OYUNU BİLİNMİYEN KUŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gece Gözcüsü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Abdullah AĞIR
Meslek
Bekci
İlgi Alanı
Kediler
Cümleten selamın aleyküm güzel insanlar aklıma gelen bir ata sözü(at at olanakadar sahibi mat olur) derler diyelimki arkadaşımızın biri bize bir yerden oyununu bilmediği 20 adet kuş getirdi kendisi ilgilen mediği için bunlardan 4 tanesini seçdedi sorun burda bukuşları ucurmadan bunların siz olsanız fiziki özelliklerine bakarak sececek olduğunuz için nasıl bir özellik göz önünde bulundurarak secersiniz? ALLAHa emanet olun saygılarımla

Aleykum Selam hemso , ben olsam ve hic ucurmama sansim olmasa kusun gecmisini sorarim sicilini isterim yani bu kusun ne yaptigini nerden gelme oldugunu felan sorardim tabikide ucuslari hakkinda birkac soru sorardim..hadi diyelimki hicbir fikir yok ne alici ne satici kuslar hakkinda zerre kadar fikirleri yok , ozaman ben olsam kapali bir alana girer(oda gibi) kuslari teker teker elime alip salardim ki en azindan odada ceken kus oyunlu kustur diye anlarsin(ha nekadar oyunludur tam olarak ne yapar orasini ALLAH bilir).Eger boyle bir durumda isen sana tavsiyem budur , kolay gelsin ALLAHA emanet ol gurbetten tum Yozgata selamlar.

cevabın için teşekkürler ben budurumda değilim fakat sizingibi güzel insanların vereceği cevapla buişe ister yeni başlayan ister geçmişi olan bütün arkadaşların bokonuya ilgi alaka vede burada yazanlarla kendimizi daha iyi geliştirme acısından böyle bir soru yönettim ALLAHa emanet olun saygılarımla

Merhaba.
Fenerbahçem'in dediği gibi Taklacı kuşu saldınmı,
kuşun ayak açışı ve havada kanat yapışı,o kuş hakkında
hemen bir fikir verir. Pazardan alırken de o şekilde alınır zaten.

İstanbuldan Neco.

Fizik yapısına ve bazı özelliklerine bakarak bir kuş hakında fikir sahibi olabiliriz, bu tecrübe ile çok yakın alakalıdır , ben kendi adıma en azından bir fikir sahibi olabilirim .
Kuşu eline alıp tartarak sinirine bakarak , kanat kuyruk yapısına bakarak, tüyüne bakarak, pekçok şeye daha bakarak bir fikir sahibi olabiliriz .
Yani bu kuşta birşeyler var diyebiliriz .
Bu kuş yirmi baş yapar, taban taklada kesin vurur ,bağlamayıda yapar , uzun da çıkar bu kesin diyemeyiz .
Bİr ön fikrimiz olur ancak , bu olabilir, yada bu kuş ta ışık var diyebiliriz ..
Kendi adıma çoğu zaman da düşüncelerimme yakın olur fikir yürüttüğüm kuş ..
Kesin bir kararlılıkla iddia da bulunmak olmaz bu işte yanlız, en azından ben bir idia da bulunamam .
Ön bir değerlendirme den öteye çıkmaz düşüncelerim .
Büyüklerizin bir lafı var'' balık tava da kuş havada ''derler ..
Bazen çok yanılabiliriz kesin hühüm verince , neticede ''iki kanat bir de kuyruk ' hiç bir şeyin garantisi olmaz, kuşu havada görmeden .. selamlar ŞEREF

arkadasım kusun fiziki yapısından tahmin yürütülür
mesela kanatları yumuşak olur.bide kuşu eline al kuyruğunu boşa çıkar kuşu aşşağı yukarı salla kuyruğunu tam açıyorsa hızlı refleksle oyunludur diye biliriz<

A.S Abdullah arkadasim.

Öncelikle böylesini güzel bir konuyu bizimle paylastigin icin tesekkür eder,devamini bekleriz insaallah.

Soruna gelince diger arkadaslarin verdigi cevaplara katiliyorum,farkli olarakta sunlari eklemek istiyorum.HERKEZ HAYATA KENDI PENCERESINDEN BAKAR sözünü esas alarak,onca kusun icinde hangi kus farkli duruyor veya kuslardan birazda olsa ayri duruyorsa o kusu tercih eder saglikli olup olmadigini kontrol ettikten sonra beslerdim.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle..

nzeytinevi' Alıntı:
Merhaba.
Fenerbahçem'in dediği gibi Taklacı kuşu saldınmı,
kuşun ayak açışı ve havada kanat yapışı,o kuş hakkında
hemen bir fikir verir. Pazardan alırken de o şekilde alınır zaten.

