paçalı bi güvercin buldum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan proser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

proser

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ezgi sevim
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar bugun okulda beyaz paçalı bi güvercin buldum epey yorgun gözüküyordu ,kimseden kaçacak hali yoktu bende kıyamayıp veterinere göturdum ,veteriner igne yaptı ilaç verdi ,şimdi evde ama ben birşey yediremiyorum çok az su içiyor,zorla yemek veriyorum dogru duzgun yemiyor,sürekli uyuyor.daha önce hiç guvercin bakmadım,iyileştiğinde de bırakacağım zaten ,napacağımı bilmiyorum nası yemek yiyecek bu hayvan?

Re: Acil Yardım :(

veteriner size kuşun sağlık problemi ile ilgili herhangi bir şey söyledi mi ? kuş tahminimce hasta ondan öyle yemek yemiyor. kuşa zorla yedirmek biraz zordur. ama su içebilecek hali varsa önüne buğday koyun o kendisi yiyebilir belki. ama yiyemez ise elinizle gagasını açıp azına yem dökeceksiniz sonra bırakın o kendisi yutacak. iğnenin etkisiyle de 1-2 gün keyifsizliği olabilir.

veteriner bişey söylemedi ishali var dedi sadece ama bizimkinin mecali yoktu yürümeye bile iki tane iğne yaptı , ben bulgur ısladım vermeyi denedim ama gagasını acamıyorum ekmekte aynı sekilde dun aksam 7 den beri adam gibi bişi yemedi ,nasıl acıcam gagasını ?

yerde bir şeyler didikleye biliyorsa buğdayı kendisi yiye bilir diye düşünüyorum. su içebiliyor mu peki ?

gaga açmaya gelince 1 elinizle kuşu uygun şekilde tutacaksınız(2 kanadını toplamış bir şekilde ayaklarını ister 2 parmağınızın arasına sıkıştırarak yada kuyruğuna doğru uzatarak tutunuz.)diğer elinizle de tırnak ucuyla gaganın alt yada ustu kısmını taktırarak actıracaksınız. ama bu şekilde yem yedirmede zorlana bilirsiniz ilk denemeniz olduğu için.

diğer bir yöntemde bir elinizle kusun üstüne bir baskı uygulayacaksınız ama kuşu ezmeden ve fazla bastırırsanız kus daima kıpırdar rahatsız olduğu durumlarda bir hareket yapar.baskı uygulamayı avuç içi yada bileğinize yakın şekilde yapacaksınız ve parmaklarınızla da gagayı tutabilecek mesafede tutmalısınız. gagayı yukarıda açtırma şekli ile açtırdık dan sonra baskı uyguladınız elinizin bas ve işaret parmakları ile yanlardan kapamaması için destekleyeceksiniz ve boştaki elınizle ağzına yem koyacaksınız ve bırakacaksınız ama kuşu salmayın sonra yakalamak için uğraşırsınız gagayı bıraktığınızda o yemi kendisi yutacaktır.

Geri