Paçalı Dönekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Paçalı Dönekler. Paçalı Dönek Güvercini Resimleri.
Gerçek Kuşçuların Ve Güvercin Sevenlerin Sitesi. KUşçular Forumları..
22445835kw9.webp

'' Resimler alıntıdır ''

68360286xg7.webp

95223446qj7.webp

img0551rf7.webp

img0583gb7.webp

biraderzadele8io9.jpg

img0561bj6.webp

çok güzeller maşallah

Arkadaşım macırların çok güzelmiş nazar degmesin .3 resimdeki koyu mavi macır çok hoşuma gitti. Böylesini bulmak çok zor...(BURSADAN KUŞÇU KAMA)

Ben dönek besliyorum ama bu paçalı dönekleri merak ediyorum normal bildigimiz akbaş dönekleri gibi havada dönüyorlar mı nasıl bir cins yani bilgisi ola varsa yazarsa bilgilenmek isterim

selam arkadaşlar bir macır besleyicisi olaraktan bir kaç birşey söyleme ihtiyacı duydum.macır besleme ksabır işidir içlerinden yüzde 70 dönmemektedir.yani selanige göre oranı çok düşük ama döndügü zaman selanik kuşları yanında halt etsin. birde mavi olanları çok kalitelidir.saygılarımla BURSA - kama

bende annesi paçasız dönek babası belirsiz bir kuşla kırma mavi ve yavrusu paçalı dönek attı ..çok güzel kuşlar havada çok güzel uçuyorlar

ALLAH CAN PEKLİGİ VERSİN MACIRLARIN KOSTÜM VE ENDAMI MÜKEMMEL UMARIM DÖNÜŞLERİDE BEKLEDİGİNGİBİDİR SAYGILAR ....................FUAT

mahat' Alıntı:
Ben dönek besliyorum ama bu paçalı dönekleri merak ediyorum normal bildigimiz akbaş dönekleri gibi havada dönüyorlar mı nasıl bir cins yani bilgisi ola varsa yazarsa bilgilenmek isterim
arkadaşım öncelikle merhabalar bu paçalı dönekler aslen yugoslav döneği diye geçiyor eğitimini verdiğin sürece mükemmel performans gösteriyorlar ama her kuşlada uçuramıyorsun hemen kendini bozuyor eğitim derken tam sat komandosu gibi herşeyi eğitimden geçiyor komutla beraber kalkıp komutla inen bir kuş inanmayacaksın biliyorum ama sana bunu ıspatlarım bu anlattıklarım gerçektir eyer istanbuldaysan arkadaşımın mesleği üretip satmak bende inanmadım ama kuş eğitimli olunca seyretmeside keyif veriyor inan seyretsen bu kuşları başka kuşu beslemessin ama yinede dolapçılar 10 numara çünki eğitim vermeden süperler ama saf ırksa umarım anlatabildim biraz saygılarımla

s.a.kardeşim paçalıların görünüm olarak gayet güzel.allah nazardan korusun bol sağlıklı yavrular alırsın inşallah.8-10 yaşında iken izlemiş olduğum kara ve mavi galaça paçalı dönekler bende paçalılara karşı aşırı tutku oluşturdu.izmirden afyonlu ali ihsan amcanın paçalılarını izlerken nefesimizi tutardık.hala kendisiyle görüştükçe o kuşları anarız.fakat şu zamanda kostüm olarak güzel olan bir çok paçalı elime geçsede güzel dönenini bulamadım.teşekkürler arkadaşlar bir tane mükemmel dönen bir ,paçalı kara galaca elime geçti,ona dönen bir paçalı dişi arıyorum.paçalı besleyen arkadaşlardan,yardımcı olmalarını istiyorum.allaha emanet olun.

maşallah döneklerin güzel allah nazardan saklasın.. bende paçalı dönek besliyorum.... gerçekten bir başladın mı. birdaha başka bir ırk beslemek insanın aklına bile gelmiyor..... foruma yeni katıldım herkeze sevgiler ve tabi saygılar...