İstanbuldan Neco.
selamın aleyküm saygıdeger abim öncelikle şunu belirtmek isterim busorudaki maksat bizlere zaman kazan dırmaktır nasıl derseniz eşleşme veya cücük almadeyim buzamanda tabi bu benim görüşüm öncelikle oyunu bilin meyen kuşu fiziksel olarak ayırt ede bilmemiz gerekmektedir benim burada kendi bildiğim yada bildiğimi sandığım özellik lere yeni özellikler kata bilecek miyiz cevabınız için teşekkürler kuşun ayak açısı kanat yapışı derken bunu ayrıntılı izah ede bilirmisiniz

şeref' Alıntı:
Fizik yapısına ve bazı özelliklerine bakarak bir kuş hakında fikir sahibi olabiliriz, bu tecrübe ile çok yakın alakalıdır , ben kendi adıma en azından bir fikir sahibi olabilirim .
Kuşu eline alıp tartarak sinirine bakarak , kanat kuyruk yapısına bakarak, tüyüne bakarak, pekçok şeye daha bakarak bir fikir sahibi olabiliriz .
Yani bu kuşta birşeyler var diyebiliriz .
Bu kuş yirmi baş yapar, taban taklada kesin vurur ,bağlamayıda yapar , uzun da çıkar bu kesin diyemeyiz .
Bİr ön fikrimiz olur ancak , bu olabilir, yada bu kuş ta ışık var diyebiliriz ..
Kendi adıma çoğu zaman da düşüncelerimme yakın olur fikir yürüttüğüm kuş ..
Kesin bir kararlılıkla iddia da bulunmak olmaz bu işte yanlız, en azından ben bir idia da bulunamam .
Ön bir değerlendirme den öteye çıkmaz düşüncelerim .
Büyüklerizin bir lafı var'' balık tava da kuş havada ''derler ..
Bazen çok yanılabiliriz kesin hühüm verince , neticede ''iki kanat bir de kuyruk ' hiç bir şeyin garantisi olmaz, kuşu havada görmeden .. selamlar ŞEREF
selamın aleyküm cevabınız için teşekkür ederim şunu belirtmek isterimki ben kuşu eline alıp bukuş sizinde belirttiğinizgibi kac baş tapan takla bağlama uzuncıkar buda benden olsun perdah yapar diyemem diyenide duymadım benim sizlerden acizhane isteğim bildiğiniz teçrübe edindiğiniz konuları yazmanız örneğin sinirine kanat kuyruk yapısı tüğüne derken bu özellikleri detaylı anlatmanızı isterim saygılarımla

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
A.S Abdullah arkadasim.

Öncelikle böylesini güzel bir konuyu bizimle paylastigin icin tesekkür eder,devamini bekleriz insaallah.

Soruna gelince diger arkadaslarin verdigi cevaplara katiliyorum,farkli olarakta sunlari eklemek istiyorum.HERKEZ HAYATA KENDI PENCERESINDEN BAKAR sözünü esas alarak,onca kusun icinde hangi kus farkli duruyor veya kuslardan birazda olsa ayri duruyorsa o kusu tercih eder saglikli olup olmadigini kontrol ettikten sonra beslerdim.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle..
aleyküm selam tahir bey inşallah elimden geldiği dilimin döndüğü kadar butür konular hakkında yorum yapmaya calışacağım verdiğiniz cevaba katılı yorum ayrıksı kuş diyerek zaten KUŞ BİR BİLMECEDİR bizler tecrübe lerle bu bilmeceyi cözelim derim burada şunu belirtmek isterim ne cok yaşayan nede cok gezen iyi bilir önemli olan hatattan ders cıkara bilmektir derim bugibi konularda bende bikac soru var fakat ilk bu soruyu yönetmem öncelikle kuşu tanımamız içindir saygılarımla

zahirbaba' Alıntı:
arkadasım kusun fiziki yapısından tahmin yürütülür
mesela kanatları yumuşak olur.bide kuşu eline al kuyruğunu boşa çıkar kuşu aşşağı yukarı salla kuyruğunu tam açıyorsa hızlı refleksle oyunludur diye biliriz<
selamın aleyküm verdiğiniz cevap için teşekkür ederim busoru az aliden az veliden diye bir özellk leri kavramamızı bize zaman kazan dırmamızı sağlaya bilirmiyiz beraberce bilmediklerimizi öğrenmek amaçlı örneğin sizin bahsettiğiniz yumusak tüğ kuş eşleştirmede bize yardımçı bir sorudur bukonuyu ALLAH izin ederse başka bir konu başlığı olarak düşünmüştüm saygılarımla

