paçalı yabani güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
bu kuş yabani ama paçalı onu daha yeni getirdim eve dükkana girmiş kanatlarını çekmişler hayvancağızın.paçalı olmasıyla birlikte halka takmışlar 2 ayağına da.sarı renkte bunu üretenin değerli kuşuymuş sanırsam..

bnm bi sorum olucak bu kuş alışabilir mi ? belli ki bi insanın elinden kaçmış kanatları gelince salmayı düşünüyorum.

saygılarımla...

Ekli dosyalar

• IMG0164A.webp
    IMG0164A.webp
    28.5 KB · Görüntüleme: 2,223
yabani ya çünkü çakmaklıda vs. boyun da yeşil parlaklıklar yok.sadece paçalı ve halka takmışlar .insan dan falan fazla çekinmiyo.

Bence bu kuş yabani değil, resim çok net olmmasına karşın vücut yapısı taklacıya benziyor, çok güzeli değil belki , kıramada olabilir, ancak yabani olmadığını düşünüyorum .. selamlarŞEREF

Bana da yabani gibi gelmedi bu kuş.. Ama şey de olabilir tabi: kuş yabanidir birisi yavruyken yakalayıp, alıştırmıştır.. Ama dediğim gibi bana pek yabani gibi gelmedi. yabaniyle taklacı kırması falan da olabilir.. Uçunca ne yapıyor? Yani bir hareketi var mı? takla falan?

net resim koymak isterdim şeref abi ama fotoğraf makinam memlekette benim külüstür telefondan da anca bu çıktı.benim için önemli olan aslında iyi veya kötü olduğu değil canlı canlıdır yabani değilse alışır büyük bi ihtimal ve diğer kuşlarla kalır hazır bulmuşken amayabaniyse hayvanı boşuna tutmayım dedim kanatları gelince salayım dedim ama beklicem bakalım alışırsa alışır alışmassa canı sağolsun..

saygılarımla..

polllat' Alıntı:
Bana da yabani gibi gelmedi bu kuş.. Ama şey de olabilir tabi: kuş yabanidir birisi yavruyken yakalayıp, alıştırmıştır.. Ama dediğim gibi bana pek yabani gibi gelmedi. yabaniyle taklacı kırması falan da olabilir.. Uçunca ne yapıyor? Yani bir hareketi var mı? takla falan?

vallaği sinan kardeşim ne yalan söyleyim kuşu sadecealdım getirdim banyoda resim çektim kümese eski kümesime koydum hiç kurcalamadım hayvaın

saygılarımlaa....

Kırma bi kuşa benzior , Böyle kuşlar arasıra rast gelior . Bazılarını yabani sanıyorsun ama kuşun oyun özelliği çıkıor. Olsun devrim kardeşim beslemende zarar olmaz.

doğru söylüyosun emre abi beslememde zarar olmaz da alışır mı acaba inşallah alışır yabani olması da sorun değil..

saygılarımla...

Sen kanadı gelene kadar güvenli şekilde besle kuşu ve kanadı geldiğinde artık kuşun karar verir ne yapacağına :)

Kuşun kanadı geldiği zaman gideceği yer yoskaların yanı. zamanında bi kan girmiş işte yoskanın birine vermiş paçayı..

Yabani degil..Bir kanatları çıksın güzel uçar yalnız garantisini veriyorum

BİRİ BESLEMELİ - '' O KİŞİ SEN NİYE OLMAYASIN..'' SEVABI YETER..

yabani süt beyaz oluyorda bu neden olmasın yawruyken kaçmıştır yabozlara takılmış yabani olmuşdur yada annesi yabozla eşleşmişdir

Bence yabani değil çünkü ayağındaki halka sahipli olduğunu gösterir.Ama diğer abilerimin dediği gibi kuş bir yabani ile paçalı bir taklacının yavrusuna benziyor

Bir keresinde bi kuş yakalamıştım aynı bu şekilde ve kuş aniden kümesime girdi , uçurmaya çalıştığımda kuşta oyun olduğunu gördüm . Beslemekte zarar yoktur krdeşim =)

bu kusun kanatları o kadar gucluymusku kalkabılmıs bu kanatla baska bırını bırak hıc bır yere gıdemez bana sorarsan bu kus guzel cunku kanatları guclu hayvan her zaman iiidir

küçük cocuklara kuş satmak işde böyle birşey kuş pazarlarında çocuklara 3 mılyona 5 mılyona kus satıyolar cocuklarda alıp ısde kanadını kuyrunu cekıyo ayanada ıkı tana 10 kurusa boncuk alıp takıyo yazık valla cok yazık... :hayir:

tabikide alışır ama benim tavsiyem eş almadan salma benim kendi yabani yavrum var şuan uçuruyorum katiyyen biyere gitmiyor eşide var tek kalan bir dişi baskam vardı yabozla eşleşmişti sonra ben ona eş aldım ama eş olduktan 2 gün sonra yumurtladı yaboz meyerse işi halletmiş çıkan yavru aynı eş olduğu kuş gibiydi çok ta güzel bir bakıcı kendi yavrusunu hiç almadım yumurtlar yumurtlamaz deiştiriyorum

selamlar.enazından bakıcı olur birde değişik bir kuşa eş edilip yavrusuna bakılır bakarsın iyi bir kan oluşur.

selam.geçen hafta ankarada itfaiye meydanına doğru yürüyorum.orada bir türbe var yolun soluna düşüyor ulustan inerken.orada türbenin meydanındaki yabanilerin arasında bir paçalı kuş gördüm.çok güzel bir dumanlı .paçaları vücut yapısıyla iyi bir soy olduğu belli.nasıl katıldıysa yabanilerin arasına.kanatları sesli hafif perdahlıyor konarken takla attı atacak.yabanilerin arasında çok mutlu görünüyordu.üzüldüm öyle bir kuşun yabanileşmesine.fakat o çok mutlu görünüyordu.önemli olan zaten onun mutluluğu değilmi.belkide böylesi onun için daha iyi.kimseye eyvallahı yok.özgür ve mutlu.

Bende Çakmaklı yetişdiricisiyim bu kuş çakmaklı

bu kus muhtemelen cakmakli ile kirma ayaginda halka var galiba yanlis gormediysem ..

kirli deriz biz buna yabani bir kuş değil, genelde de güzel kuş çıkar dumanlı, kirli, boz dumanlı gibi renklerden.

yabanı zaten paçalrıda okadar dolgun degil ama oyunlumu bilmem

Geri