Abi nerelesin bu kırmızı bende paçasız erkeği var hafiften tozluk var gibi paçalısı bana dişi ne kdara maal olur?

kama' Alıntı:
selam arkadaşlar bir macır besleyicisi olaraktan bir kaç birşey söyleme ihtiyacı duydum.macır besleme ksabır işidir içlerinden yüzde 70 dönmemektedir.yani selanige göre oranı çok düşük ama döndügü zaman selanik kuşları yanında halt etsin. birde mavi olanları çok kalitelidir.saygılarımla BURSA - kama

Bursanın neresinden benim email:[email protected] sıkan bu selaniklerden lazım dişi paçasız pçalı fark etmez ama en fazla vreceğim rakam 30 -50lira eklersen konusrz yada muhabett.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:

Abi nerelesin bu kırmızı bende paçasız erkeği var hafiften tozluk var gibi paçalısı bana dişi ne kdara maal olur?
yardımcı olursan sevirim..

değerli arkadaşım bildiğim kadarıyla ben söyliyeyim şimdi döneklerden farkı birazdaha kapalı döner sert döner mesela şöyle bir örnek vereyim dönek 10 sn yede atıyosa macırlar 5 sn sıkarak başlar dönmeye indikce acılır çivi gibi atar kendini eksiğim varsa değerli arkadailarım ekleme yapsınlar... en güzel günler siizn olsun

selam

Selam ben bursadan zımbacı kama , elime 15 yıldan şu ana kadar 600den fazla dönek geçti,inanın içinden tam istedigim gibi 5 yada 6 tane geçti onlarda malesef çakıldı malüm lakapım olan zımbada ordan kaldı.Bunlarda öyle böle macır degildi,nerden geçti derseniz bunları yugostavyadan degil bulgarıstandan ünlü dönekçi rahmetli ahmet karapınar abimiz göndermişti.Dedemin asker arkadaşı youtuba girerseniz (dönek pigeon) izlersiniz.ondan ögrendigim tek şey var dönüş anında 1 cm kanadın açsa bile o kuşu sat derdi, isterse yere kadar gelsin. dönüş mesafesi isterse 6 metre olsun kapalı gelsin derdi.Bu işte para kagıt parçası çünkü bu kuşların yerini sevmesi gerek.şu anda elimde 1 çift var eski kanlarımdan malüm uçurmuyorum.Onlarında yavruları var.3 çift yapmadan salmam.SAYGILAR...

akbaş lardan dönüşleri farklı ve daha zevkli daha çok keyif veriyor izlerken ama tabi her paçalı dönek ii döner diyede bi kaide yok bu paçalı döneklerdede tanınmış abilerimiz kan tutturmuş olanlar yani paçalı dönek uğraş istiyor

BUNLAR ESKİ DÖNEKLER. BUNLARI BULMAK YETİŞTİRMEK ÇOK ZOR.EMEĞİNE SAĞLIK.GEÇEN BENDE VARDI KIYAMADIM UÇURMAYA.BİRİNE HEDİYE ETTİM.DÖNÜŞ ÇOK GÜZEL BU HAYVANLARDA AMA DAMARSIZ KUŞ GÖRDÜĞÜ YERE SARIYOMUŞ.ONDAN KORKTUM.AMA MAVİ ATKUYRUK ÇOK GÜZELMİŞ.SATARSAN FİYAT ALMAK İSTERDİM.SAYGILARIMLA

Gük elif cok hoşuma gitti maşşallah güle güle besleyin,

büyük resimdeki küllü gibi olanın ismi ne diye geçiyor acaba? bende küllü saya var ama saymaktan çok dönüş sergiliyor. döneklere taş çıkarırcasına oyun sergiliyor. bir arkadaşım güvercinin makedon döneği ırkından olabileceğini söyledi resmini çekip yüklerim fikrinizi almak için saygılar..

paçalı dönekler, kelebklerden nasıl ayrılıyo yani aralarındaki fark ne? ya da kemalpaşalardan?

Geri