Paçalı Dönekler..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı

bu kuşlardan bir çift ve birde erkek arıyorum

Re: bu kuşların cinsi nedir ?

niye kimse cevap yazmıyo

serkan boncuk' Alıntı:
niye kimse cevap yazmıyo

Cinsi nedir ne değildir bilinmez bu resimlerden :) ama ırkını soruyorsanız paçalı dönek.

Bursa' da biz Bu Kuşlara macır selaniği yada paçalı dönek diyoruz. Ama yanılmışta olabilirim tahmini söylüyorum.
...SAYGILAR...

bu kustan bugun bir tane yakaladım arkadaslar bursada macır denilir biliyom ama benim bildigim macırda kuyruk 16 olur bide belüstü olmaz bugunkü yakaladıgım kusta 13 telek var ve belüstü var

vede kuş aynı şekilde sırtı siyah kaplama aynı bu kuşlar gibi yoz bişeyde degil yani

Macır selaniklerinde belüstü olması sorundeğil. Arkadaşım besliyor bu kuşlardan kuşların yarısında belüstü var bazılarındada yok.

cerkes arkadasım peki o resimdeki sırtı mavi kaplama macırlardan herhafta mezata geliyomu

benim bildiğim bu kuşlar kelebek ama emin değilim saygılar ...

genelkde düz mavi renkte ve beyaz kahverengi yada siyah çilli olanlarından görüyorum.

eyw. arkadaslar saolasınız

SeLam arkadaşlar..Kuşları ilk gördüğümde bende macır selaniği sandım..Ama bi macır yetiştiricisi olarak kuşları yakından incelediğimde kuşların kaplama kelebekler olduğunu sanıyorum..Büyük ihtimal ya çapraz yapılmıış kuşlar yada kelebek soyudur..Tabi bu benim tahminim..!SAYGILAR..

ADAMIM BUKUŞLARI KERIŞTIRMIŞLAR KELEBEK BOZALI KARIŞIMI BİŞİ BUNLAR BANA OYLE GELDİ UZUNLAFIN KISASI BUNLAR SAYA VALLA HERYERDE KUŞLARINB İSİMNLERİ FARKLI GECİYO MACAR DEDİKLERİ BİZİM BURDA SIFIR İBİKLİ BANGO TARZI BİŞİLER donek dedikleride pacasız olur kotrum çok güzel oluryane

evet arkadasım ama kuşlarda kelebek duruşu yok kuyruklar hep dik dönek gibi duruyo ondan bunlardan bitane bugun yakaladım kuşda yagbezesi var yani paçalı dönek bunlar

dönekdedikleri serkan kardeşim senin resimvarya onlara diyolar her kelebek turu kuyruk kısmını yere baktırcak yukarı baktırcak die bi kayde yokki kardeş donek pervane gibi doner besleyenler varsa bilirler butarz kuşlarda donekgibi donemezler sadece kanat etrafı yaparak sayarlar eşleriyle birlikte yükselttinizde birbirlerine bakarak capraz donuş yaparlar bunları görmenizi tavsiye ederim

Çerkes' Alıntı:
Bursa' da biz Bu Kuşlara macır selaniği yada paçalı dönek diyoruz. Ama yanılmışta olabilirim tahmini söylüyorum.
...SAYGILAR...
katılıyorum bursada paçalı dönek, macır, selanik denir

2.resimdeki karakuyruklar kesin telkuyruk kelebek diğerleride kaplama olması lazım

Bir tek birinci resim deki kuş için bursa veya muacir döneği demek mümkün. Ancak Bence kuşların geneli Edermit kelebekleri...

aynen öyle arkadaşlar kuşların cinsini sordular işte bulduk kelebek hehe :) :heyo: :heyo: hayrını gör kardeşim benim

Bu kuşlar Mehmet(tekço)abinin bizlerle paylaştığı resimler ona ait kuşlar bunlar dönek değil kelebektir.Balıkesir burhaniyede yetiştirilmektedir ...

eyvallah arkadaslar kuşların ne oldugu ortaya çıkmıştır :hhh:

bence kelebek uzaktan baakınca az daha yakından ceksen bıtanesını daha ıyı yorum yapılcak

Slm bunlar bildigimiz tel kuyruk.edremit kuşu.yada ben öyle biliyorum:)) UşAkTaN SeRDaR aRSLaN

kuşlar belli olmuyo ama benim tahminlerime göre kelebek kuyruk üstü varmı kuşlar da yok sa kelebek tirler

Size kelebek demiştim:))Tabi kuşların hala macır olduğunu iddaa eden arkadaşlarda oldu ama neyse olay tatlıya bağlandı :)

arkadaşlar bu kuşlarla ilgili konu paçalı dönek olarak açılmıştı fakat çeşıtli fikir ve açıklamalardan sonra mehmet abi(tekço)bunların edremit sayası olduğuna dahil anlatımda bulundu.ilgili konuyu açarsanız kuşların edremit sayası olduğuna hemfikir oLursunuz.saygılar. ÖMÜR DENİZ.

serkan boncuk' Alıntı:
bu kustan bugun bir tane yakaladım arkadaslar bursada macır denilir biliyom ama benim bildigim macırda kuyruk 16 olur bide belüstü olmaz bugunkü yakaladıgım kusta 13 telek var ve belüstü var
eski selanikler belüstülü tozluklu yoza benzerdi şimdikiler ise kostümden başka bir icrat yok selanikte güzellik olmaz icraat olur bence

Maşallah güzel kuşlarda bana çoğu kelebek gibi geldi.

Geri