Oyunu bozan yavru ekesi kuş için tavsiye?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKSARAYLI_RAMAZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aksaray
Meslek
Aksaray68
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar geçen sene sonbahara yakın aldığım gök erkek yavru , '' uçurmama rağmen tam 2-3 ay takla çevirmedi' bende üzerine fazla düşmedim kışı yatarak geçirdi sonra bahara yakın eş aldı yumurtası oldu fakat yumurtalar kırılınca eşden ayırdım 1 ay önce ilgilenip tekrar bolca uçurdum taklayı çevirdi oyunu söktürdüm dam oyununa düştü yani kısacası oyunu geç açtı !!..

30 metreye yakın 4-5 takla oyunuyla beğenimi kazandı aradan 2 hafta geçince taklasız inmeyen hevesle uçan kuş artık taklasız inmeye fişek mesafesini kısaltmaya ve yere kuş serdiğimde kümese inmek için can atar hale geldi kuşda kızgınlık olduğu için ayrı bir kümese dişi göstermeden kapatsamda aşırı kızgınlığı devam etti baktım olacak gibi değil tekrar eşe vurdum 3 güne yumurtaları olacak sizce bundan sonra hangi uçuş programını uygulamam veya neler yapmam gerek birkaç tavsiyede bulunursanız sevinirim daha öncede çok yavru uçurdum oyun söktürdüm fakat bu kuş bir istisna çözemedim gitti !!!

aynı sorun bendede vardı.Kuş oyuna girdi oyle boyle derken birden ne oolduysa hayvanda aşırı bir kızgınlık oldu.O zamandan sonra fişeği bozdu ,taklasız İndi(yapışma).Ben kuşu beslemmedim .Sana tavsiyem eşinden ayırma bide o şekilde antreman ver kuşu tek uçur her ne kadar bozduysa da bakarsın düzelir ....

Abi en kısa zamanda elinden o kuşu çıkar çoğu oyun kuşu yumurtlayıp yavruya yattımı oyunu bozar ve bir daha hiç oyun yapmaz o kuştan oyun bekleme .

35caner35' Alıntı:
Abi en kısa zamanda elinden o kuşu çıkar çoğu oyun kuşu yumurtlayıp yavruya yattımı oyunu bozar ve bir daha hiç oyun yapmaz o kuştan oyun bekleme .
Birdaha oyun yapmaz diye bişey yok benim 1 yıllık kuşum var 2 kere yavru aldım hala istediğim oyunu yapıyor :)

Abi fark ettiysen çoğu kuş dedim bütün kuşlar demedim.Demek ki senin kuşunun kanı iyiymiş.

35caner35' Alıntı:
Abi fark ettiysen çoğu kuş dedim bütün kuşlar demedim.Demek ki senin kuşunun kanı iyiymiş.
Tamamda ilk mesajında o kuşdan oyun bekleme demişsin belkii Ramazan abimizin kuşunun kanıda iyidir : :evet:

Abi ama ilk yavrusuna yatmış ve oyunu kesmiş 2. yavruda oynarmı diye soruyor? Bakacaz artık 2. yavrudan sonra oynayacak mı?

Şahsi görüşüm.Kuş yumurtaya geldimi bu doğaldır.Dikkat edin hamile bir bayan iş yapmaz pek.Canı sıkkın olur.Halsiz olur.Eğer hayvan yumurtaya geldi ise oyunu bozar.Çifte geldiyse yada tüy dökümüne girdiyse oyunu keser.Bence sabret.Düzelecektir.Kuşun keyfi yerine gelirse uçur.Bu sıralar tek uçurma.Tek uçurursan konmaya çalışır.Bırakmazsan sağa sola atabilir.El düşme yumurtayı etsin yavruya kussun bir kaç gün uçur.O zaman ak koyun kara koyun belli olur.Eğer halen oynamazsa elinden çıkar derim.Deneyimle tescillendi.

AKSARAYLI_RAMAZAN' Alıntı:
Selamlar geçen sene sonbahara yakın aldığım gök erkek yavru , '' uçurmama rağmen tam 2-3 ay takla çevirmedi' bende üzerine fazla düşmedim kışı yatarak geçirdi sonra bahara yakın eş aldı yumurtası oldu fakat yumurtalar kırılınca eşden ayırdım 1 ay önce ilgilenip tekrar bolca uçurdum taklayı çevirdi oyunu söktürdüm dam oyununa düştü yani kısacası oyunu geç açtı !!..