SELAMLAR BEN BURAYA YANİ BU KONUYA YAZMAYACAKTIM AMA OKUDUKÇA YAZMAK İSTEDİM EĞER KUŞTAN ANLAMIYORSAN ELİNE ALDIGINDA NE YAPABİLECEĞİNİ KESİNLİKLE SANA GELEN VE BİLİNMEYEN HİÇ BİR KUŞA EMEK VERME HEPSİNİ GERİ GÖNDER MÜMKÜNSE SANA İYİ DENİLENİ BIRAK KESİNLİKLE GÖZÜNLE GÖRDÜĞÜN UCAN İYİ BİR KUŞUN ANNESİNİ BABASINI ALMAYA CALIŞ VE BESLEDERİM. İYİ YE VERİLEN ZAMAN İYİ İÇİN HARCANAN PARA İYİ İÇİN YAPILAN FEDAKARLIK İNSANI HİÇ Mİ HİÇ BİR ZAMAN ÜZMEZ.

tengelli' Alıntı:
SELAMLAR BEN BURAYA YANİ BU KONUYA YAZMAYACAKTIM AMA OKUDUKÇA YAZMAK İSTEDİM EĞER KUŞTAN ANLAMIYORSAN ELİNE ALDIGINDA NE YAPABİLECEĞİNİ KESİNLİKLE SANA GELEN VE BİLİNMEYEN HİÇ BİR KUŞA EMEK VERME HEPSİNİ GERİ GÖNDER MÜMKÜNSE SANA İYİ DENİLENİ BIRAK KESİNLİKLE GÖZÜNLE GÖRDÜĞÜN UCAN İYİ BİR KUŞUN ANNESİNİ BABASINI ALMAYA CALIŞ VE BESLEDERİM. İYİ YE VERİLEN ZAMAN İYİ İÇİN HARCANAN PARA İYİ İÇİN YAPILAN FEDAKARLIK İNSANI HİÇ Mİ HİÇ BİR ZAMAN ÜZMEZ.
aleyküm selam ben bukonuyu birşekilde misilleme yöntemi yapmaya calışıyorum illaki 20 kuştan 4ünü 5 ini seç diyedeğil örneğin tesadüfen yolda giderken birkutu kuşta bula bilirsiniz bakarsınız arkadaşınızla sahibine ulaşamazsanız bunları bölüşelim dersiniz gibi bu örnekler coğala bilir buradaki maksat bir birimize zaman kazandırma buda paylaşımla olur konuyu başka yere cekmek istemem ama düşünün a.b.d calışmaya gideceksiniz sizden ceşitli fotoğraflar istiyorlar nedeni simetrik insanlık burada bizlerde simetrik kuş profilini birbirimizle paylaşarak bulmamıza yöneliktir ben demiyorumki atasını bildiğin kuştan başkasını besleme diyemem veya busitede bazı kuş üstad larının adlarını duyyoruz peki sizce bunlar nasıl bir düşünce ile kuşları seçip eşleştirdiler yani şuan üzerinde durmamız gereken bu diye düşünüyorum üstad deyince kimilerine bakıyorum kardeşim onun yaşı ufak oneanlar kuştan diye bir birlerini kırmadan veya 70 yaşına gelmişin neyapacaksın kuşu demeden bilgi paylaşımı ile simetrik kuşu bulmaya calışalım saygılarımla

kuşta simetrik olmaz neden dersen kuşta oyun ceşitleri vardır kimisi 15 metre oynar on taklalı kimisi oynar 40 metre altı taklalı kimi oynar ayaklı kimi kafa diker v.s ama elde şu önemlidir dirsek varmı yokmu telek yiyormu yemiyormu kanat telek boşlukları azmı cokmu telek altı tüyleri nasıl telek boyu kuyruk boyuna göre nasıl kuşun ayakları kısamı uzun mu kuş çok irimi yoksa daha minyon mu iyi gögüslümü telekleri yumşakmı sertmi tüyleri kadife gibimi sertmi gögüs kemiği uzun mu kısa gögüs kemiği keskin mi yoksa bombelimi boynu uzun mu kısamı kafa yapısı gövdeye göre uyumlumu bunun gibi özellikler ama bu ne anlatmakla nede göstermekle olur bunları kuşçu insan en iyi kendi deneyimleriyle anlar. kuşta simetrik olmaz dedim bu neden mesele çok iri kuş oyunluda olsa fazla kafa dikmez istisnalar hariç bu kuşun kötü olması demek değildir farklı özellikte iyi bir kuştur daha iyi takla atar ama kısa oynar fakat narin yabani gibi ufak tefek kuşlar daha hırlı olur daha cok kafa diker ve daha fazla fışkırma mesafeleri olur bunun gibi bir sürü özellikler var.

