Re: paçalıları değiştirim paçasız yapıcam konuya bakar misin
tanıdığınız yaşça büyük eski kuşçulardan akıl almanı tavsiye ederim. O kuşçuların bildiği damarı sağlam kuşu olanları bilir sizi yönlendirir. Posta için yok damarı sağlam, yok filo kuşları için damarı sağlam derler fakat çok posta ve filo kuşları yerini kaybetmiş ve yakalanmışlardır. Her türlü kuşun sağlam damarlı olanları da var, damarı sağlam olmayan yeme ve suya çabuk kanan kuşlarda vardır. önemli olan sağlam damarlı olan kuşları bulmak çok önemlidir. Ben Manisa dan getirdiğim bozalı larımı kaçırdım. 1 tanesi götündeki yumurta ile 4 gün gezdi, kuşçulara inmeyip yem yemek için sokaklara iniyordu. ve ben sokakta yakaladım kuşumu. ve aynı sokakta 2 tane kuşçu olduğu halde teslimolmayan kuş sokaklara iniyorsa bu gibi kuşların soylarını devam ettirmek önemlidir.Mısıri lerinde sayalarında postalarında her türlü kuşların damarsız olanlarıda, çok sağlam damarlı olanlarıda mevcuttur. alacağın beslemeye karar verdiğiniz kuş hangisi ise o cins kuşları besliyenleri belirle, araştır en sağlam damarlı olanları almaya bak. sağlam damarlı bir kuş bulduğunuzda o kuşu uçururken isterse yanında veya mahallende 50 tane kuşçu olsun teslim olmazlar.Allah işinizi rast getirsin.