30 metreye yakın 4-5 takla oyunuyla beğenimi kazandı aradan 2 hafta geçince taklasız inmeyen hevesle uçan kuş artık taklasız inmeye fişek mesafesini kısaltmaya ve yere kuş serdiğimde kümese inmek için can atar hale geldi kuşda kızgınlık olduğu için ayrı bir kümese dişi göstermeden kapatsamda aşırı kızgınlığı devam etti baktım olacak gibi değil tekrar eşe vurdum 3 güne yumurtaları olacak sizce bundan sonra hangi uçuş programını uygulamam veya neler yapmam gerek birkaç tavsiyede bulunursanız sevinirim daha öncede çok yavru uçurdum oyun söktürdüm fakat bu kuş bir istisna çözemedim gitti !!!
Kardeşim anladığım kadarı kuşun daha yavru yapmadı vede tüy mevsimi kızkın diyorsun.Kuşunun Naturel hayatını engelelme eşleşsin, yumurtlatsın yavruya kussun. Sonra sen kara verirsin ne yapacağına. ama kendi yaşamış olduğum olgu o kuştan istikrar bekleme.

soylemez18' Alıntı:

30 metreye yakın 4-5 takla oyunuyla beğenimi kazandı aradan 2 taklhafta geçince asız inmeyen hevesle uçan kuş artık taklasız inmeye fişek mesafesini kısaltmaya ve yere kuş serdiğimde kümese inmek için can atar hale geldi kuşda kızgınlık olduğu için ayrı bir kümese dişi göstermeden kapatsamda aşırı kızgınlığı devam etti baktım olacak gibi değil tekrar eşe vurdum 3 güne yumurtaları olacak sizce bundan sonra hangi uçuş programını uygulamam veya neler yapmam gerek birkaç tavsiyede bulunursanız sevinirim daha öncede çok yavru uçurdum oyun söktürdüm fakat bu kuş bir istisna çözemedim gitti !!!
Kardeşim anladığım kadarı kuşun daha yavru yapmadı vede tüy mevsimi kızkın diyorsun.Kuşunun Naturel hayatını engelelme eşleşsin, yumurtlatsın yavruya kussun. Sonra sen kara verirsin ne yapacağına. ama kendi yaşamış olduğum olgu o kuştan istikrar bekleme.

Aynen katılıyorum Yavuz Bey, bir kere gitti mi gitmiştir aynı performansa ulaşması ya çok aşırı uğraşılamayacak kadar zaman alıyor yada uğraşıp başaramıyorsun.

Uzun suredir foruma giremedigim icin konuyu takip edememistim gorus bildiren kardeslerime ve abilerime tesekkur ederim.Kuş şuan cikan yumurtalarinin ardin tekrar yumurtlayip yavruya kustu oyuna kaldigi yerden devam etti kendini seyrettirdi inis taklasinda bazen direkt olarak taklasiz olarak iniyor bazen de takla atarak suan kus ince tuyunde yani bizim haylaz yine mazaretli :) bizim burda bazi dostlar kus uzun fisek aldigi icin kendini fazla yoruyor o yuzden inerken taklaya mecali kalmadigi gorusundeler yanliz benim icime yine sinmiyor o guzel bana ve cevremdekilere zevkle oyun seyrettiren kuş nasil boyle olur anlamis degilim sanirim kan tutmadi veya pis kan ozelligi mevcut onemli bir noktasida kuş gorevini yapiyor yapmadan kesinlikle inmiyor sadece finali kötü kisin tekrar esindende ayirip hicbir mazereti kalmadan ucurmaya devam edecem israrimdaki sebepde inis taklasi disinda hic bir goze batan kotu ozelliginin olmamasi artik denedikten sonra ayni hata devam ederse dört dortlukde olsa damari bozacam sonuclari tekrar sizlerle paylasirim buradan.

taklacı oyun kusunda her kus ense yasar lakin iyi kus pek etkilenmez dedigin gibi bosalmaz sende de biraz hata var ne yapılmalıydı kusu ese atıp enseden kurtulmasını saglayıp düzenli antremanla uçurulmalıydı ama kimi kus erken kimisi geç baslar buda kanla alakalı bir durum ama yukarda anlattıgın durumlar kalıtiteli iyi kusun yapacagı seyler degil ugrasmamanı tavsiye ederim kus ensedede olsa işini yapar ha ne olur normalde dedigin gibi oynamıs ensedede birazcık mesafeyi kısaltır taklasını azaltır ama yinede işini yapar o sekil bosalmaz

kısacası ramazan kardesim iyi kusun ENSE si olmaz BU DURUMLARA TAKILIP ZAMANINIZI BOSA HARCAMAYIN BİR SEY OLACAK DİYE BEKLEMEYİN ACIMAYIN ELİNİZDEN ÇIKARIN HEDEFLERİ OLMAYAN İYİ SEYLERE SAHİP OLAMAZ KUSA ACIMAK HATAYA TAHAMMÜL İYİYE ULASAMAMANIN SEBEBLERİDİR OYUN KUSUNUN BOZULMASINDA SEYİS HATASININDA ÇOK BÜYÜK FAKTÖRÜ VARDIR DAHA DAHA İYİ HATTA EN İYİLERİNE SAHİP OLABİLMENİZ DİLEGİ İLE

SAYGILAR

Muharrem abi selamlar ,ben kusu ensedeyken ese atip yumurtlatmasini bunun sonucundada yavruya kusmasini sagladim yani elimden geleni yaptim bu kusdaki israrim seri dik uzun fisek almasiydi sizinde tavsiyeniz fikrime yatti haklisiniz bosa vakit kaybetmemek gerek tavsiyeniz icin tesekkur ederim.

Suanda ayni kus bende 8/9 cikan fisekli kus yabani gibi iniyor ya erken sokuldu bole oldu yada bir hastalik kapti kus biraz dinlensin ve sonradan ucur oyunlu kuslarla duzeliyor yavas yavas duzeliyor benimkide

Geri