busitede bazı kuş üstad larının adlarını duyyoruz peki sizce bunlar nasıl bir düşünce ile kuşları seçip eşleştirdiler yani şuan üzerinde durmamız gereken bu diye düşünüyorum üstad deyince kimilerine bakıyorum kardeşim onun yaşı ufak oneanlar kuştan diye bir birlerini kırmadan veya 70 yaşına gelmişin neyapacaksın kuşu demeden bilgi paylaşımı

bu yazdıgına cevabı şu şekilde verebilirim iyi kuş beslemek ve iyi kuştan anlamak yaşla olmaz. bu hevestir bu hevesi en iyi yaşayan kuştan daha iyi anlar cünki her aldıgı bilgiyi yogurur ve geliştirir fakat bu hevesi sadece kendi hırsı için yada hobi veya zaman geçirmek için yapanlar vardır onların yaşı 70 değil 700 olsa hala kuş diye karga beslerler. onun için kişinin kuşçuluğu kişinin ne yaşı ne karakteri sadece beslediği kuşlar anlatır. (sadece kuşçuluğu için diyorum bunları.)

tengelli' Alıntı:
busitede bazı kuş üstad larının adlarını duyyoruz peki sizce bunlar nasıl bir düşünce ile kuşları seçip eşleştirdiler yani şuan üzerinde durmamız gereken bu diye düşünüyorum üstad deyince kimilerine bakıyorum kardeşim onun yaşı ufak oneanlar kuştan diye bir birlerini kırmadan veya 70 yaşına gelmişin neyapacaksın kuşu demeden bilgi paylaşımı

bu yazdıgına cevabı şu şekilde verebilirim iyi kuş beslemek ve iyi kuştan anlamak yaşla olmaz. bu hevestir bu hevesi en iyi yaşayan kuştan daha iyi anlar cünki her aldıgı bilgiyi yogurur ve geliştirir fakat bu hevesi sadece kendi hırsı için yada hobi veya zaman geçirmek için yapanlar vardır onların yaşı 70 değil 700 olsa hala kuş diye karga beslerler. onun için kişinin kuşçuluğu kişinin ne yaşı ne karakteri sadece beslediği kuşlar anlatır. (sadece kuşçuluğu için diyorum bunları.)
selamın aleyküm abi kuştamademki simetri yok kuşlar ile ilgili araştırma yapan makale yazanlar neden yörelere göre kuşları sınıflandırmış hepsinin ayrı özelliğinden oyunundan bahsetmiş bazıkuşlar demiyeceğim coğukuş kırılmış diyoruz bunu derinden araştırsak soluğu herhalde nuhun gemisinde alırız diyorum bence kuşların yöresel olarak vede fizik olarak ceşitli özelliği var demişsiniz kanat tüğ bacakları kuşun büyüklüğü bu büyüklüğe biz( sal )deriz kemikleri demişsiniz peki bunlarda size bir cağrışım yapmıyormu derimki belirli simetrik özelliğe sahip kuşları oyununu bilmesek dahi değerlendirelim bu konu bunun içinde var saygılarımla

40TİLKİ' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

selamın aleyküm abi kuştamademki simetri yok kuşlar ile ilgili araştırma yapan makale yazanlar neden yörelere göre kuşları sınıflandırmış hepsinin ayrı özelliğinden oyunundan bahsetmiş bazıkuşlar demiyeceğim coğukuş kırılmış diyoruz bunu derinden araştırsak soluğu herhalde nuhun gemisinde alırız diyorum bence kuşların yöresel olarak vede fizik olarak ceşitli özelliği var demişsiniz kanat tüğ bacakları kuşun büyüklüğü bu büyüklüğe biz( sal )deriz kemikleri demişsiniz peki bunlarda size bir cağrışım yapmıyormu derimki belirli simetrik özelliğe sahip kuşları oyununu bilmesek dahi değerlendirelim bu konu bunun içinde var saygılarımla

şimdi ırksal özellikler cok ayrı bi olay ırksal özellikler bile yöresel olarak değişir fakat bu kuşa sıdandart değil yapısal özelliklerle ilgili olanlardır. görüntü olarak burda sorulan oyun olarak oyun olarak bir birine bire bir eksiksiz her şeyi mükemmel 2 tane kulonlanmış gibi kuş dahi ayni cıkmaz bu anlamda demek istedim tabiki sıtandart derken sivas sarı göz mardin urfa daha iri acık renk v.s ama bu oyunla ilgili hiç bir sıtandart koymamızı sağlayabilecek unsur değildir bence hiç bir ırksal özellikte sıtandart oyun özelliği koyamaz.

