasanda kafalarına silahta dayasan uçuramıyorum sanırım böyle kuşlara yatık olmuş deniyor zaten bu kuşlar daha öncede damızlıkmış.Herneyse diğer kuşlarımda bu kuşlar yüzünden uçmuyor kötü örnek oluyorlar kümesimdeki uçmayan bütün kuşları satmaya karar verdim ihalede satıcam 5 liraysa 5 lira istemiyorum uçmayan kuş 6-7 aydır yeni kümes yaptım adam gibi kuş ucurup bir türlü seyredemedim.ama bu kuşlara kıyamıyorum lafı uzattım biliyorum ama ana sorum örneğin oyunu açmayan uçmayan kuşun damarının sağlam olma ihtimali yavrularını oynama ihtimali nedir?
kuşun altından gelen yavruları alıp ucurup ızlemek denemek gormek gerekır oynamayan kusun altında gelen kus oynamaz dıye bi kaide olamaz zira 4 takım damızlıgım var 2 takımı bırak takla atmayı guneş yüzü bile görmediler adam akıllı ama altından gelen yavrular izlemeye görülmeye değer saglıcakla kalın saglık bol yavrulu sezonlar gecırmeniz dile ile!
Benim kümesteki damızlıkların 3 çiftide oyunsuz , yani hiç uçmamış kuşlar.Altından çıkanlar gayet güzel oyun yapıyor antrenmanı güzel verince.Tabi denemeden bişey söylemek zor olur
Kuslari nasil besliyorsun nasil bir egitim veriyorsun.
Sonra kac kusun var kac kus ayni anda oynuyor.
Bende geldiklerinde ucmuyorlardi zamanla bel kirma durumu kalkti,daha sonrada kuslari cok serbest biraktim ucmak istemiyorlardi bir süre önce.
Dün indiremedim kuslar gece disardaydi karanlikta ucan vardi sonra sabah erkenden bir baktim kuslar hepsi havada yatik kus kalmamis.
yani cok serbest birakma.
egitim sirasinda kuslarimin birisini cok takip etdiklerini gördüm bu kusum ne yazikki SIK takla olmus ve havaya kaldiramiyor kendini.
Ben sorunun yatik kus oldugu degil ama takip edilen kusun SIK takla sonucu ucmadigindan kaynaklandigimi fark etdim.
Kus ile meskulüm kuyruk tellerinden bir bölümünü cektim ama tam bilmiyorum acaba simdimi ucuracam yoksa bir süre bekliyecemmi diye.
Her gün o kusu havaya atiyorum 10 metrede olsa kus yere kapaklaniyor iki ayaklarinin üstünde iniyor ama zorlandigi belli.
kanatlarinda sorun yok ucma sirasinda kalkista taklayi cok atiyor düzeni bozuk.
cakmakli kuslarim nedense hep böyle iyi takla atan bir kusun olur oda SIK taklaya girer moralin bozulur.