paletle kümes yapımı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan .AMT.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

.AMT.

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet bakır
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
sa arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım.bugün balkona yuva yapıcam.mal taşımak için kullanılan paletler varya onlarla yuva yapıcam.ne yapıp ne yapmamam gerektiğini yazarsanız sevinirim (:

kapı hariç her tarafı 0nla kaplarsın...kapısınıda paleti bölersin menteşelersin..soguk gelmemesi içinde boşluklarıda kartondu naylondu bezdi kapatır izalosyonnu yaparsın....köpük koyarsan daha sıcak olur..Yavru verimin artar...

merhaba aramıza hoşgeldin,eğer kuş almadıysan bence 1 ay daha bekle kuşculuğa balkonda başlamak kışın zordur hem sana hem kuşlara eziyet olur,yuvanı yap yavaş yavaş istediğin gibi ,paletleri çak ön cephesi nin kapısını kullanım ve kuşların kolayca görüp ve ineceği şekilde ayarla ortasına tel çakacağın kadar boşluk bırak menteşele,branda ,kontaplak, tarzı malzemelerlede etrafını çevirirsen yeterli olur.raflarıda hallettinmi tamamdır.ama en önemlisi balkonda beslemek komşularının hoşgörüsüne bağlıdır başlamadan önce nabız yokla :slm:

hoşbulduk arkadaşlar.teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama paletle yapmaktan vazgeçtim tahtayla yapmaya karar verdim.Bir kaç sorum daha olucak,kuş henüz almadım 1 ay sonra yap demişsin nedenini öğrenebilirmiyim? hünkari cinsi süs güvercinini uçurmasak problem olurmu?teşekkür ederim.saygılar

havalar malum,yeni alınan kuş kırılgan olur çabuk hastalanabilir senin balkonda kuşlarla beklemen zorlaşır,ikinci sebep yuvanı aceleye getirme yuvanı tam istediğin gibi yap,sonra yumurta oluyor yavru oluyor değiştirmen zorlaşıyor ,yuvalıklarını,tüneklerini,havalandırmanı dış izolasyonunu çatısını bir kez tam yaparsan sonra sadece kuşlara odaklanırsın,kuşlarını uçurmasan olur ama hünkari düz uçtuğundan çok sıkıntı yaratmaz kanatlarını makaslarsan, (bilen birinden kanat makaslamayı öğren anlatmakla olmaz fazla dipten kesersen kötü uzun kesersen kuş uçabilir)anlatıyorum ama belkide biliyorsundur .sağlıcakla kal :slm:

teşekkür ederim göksal bey.dediğiniz gibi yuvayı yavaş yavaş yapıcam düzgün bir şekilde aceleye getirmiycem makaslamayı abilerden öğrenirim o şekilde yaparım.tür olarak da hünkari veya kelebek beslicem.saygılar

Selamlar,

Yıllardır kuş beslerim, bugüne kadar bütün salmalarımı kendim yaptım ve bu salmalarda en önem verdiğim hususların başında salma içindeki tüm ekipmanların (yuvalık, taban, dünek v.b.) monte, demonte olması gelmiştir. Ekipmanların monte, demonte olmasındaki amaç güvercinlerin sağlıklı bir ortamda beslenmesi ve yetiştirilmesinde temizliğin en önemli etken olması ve yetiştiricinin temizlik olayında çok daha kolay ve sağlık bir yol kat etmesini amaçladım. Salma tabanın palet altlığından yapılması temizlik işleminde çok kolaylık sağlar bunu kısaca özetlemek gerekirse, palet sizinde bildiğiniz gibi aralıklı tahtaların oluşturduğu bir taban tasarımına sahipdir. Aralıklı olması yüzünden tabana pelat üzerine demonte olabilecek bir ek kontraplak v.b. bir ekipman koyarak tabanı düz ve boşluksuz bir hala getiririz. Bu konan kontraplak v.b. malzeme üzerine tercihinize göre ister, gazete isterseniz karton veya koli kutusundan bir örtü oluşturabilirsiniz. Bu oluşturduğunuz malzeme üzerinde de taban ızgarasını döşersiniz. Temizlik yaparken taban ızgarasını kaldırdıgınızda gazete karton v.b. tabana yaydıgınız malzemeyi tabandan toplayarak çöp torbasına attığınızda tabanda tertemiz bir ortamı çok kolay bir biçimde sağladığınızı görebilirsiniz. Taban ızgaralarının temizlenmesinden sonra tekrar yeni gazete karton v.b. temiz malzemeyi tabana koyarak temizlediğiniz taban ızgarasını üzerine yerleştirirsiniz. Göreceğiniz gibi tabanınız ilk günkü kadar temiz ve hijyenlik bir ortamda olacaktır. Yuvalıkların monte, demonte yapılması için limon sandığı gibi basit bir malzeme kullanabilirsiniz. Bu düzenek de limon sandıklarının salma içine monte etmeden kolayca alabileceğiniz şekilde yereştirilmesine yada salma duvarlarına tuturulmasına olanak sağlayacak ekipman kullanmanız gerekmektedir. Yuvalıkların temizliği sırasında kirlenmiş yuvalık salma içinden alınarak dışarıda temizlenmesi ile tekrar geri eski yerine koymanız yeterli olacaktır. İsterseniz yedek olarak bir kenarda beklettiğiniz yeni limon sandığı ile eskisini değiştirip sıfırdan tertemiz ve hijyenik bir yuvalıkda salmanızda oluşturabilirsiniz.

