PAL NE DEMEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
ACABA PAL NE DEMEK BİLGİSİ OLAN SÖYLEYEBİLİR Mİ?

Lord kardeşim pal,benim bildiğim kadarıyla bir renk çeşididir.Koyu şarabi renkte kuşların ismine verilen adlandırmadır.

koyu şarabi ne demek resimle anlatır mısn acaba

Bildiğin kahverengi..

Selamlar...
Bazı yerlerde biraz koyu göklere pal dendiğine şahit olmuştum. Bizim buralarda pancar göğ deniyor...

İzmir ve yöresinde "pal", bildiğimiz yabani güvercinin koyusuna, yada bir başka deyişle koyu göğe deniyor.

Ne kadar çok kullanımı varmış.. :?

pal=kırmızı

pal mavi kafa mavi kuyruk kelebek cinsiş kuşların soyundan koyu mavidir.başka açılımı yopk

bende kakao,çikolata rengi taklacıya deniyor diye biliyordum.
yörelerde neler varmış hiç duymadığım şeyleri duydum.
Buna en kısa sürede bir çözüm bulmamız lazım böyle olmaz.
Bir güvercin sözlüğü yapıp yani cinslere ortak kullanım isimleri verip tescilletmemiz lazım.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Bir güvercin sözlüğü yapıp yani cinslere ortak kullanım isimleri verip tescilletmemiz lazım.
Ewt sayın özkurt dediğiniz şey olabilir bence çalışmalara başlayın....

Bursalı Kral Kuşçu...

selam arkadaşlar şimdilerde pal renginde güvercin kalmamıştır yada varsa ben görmedim bazı illerde yada ilçelerde
açık maviye pal diyenler var esasında en son hatırladım kadarıyla 15 yıl önce gördüm pal renginde güvercini ama günümüze yanlış eşleme dengesiz üretim sayesinde pal rengine hasret kaldık. :evet

altın sarısı mat altın sarısı kemerleri benim hatırladığıma göre

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

herkese selamlar sizin dediğinize katılmamak mümkün değil canı gönülden katılıyorum sözlerinize ama bilmiyorum bizim bir fedarasyonumuz varmı??????

kanarya ve kafes kuşları fedarasyonu var adamlar süper çalışma halinda 3 ayda bir dergi çıkartıyorlar derginin için de her türlü bilgi her türlü kanarya ırkını tanıtıyor dünyada ırklar aynı
bu şekilde bir organizasyonlar yapılıyorda bizim bir bilgimiz yokmu yada bu şekilde organizasyonlar yapılmadımı bu zamana kadar.

benim görüşüme göre bu şekilde birileri bu işi yönlendirmeli vasıfsız kuş beslenmez ve ırkı ırka eş atılır ırklar karışmaz dengeler bozulmaz.

bu konuyu topik olrak açalım her yerde bir netice bağlanır belki

istanbulda pal mavi-kara arası yada mavi-kara karışımı yabanilerin koyusu rengine denir,ama anlaşılan yöreye göre değişiyor

ahmet kara' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:

herkese selamlar sizin dediğinize katılmamak mümkün değil canı gönülden katılıyorum sözlerinize ama bilmiyorum bizim bir fedarasyonumuz varmı??????

kanarya ve kafes kuşları fedarasyonu var adamlar süper çalışma halinda 3 ayda bir dergi çıkartıyorlar derginin için de her türlü bilgi her türlü kanarya ırkını tanıtıyor dünyada ırklar aynı
bu şekilde bir organizasyonlar yapılıyorda bizim bir bilgimiz yokmu yada bu şekilde organizasyonlar yapılmadımı bu zamana kadar.

benim görüşüme göre bu şekilde birileri bu işi yönlendirmeli vasıfsız kuş beslenmez ve ırkı ırka eş atılır ırklar karışmaz dengeler bozulmaz.

bu konuyu topik olrak açalım her yerde bir netice bağlanır belki

Size canı gönülden katılıyorum.daha önce bir dergimiz vardı güvercinlerle ilgili ama şu anda artık çıkmıyor yanlış bilmiyorsam.biz hüseyin ve gökhan kardeşlerimle bu konuyu daha önce düşündük gerçekleştirmeye çalıştık ama hiçkimseden destek gelmeyince olmadı.bir kaç kişinin emeği yetmiyor.çıkarırız ama çıkarınca kimse alıcakmı?
eğer buna talep fazla ise biz uğraşıp ön ayak olup bir dergi çıkarılmasına karar veririz site adına.sitemizde çok sayıda tecrübeli,bilgili abilerimizde mevcut onların da yazıları ve anılarıyla güzel bir şey ortaya çıkacaktır.ama bunlar da kolay işler değil sonuç olarak.bu dergiyi kendimiz çıkarıp kendimiz okuyacaksak hiçbir anlamı yok.talep varmı onu bir öğrenelim.dergi için ankete gitmek için lütfen tıklayın.

