paçalıları değiştirim paçasız yapıcam konuya bakar misiniz..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar herkese.. paçalı güvercinlerimi değiştirip paçasız besliycem hem yere rahat inmeleri için hemde yere damar yapmak istiyorum sizce ne tür besliyim baska düşünüyorum ama? en kolay alısan hangi tür olur yerde besliyorum.

Re: paçalıları değiştirim paçasız yapıcam konuya bakar misin

SEN DE ; DOĞRU YOLU BULMUŞSUN ..! :haha:

ne tur beslim sizce yerde besliyorum kolay damar yapabilicegm cnku etrafmda cok besleyen var..

telkuyruk besle kuş 1 haftada alışıyor paçalı ama damar yapcam diosun telkuyruk arsız bi kuş hemen alışıyo bn de besliyorum tavsiye ederim

şimdi alıstırdım oyunlu hepsi paçalıda ama telkuyruk ne anlamadim

o da baska bango mardin gibi bi ırk gittiği kümese çabuk alışır benim tavsiyem sana telkuyruk ben de besliyorum :heyo:

eğer taklacı istiyosan çorum taklacıları var paçasız biz onlara çorum çıplağı deriz onlardan besle

arkadaş doğru söylüyo bn de çorum ön tepe mardin var 4 çift onlar da iyi kuş

bende çorum çıplağı besliyom ama satacam istiyen varsa verebeilirim

Paçasız akıllı kuş istiyorsan baska beslemeni öneririm,uçumu ve yerine alıştımı baglı bir kuştur,

bence boşver bango vb kuşları oynar veya posta bunlardan daha damarlı kuş yok

Paçasız gugullu güvercinler var trabzon kuşuda derler onlarda hızlı alışıyo, ben kuşu salı aldım perşembe günü kendi yuvadan çıktı baya dolandı dışarda sonra geldi, kuşu ondan sonra hep salıyorum hep geliyor tek başına, bugün 5. günü kafeste ...

tanıdığınız yaşça büyük eski kuşçulardan akıl almanı tavsiye ederim. O kuşçuların bildiği damarı sağlam kuşu olanları bilir sizi yönlendirir. Posta için yok damarı sağlam, yok filo kuşları için damarı sağlam derler fakat çok posta ve filo kuşları yerini kaybetmiş ve yakalanmışlardır. Her türlü kuşun sağlam damarlı olanları da var, damarı sağlam olmayan yeme ve suya çabuk kanan kuşlarda vardır. önemli olan sağlam damarlı olan kuşları bulmak çok önemlidir. Ben Manisa dan getirdiğim bozalı larımı kaçırdım. 1 tanesi götündeki yumurta ile 4 gün gezdi, kuşçulara inmeyip yem yemek için sokaklara iniyordu. ve ben sokakta yakaladım kuşumu. ve aynı sokakta 2 tane kuşçu olduğu halde teslimolmayan kuş sokaklara iniyorsa bu gibi kuşların soylarını devam ettirmek önemlidir.Mısıri lerinde sayalarında postalarında her türlü kuşların damarsız olanlarıda, çok sağlam damarlı olanlarıda mevcuttur. alacağın beslemeye karar verdiğiniz kuş hangisi ise o cins kuşları besliyenleri belirle, araştır en sağlam damarlı olanları almaya bak. sağlam damarlı bir kuş bulduğunuzda o kuşu uçururken isterse yanında veya mahallende 50 tane kuşçu olsun teslim olmazlar.Allah işinizi rast getirsin.

Geri