palet yem kullanı mı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan49
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

ozkan49

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan günal
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
s.a (sitede araştırdım ama gerekli cevapları bulamadım ) bugün kuşlarıma palet yem aldım ama yemler biraz büyük sorun olurmu ayrıca haftada kaç kere vermem lazım cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..

cevap vercek kimse yok mu :hayir:

ağızlarından ve boğazlarından geçmeyecek kadar büyükseler elbette sorun olur :) (paketin üzerine çıkıp patlatmayacak şekilde birazcık tepin küçülür onlar) hafta da 2 gün versen güzel olur.

tamam dediğiniz gibi tepinirim teşekkürler :heyo:

palet yemleri kırarak ver çok ta küçük olmasınlar haftada 2 gün versen yeterli :)

Palet yemi pompa ile kullanırsan buyuk kucuk fark etmez birgun onceden pompaya az bir miktar palet yem koyuyorsun uzerini su ile dolduruyorsun bir sonrakı güne kadar şişiyor suyun icinde ben o şekilde kullanıyorum ihtıyaç halinde

Palet yemi pompa ile kullanırsan buyuk kucuk fark etmez birgun onceden pompaya az bir miktar palet yem koyuyorsun uzerini su ile dolduruyorsun bir sonrakı güne kadar şişiyor suyun icinde ben o şekilde kullanıyorum ihtıyaç halinde

umutca16' Alıntı:
palet yemleri kırarak ver çok ta küçük olmasınlar haftada 2 gün versen yeterli :)
tamam kardeşim öyle yapcam (:

ozgur06' Alıntı:
pompayla falan hiç uğraşmak istemiyorum direk kırıp vercem teşekkürler (:

besi yemi spi 40 gunluk civciv diyede geçer ben bundan kullanıyorum ve sürekli neredeyse buğday ve mısır haric baska bısey vermıyorum sorun gayet mutlular yaklaşık 1 sendir kullanıyorum %40 kırmızı bugday %50 spi (palet yemi dediğin yanlız en küçük boyutlu olanı) %10 da mısır kulanıyorum sureklı

arkadaşlar bu palet yemleri neden kuşlara veriyorsunuz inanın anlamış değilim. Bugday-fig-burçak-darı-darı kırması-aspir, iri bulgur, mercimek, dal darı, çetene tohumu varken palet yeme gerek varmı?

Genelde damızlık kuşlara verilir yavruları beslerken yavruların gelişiminde bir nebze katkısı oldugu söylenir uzun boylu ayaklı gibi ne kadar doğrudur orası tartışılır tabi...

Güvercinler için İmal edilmiş Pelet yem türleri de mevcut bulabilirseniz onları tercih edin bu yenlerin hem taneleri ufak hemde sindirimi basit .Ayrıca yavrulara takviye mama olarak ta bu yemler sıcak suda eritilerek çorba kıvamında mamalıkla kullanılabiliyor .. Yalnız mamaları hazırladıktan sonra en geç yarım saat içinde yavrulara vermek gerek biraz zaman uzayınca mama bozuluyor mayalanma yapıyor .. Aklıma gelen markalar Optima - Purima markaları şuan bu iki ürün çok güzel . Fiyatı 1.50 tl Nemsiz ortamda muhafaza edin .. Sık ve azar azar satın alın taze yem kullanmış olursunuz . selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Güvercinler için İmal edilmiş Pelet yem türleri de mevcut bulabilirseniz onları tercih edin bu yenlerin hem taneleri ufak hemde sindirimi basit .Ayrıca yavrulara takviye mama olarak ta bu yemler sıcak suda eritilerek çorba kıvamında mamalıkla kullanılabiliyor .. Yalnız mamaları hazırladıktan sonra en geç yarım saat içinde yavrulara vermek gerek biraz zaman uzayınca mama bozuluyor mayalanma yapıyor .. Aklıma gelen markalar Optima - Purima markaları şuan bu iki ürün çok güzel . Fiyatı 1.50 tl Nemsiz ortamda muhafaza edin .. Sık ve azar azar satın alın taze yem kullanmış olursunuz . selamlarŞEREF

Çok güzel bilgi teşekkür ederiz. Ben Pelet kullanmayı düşünüyordum markalar çok faydalı olacak.

metkor1961' Alıntı:
arkadaşlar bu palet yemleri neden kuşlara veriyorsunuz inanın anlamış değilim. Bugday-fig-burçak-darı-darı kırması-aspir, iri bulgur, mercimek, dal darı, çetene tohumu varken palet yeme gerek varmı?
Ben bir sene boyunca sizin dediğiniz karışık yem her türlü vitaminleri kullandım ama yavrular yeme düşer düşmez 1 hafta içinde ölüyorlardı.Kısacası herşeyi denedim olmamıştı.Palet yem kullanmaya başladım yavrulardan nerdeyse hiç kaybım olmadı diyebilirim.Ben palet yem kullanma taraftarıyım tabiki haftada en fazla 3 gün.

arkadaslar 45000 kapasiteli tavuk cifliginde biz bu yemleri kulanıyoruz palet yemde en iyi markada Cp nin yemi olmasidir ben guvercinlerimede bunu veriyorum ama ucan kuslarıma deyil ucan kuslara bunları verirseniz siserler ve ucmaları biraz zor olur damızlıklara ve yawruya kusan kuslara veriyorum sadece ... sadecede bu yemi kulanırsaniz yavruların tuylerinin orantisız uzadıgını goreceksiniz cunku bu yemler daha cok kiloya goturur hayvanları ondan dolayı haftada 3 kere broyler yemi 4 gunude karısık vermenizi tavsiye ederim bir yawrumu tamamen broylerle besledim ve 25 gunde kus ucucak boyuta geldi ama kanatları tam gelmedi insallah isinize yarar kolay gelsin.

alger' Alıntı:
şeref' Alıntı:

Çok güzel bilgi teşekkür ederiz. Ben Pelet kullanmayı düşünüyordum markalar çok faydalı olacak.
Arkadaşlar bahsettiğim iki firma ürünü sadece güvercinler için imal edilmiş ürünler , Tavuk vs yemi olarak hazırlanan pelet yemlerle içeriği de farklı , bu yönü ile sindirimi yemden hayvanın istifadesi de farklı , dİğer tavuk vs pelet yemlerini özellikle yavrulu kuşlada aşırı kullanımını önermiyorum .. Hele hee mama olarak kullanma imkanınızda yok .. Sıradan tavuk ve civciv yemleri suda istenilen oranda erimiyor daha taneli ve kaba kalıyor .. Yavrunun hazmıda güçleşiyor .. selamlarŞEREF

Geri