Palet yem nedir yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Bugün güvercinlerime mısır,kış için arpa ve palet yem aldım.Palet yemi ilk defa aldım nasıl kulanılıyor? sizlerden bilgi almadan kuşlara vermeyeceğim.Ne kadar ve nasıl veriliyor faydaları nelerdir?

palet yem tavuk yemi diyede adlandırılıyor yada besi yemi. palet yemin içinde mısır kırıgı talas ve ilac var hayvanın kilo aldırmasını saglıyor. su ile temaz ettiginde 1 gun içinde kuf tutmaya pamuklanmaya baslıyor ve cok kötü koku salıyor etrafına.su ile temas ettırmemeye bak kokusu cok berbat. 3-4 günde bir verirsen daha iyi olur ve palet yem kusların bogazlarında bir hastalıga sebep olmakdadır.özellikle yavrualrda daha sık görülür.ıltıhap tolar gıbı nefes borualrıdna birseyler oluy osarı yada beyaz renkde kusu bogarak öldürüyo. palet yem verirken kuşlara arda bir bogazlarını kontrol edin .

pek bi yararı olmamakla beraber zararı epey cok..kilo aldırmak istiyorsanız çekirdek kullanın...

Hm çok teşekkür ederm şimdi birazcık yem bidonuma koydum çok az diğerlerinide atarım artık.

pıyasada ıkı cesıt palet yem bulunuyor.bırıncısı hayvan artıkları kemık v.b ogutulmesıyle olusan dıgerıde seker kuspesı kullanılarak yapılan.proteın acısından zengın bır yem cesıtıdır.yuksek kalorı ıcerdıgı ıcın kılo aldırıcı ozellıgı fazladır.uzun sure kullanıldıgında hayvanlarınız cok fazla kılo alırlar.besı yemı veya baska bır cesıt yem alırken mumkunse c.p markalı yemlerı tercıh edın

Mama olarak kullanım için ideğal , ekelerede zaman zaman veriyorum ,bir zararını görmedim, kaliteli ve bilinen yem alınırsa sorun olmaz, hijyen ve tazelikte önemli .. Ben ''Optima'' marka olanı tercih ediyorum, kuşlar çok kolay eritiyor, severek te tüketiyor, yumurta verimi için vs çok faydasını görüyorum .. Mecbur deği ancak imkan varsa rasırad olsa kullanmak lazım bence .. en azından kuşların damak tadı değişir .. Şunu da unutmamaklazım kuşların asıl besini , temiz ve çimlenme özelliğini kaybetmemiş tahıllar .. selamlarŞEREF

kilo aldırma kistiyorsanız bence mısır verın mısır hayvanda yag yapar ama hergu nıdmanlanan hayvanda yag olusumu azdır yanı o yaglar ı hayvan kas a cevırebılır kaslarda sıkılasmıs yag dokualrıdır yanı xD

Palet yemi genelde yavrulu kuşlara veriyorum. Normal karışık yemlerle doyurduktan sonra 20 kuşa bir su bardağı kadar çerez gibi veriyorum. Yavru büyümesine çok faydalı oluyor.

ama yavrualr ıkontro letmeyi ihmal etme yoksa bogazlarında pislık toplar..

Geri