Paçalı dönek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
:tamam: slm bende 1 cıft mardın kusu var
:oley: ama hala yumurtlamadılar
ne yapmam alzım bılen varmı :asla: vaz gecemıyorum kusculuktan

BU KONUYLA NE ALAKASI VAR ONU ANLAYAMADIM TAM OLARAK

Merhaba mehmet bey kuşculukta yenisiniz galiba;
Bu soruyu forumda üretim sorunları bölümüne yazabilirsiniz;
Sorduğunuz soruya fikrimce cevap vermeye çalışayım.Kuşlarınızın yumurtlaması için bir dişi bir erkek kuşa ihtiyaç vardır, şaşırcaksınız ama bazen 2 erkek eş tutabiliyo bu kuşculukta olan şeyler,kuşlarınızın biri erkek biri dişi olduğunu varsayarsak, kuşlar eş aldıktan sonra yuva tutarlar, yuva için gereklı calı cöp toplarlar bu sureyi takriben 1o gun içinde yumurtlarlar.Kuşunuz için gerekli , kalsiyum taşları ,kumları ,kuşunuzun önunden eksik etmeyiniz,eger bahcede toprak zeminde besliyorsanız buna gerek yoktur.Kuşunuz bunlara rağmen hala uzunca bir sure yumurtlamıyorsa ,muhtemelen kısır olabilir veya bazı kuşların yumurtlama sureci uzun olabilir,yaşa bağlı.

gökay' Alıntı:
Merhaba mehmet bey kuşculukta yenisiniz galiba;
Bu soruyu forumda üretim sorunları bölümüne yazabilirsiniz;
Sorduğunuz soruya fikrimce cevap vermeye çalışayım.Kuşlarınızın yumurtlaması için bir dişi bir erkek kuşa ihtiyaç vardır, şaşırcaksınız ama bazen 2 erkek eş tutabiliyo bu kuşculukta olan şeyler,kuşlarınızın biri erkek biri dişi olduğunu varsayarsak, kuşlar eş aldıktan sonra yuva tutarlar, yuva için gereklı calı cöp toplarlar bu sureyi takriben 1o gun içinde yumurtlarlar.Kuşunuz için gerekli , kalsiyum taşları ,kumları ,kuşunuzun önunden eksik etmeyiniz,eger bahcede toprak zeminde besliyorsanız buna gerek yoktur.Kuşunuz bunlara rağmen hala uzunca bir sure yumurtlamıyorsa ,muhtemelen kısır olabilir veya bazı kuşların yumurtlama sureci uzun olabilir,yaşa bağlı.
merhabalar okurken dikkatimi çekti gerçektenmi erkeklerde eş tutuyor ilk defa duydum kuşlarda çift çinsiyet olabilirmi benimki sadece öğrenmek ya dostum bu erkek dişiyi en kolay nasıl ayırt edebilirim kuşkulandırdın beni şimdi hayrolsun yinede sağ ol bu düşüncenizi paylaştığınız için tecrübe olur en azından :?

Erdinç bey ;
Çift cinsiyetle alakası yok ,kuşlar yavruluktan cıktığı dönemlerde böle olaylar oluyo,en son kelebek yavru kuşum vardı ,boyluydu dişi gibi hareketler yapıp eşleşiyodu,bende sevindim dişide böle buyuk boy oluyomu diye sonra buyüdukce erkek olduğunu anladım.

kısır olmasın onlar ?? ne dersiniz

bu resimlerin kaynağını öğrenebilirmiyim. bu paçalı dönekler hakkında epey bi bilgi edinmem gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar benim 85 tane kuşum var 2 sene oldu bitanesi biledemi yumurtlamaz yavrulamaz ya böyle bişey varmı neyapmalıyım 40 tanesi dişi kuşların yerleri çok çok geniş herşey var ama ortrada bi bok

Esat bey;
Bu kuşlar yakalama, bayrampaşa yıldırım mahallesinden düşüyo, o bölgede yugoslav göçmenleri bu paçalı dönekleri cok beslerler.

hehe düştükçe bana bir haber sal geleyim oralara bende yıldırımda oturuyorum...

SELAM

Selam ben bursadan zımbacı kama , elime 15 yıldan şu ana kadar 600den fazla dönek geçti,inanın içinden tam istedigim gibi 5 yada 6 tane geçti onlarda malesef çakıldı malüm lakapım olan zımbada ordan kaldı.Bunlarda öyle böle macır degildi,nerden geçti derseniz bunları yugostavyadan degil bulgarıstandan ünlü dönekçi rahmetli ahmet karapınar abimiz göndermişti.Dedemin asker arkadaşı youtuba girerseniz (dönek pigeon) izlersiniz.ondan ögrendigim tek şey var dönüş anında 1 cm kanadın açsa bile o kuşu sat derdi, isterse yere kadar gelsin. dönüş mesafesi isterse 6 metre olsun kapalı gelsin derdi.Bu işte para kagıt parçası çünkü bu kuşların yerini sevmesi gerek.şu anda elimde 1 çift var eski kanlarımdan malüm uçurmuyorum.Onlarında yavruları var.3 çift yapmadan salmam.SAYGILAR...

Ya Arkadaşlar abiler bu kuşlardan besleyen yetiştren yokmudur hiç ya ne bileyim paylaşan falan aylardır hep eski fotolar besleyn ilgilenen varsa paylaşsın Paylaştıkca daha güzel olur bilmeyenler bilgilenir lütfen saygılarımla Paçalı Döneci SAMET

Özellikle mavileri çok güzel görünüyo bunların... Tabi dönüşleri daha önemli renk o kadar da önemli değil.

SİNAN ÖZTEKİN

mcmanamans' Alıntı:
arkadaşlar benim 85 tane kuşum var 2 sene oldu bitanesi biledemi yumurtlamaz yavrulamaz ya böyle bişey varmı neyapmalıyım 40 tanesi dişi kuşların yerleri çok çok geniş herşey var ama ortrada bi bok
kümesin temiz deildir weya dardır yani rutubetlidir çünkü bnmde komşumda bakıyo eskiden bi kümesi wardı bi tane yawru alamamıştır 1 pislikren 2 rutubetten a.e.o. sağlıcakla kal inş.
Kubilay SAYGILAR....

abi kuşlar hakikaten güsel böle bi çift ucuz fiyata denk getirisem alacam uçurmalık...

benim bildiğim paçalı dönek böle renkte olmaz bunların diğer adıyla saya diyoruz saya mavi pal sazlı slamlar

Paçalı dönekte renk karışıktır, renge bakılmaz dönüş sitili önemlidir, dönek dönüşe girdimi yüzlük pimaş borunun içinden gececek :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BfC1Mrs1gMA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bEvDLrrj3to[/youtube]

Geri