Herkese Merhaba.
Sanırım bu tartışma bir kısır döngü içinde gitmeye başladı.
Öncelikle şunu bir saptayalım. Burada tartışmak ve bir konsensüs
sağlamak istediğimiz nedir. Can alıcı soru bu.
Şöyle ki :
1- Hangi ırktan kuşu besliyeceğimize mi cevap arıyoruz ?
2- Özellikli yavruyu nasıl üreteceğize mi cevap arıyoruz ?
3- Kuş alırken nelere dikkat edeceğimize mi cevap arıyoruz ?
4- Performans kuşlarını bir bakışta "İşte bu iyi kuş" diye tanıyabilirmiyize mi cevap arıyoruz ?
yoksa en tehlikelisi olan BU İŞİ KİM DAHA İYİ BİLİYOR çıkmazına doğru mu gidiyoruz.

1. sorunun cevabı sanırım herkesin zevkine göre olacaktır.
2. sorunun cevabı biraz bilgi tecrübe gerektirdiği gibi, kümes ortamından, verilen yeme
ve ilaçlara kadar herşeyi kapsamaktadır.
3. sorunun cevabı bellidir ve bunu biraz kuş bakan herkes bilir.
4. sorunun cevabı ise kişiye özgüdür ve çoğu zaman yanıltıcıdır.
Gözle bakarak ancak belli fiziki özellikleri varsa, şöyle bir performans sergileyebilir
diye yorumlar ve tahminde bulunuruz.(Tıpkı maç tahmini gibi)
Unutulmamalıdır ki performans kuşları aldıkları genetik özellikleri ancak
gerekli ve yeterli antreman ve beslenme sağlanırsa sergilerler.
Performans kuşu almanın en güzel yolu bildik birilerinden
ve mümkünse seyrederek almaktır.
Lütfen iyi niyetle açılmış bir konuyu bu işi kim daha iyi biliyora getirmeyelim.
Yaş ancak tecrübe sağlar. Dünya kazandıkları tecrübeleri hayata geçiremiyenlerle doludur.
Genç arkadaşlarada haksızlık etmeyelim.

Herkese saygılar.

İstanbuldan Neco.

şimdi ırksal özellikler cok ayrı bi olay ırksal özellikler bile yöresel olarak değişir fakat bu kuşa sıdandart değil yapısal özelliklerle ilgili olanlardır. görüntü olarak burda sorulan oyun olarak oyun olarak bir birine bire bir eksiksiz her şeyi mükemmel 2 tane kulonlanmış gibi kuş dahi ayni cıkmaz bu anlamda demek istedim tabiki sıtandart derken sivas sarı göz mardin urfa daha iri acık renk v.s ama bu oyunla ilgili hiç bir sıtandart koymamızı sağlayabilecek unsur değildir bence hiç bir ırksal özellikte sıtandart oyun özelliği koyamaz.
Selamın aleyküm abi yazdıklarımı dikkatlice okuduysan dier arkadaşlara verdiğim cevap lardakinide ben zaten herkuş aynı oynar veya her yörenin kuşunda aynı oynar demek istemedim benim bahsetmek istediğim bazı kuşlar oyunsuz olsadahi ben bukuşun fiziğine bakarak boş bir kuş olmadığını anlarım ben zaten urfa mardin kuşundan anlamam daha doğrusu mardini yeni yeni beslemeye başlıyorum ama bir ankara kırıkkale sivas yani memleketime yakın memleketin kuşlarından azbucuk anlarım istersen bana birkaç kuşresmi gönder bunların istediğim noktalarda resmini cek bensana iyisini anladığım kadar söyleyim ozaman belki fizik olarak anlayıp anlamadığım ortaya cıkar benim bu konuyu acma amacım bu kuşların kimler fiziki olarak anlarsa bunları aktarmak istemeleriidi yanlış anlaşıldıysam veya izah etdiysem özürdilerim saygılar

Geri