viewtopic.php?f=8&t=1512

<<istanbulda pal mavi-kara arası yada mavi-kara karışımı yabanilerin koyusu rengine denir,ama anlaşılan yöreye göre değişiyor>>>
Hakan Ataman'a aynen katılıyorum. doğma büyüme izmirliyim. 25 yıldır kuş bakarım. Ama yukarıdaki tanımdan başkasını ne işittim ne de kullandım. Palin kırmızıyla , kahverengiyle uzaktan ilgisi olamaz. Olsa olsa kızıllı pal olur.
pal bir renktir. kapalı pal, pal galaça, pal baska gibi. kızılı fazla olursa ona da paslı, tarçıni denir zaten. Saygılarımla...

hiç kimse bilememiş pal diye hiç şeritsiz acık metalik dumanlıya denir gümüş rengidir arkadaşlar o nesil pek kalmadı ben bulsam beslerim cok iyi oyun kuşlarıydı onlar eski yaşlı kuşcular iyi bilir onları.....

pal demek güvercin demektir.ankara palı ankara güvercini, kırıkkale palı kırıkkale güvercini gibi...

s.a.bende menemenli kardeşime aynen katılıyorum,çok güzel açıklamış bize söyleyecek söz bırakmamış. ağzına sağlık.teşekkür ederim.

slm arkadaslar pal rengine uygun bir kus rengine iyi dikkat ederseniz bu kusun ustundeki renkler cok uyumlu
bu kusun rengini anlatmak munkun degil sanki donuk mavinin ustune sihah kaplanmis gibi yada siyahin ustune
degisik bir kizillik var gibi duruyo pal bir renktir mat renklerin birbirleriyle karismasi sonucu ortaya cikar
daha cok incelendiginde ustunde cok degisik renkler varmis gibi bilmiyorum anlatmak zor gunumuzde bu renk
kuslar talep gormedigi icin yok olmuslardir sonucta mavi ile siyahin karisimindan pal dedigimiz renk cikiyo
bu kus renk bakimindan her seyiyle bence bir paldir

Bu kusda bir pal mavi bas mavi kuyruk kuslardan cikan bu resimdeki kuslarada pal denir yada capar

SAYGILAR
SEVGILER

ruzgar' Alıntı:

slm arkadaslar pal rengine uygun bir kus rengine iyi dikkat ederseniz bu kusun ustundeki renkler cok uyumlu
bu kusun rengini anlatmak munkun degil sanki donuk mavinin ustune sihah kaplanmis gibi yada siyahin ustune
degisik bir kizillik var gibi duruyo pal bir renktir mat renklerin birbirleriyle karismasi sonucu ortaya cikar
daha cok incelendiginde ustunde cok degisik renkler varmis gibi bilmiyorum anlatmak zor gunumuzde bu renk
kuslar talep gormedigi icin yok olmuslardir sonucta mavi ile siyahin karisimindan pal dedigimiz renk cikiyo

Bu kusda bir pal mavi bas mavi kuyruk kuslardan cikan bu resimdeki kuslarada pal denir yada capar

SAYGILAR
SEVGILER

s.aleyküm normalde arap beyza nasıl bir sabir renk kuşu ise satnadart olduğu gibi pal rengide standarttır bu resimlerdeki kuşlar pal değimiz kuşula lakası hiç yoktur pal rengi çok farklı bir renktir bildiğim kadarıylada şu an pal rengi çok nadir bir tür olarak kalmıştır. saygılar.

Bende bir çift var.Bu kuşlarda pal olarak geçiyor...Kuşların görünen tüylerini kaldırdığım anda tüylerinin alt kısmının siyah olduğunu gördüm.Yani siyahtan başlayıp açığa doğru gidiyor.Tüylerinin en üst görünen kısmı ise gördüğünüz gibi çok açık gök rengi diye tabir ettiğimiz renkten...

Ekli dosyalar

• DSC00008.webp
    DSC00008.webp
    159.9 KB · Görüntüleme: 3,935
ahmet kara' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:

SAYGILAR
SEVGILER

s.aleyküm normalde arap beyza nasıl bir sabir renk kuşu ise satnadart olduğu gibi pal rengide standarttır bu resimlerdeki kuşlar pal değimiz kuşula lakası hiç yoktur pal rengi çok farklı bir renktir bildiğim kadarıylada şu an pal rengi çok nadir bir tür olarak kalmıştır. saygılar.
izmir dede rùzgar arkadasimin dedigi ve gosterdigi gibidir ikinci fotografdakinede pal veya mavi sazli diye hitap ediliyor

birinci fotogarftakinin eger kirmiziligi coksa tarcini de diyorlar

KAYSERİ VE İÇ ANADOLUDA İSİMLER DAHA FERKLI BİZ DAHANLI(daanli) DE DİYORUZ pal mavisi diye gösterilen susamlı alacakanat veya susamlı çapar
burada renkli kuşların hepsi kısaca çaparla adlandırılıyor çok yanlış çünkü cins kuşların kıymeti ni bilen yok . daha doğrusu bilinçli besleyen yok
ayrıca bir kuşu satmaya kalktığınızda 10 ytl 5ytl para öneriyorlar (bir arkadaşa hediye ederim dahaiyi)
ben şebap ve taklacı besliyorum fakat bi arkadaşım hünkari yi aklıma
düşürdü bula bilirsem beslemeyi düşünüyorum

Geri