Her işin bir püf noktası vardır. Unutmayın güvercin beslemek ve yetiştirmenin püf noktası ise "TEMİZLİKTİR"

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

vallahi bu kadar net açıklama olmaz :heyo: Aykut bey bence güvercin üretimi ,besleme gibi başlıkların yanına güvercin beslemede başlangıç gibi bir başlık açsanız tecrübelerinizdende faydalansak bence süper olur :dans: :slm: sağlıcakla kalın

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Yıllardır kus beslerim, bugüne kadar bütün salmalarımı kendim yaptım ve bu salmalarda en önem verdiğim hususların başında salma içindeki tüm ekipmanların (yuvalık, taban, dünek v.b.) monte, demonte olması gelmiştir. Ekipmanların monte, demonte olmasındaki amaç güvercinlerin sağlıklı bir ortamda beslenmesi ve yetiştirilmesinde temizliğin en önemli etken olması ve yetiştiricinin temizlik olayında çok daha kolay ve sağlık bir yol kat etmesini amaçladım. Salma tabanın palet altlığından yapılması temizlik işleminde çok kolaylık sağlar bunu kısaca özetlemek gerekirse, palet sizinde bildiğiniz gibi aralıklı tahtaların oluşturduğu bir taban tasarımına sahipdir. Aralıklı olması yüzünden tabana pelat üzerine demonte olabilecek bir ek kontraplak v.b. bir ekipman koyarak tabanı düz ve boşluksuz bir hala getiririz. Bu konan kontraplak v.b. malzeme üzerine tercihinize göre ister, gazete isterseniz karton veya koli kutusundan bir örtü oluşturabilirsiniz. Bu oluşturduğunuz malzeme üzerinde de taban ızgarasını döşersiniz. Temizlik yaparken taban ızgarasını kaldırdıgınızda gazete karton v.b. tabana yaydıgınız malzemeyi tabandan toplayarak çöp torbasına attığınızda tabanda tertemiz bir ortamı çok kolay bir bizimde sağladığınızı görebilirsiniz. Taban ızgaralarının temizlenmesinden sonra tekrar yeni gazete karton v.b. temiz malzemeyi tabana koyarak temizlediğiniz taban ızgarasını üzerine yerleştirirsiniz. Göreceğiniz gibi tabanınız ilk günkü kadar temiz ve hijyenlik bir ortamda olacaktır. Yuvalıkların monte, demonte yapılması için limon sandığı gibi basit bir malzeme kullanabilirsiniz. Bu düzenek de limon sandıklarının salma içine monte etmeden kolayca alabileceğiniz şekilde yereştirilmesine yada salma duvarlarına tuturulmasına olanak sağlayacak ekipman kullanmanız gerekmektedir. Yuvalıkların temizliği sırasında kirlenmiş yuvalığın salma içinden alınarak dışarıda temizlenmesi ile tekrar geri eski yerine koymanız yeterli olacaktır. İsterseniz yedek olarak bir kenarda beklettiğiniz yeni limon sandığı ile eskisini değiştirip sıfırdan tertemiz ve hijyenik bir yuvalıkda salmanızda oluşturabilirsiniz.

Her işin bir püf noktası vardır. Unutmayın güvercin beslemek ve yetiştirmenin püf noktası ise "TEMİZLİKTİR"

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
merhabalar AYKUT BEY ben sizin güvercin besleme işini en profesyonel yapan kişiler arasında görüyorum.çoğu yazılarınızı,yorumlarınızı okudum gerçekten çok yararlı bilgiler olduğunu düşünüyor ve onaylıyorum.bu arkadaşımızada en iyi cevabı siz yazmışsınız bence.yorumlarınız için teşekkürler.

teşekkür ederim aykut abi bilgilerin için Allah a cok şükür çatı buldum yuvayı oraya yapıcam.Balkon iptal oldu doğal olarak paletlerle yuva yapmakta.çatı cok güzel önüde açık bina falan yok fotolarını en kısa zamanda koyarım. Saygılar :p

Selamlar,

Salma yapımında danışmak istediğiniz konular olur ise buradan sormanız yeterli olacaktır. Şimdiden salmanız hayırlı olsun, iyi günlerde sağlıklı, güvercin beslemeni ve yetiştirmeni temenni ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

A. selam ilgilendiğiniz için saolun.

SAYGILAR

aykut abi sizn için en ideal folluk boyutları nedir

Selamlar,

Yuvalık içine plasik yuvalıklardan koymayı düşünüyorsanız bunu kolay olarak yerleştirilebilecek şekilde, ayrıca bir o kadar da boş alanın kalmasına dikkat etmelisiniz. Bu da 30&45 cm gibi bir ölçü ortaya çıkarmaktadır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

s.aarkadaşlar bende yeni katıldım siteye ersun poyrazlı balıkesirden bende denizli dolapcısı besliyorum benimkümesimpaletden deyil ama aykut abinin açıklamaları çok dogru ve yerinde kendisini kutlarım en önemlisi temizlik güvercin yetişdiriciliginde birde beslenme esnasın da kesinlikle yemlik kullanılmalı ve altları daima kuru olmalı bence birde karışık yem çok önemlidir hem beslenme hemde üreme için bunlar tamamen benim şahsi görüşlerim allaha emanet olun balıkesirden saygılar..poyrazz.

a.selam ersun bey bilgilerin için saol

Sevgili Kardeşim

Aramıza hoşgeldin bence kümesini yaparken paletle boşu boşuna uğraşma osb plaka lar var genelde çatı kaplamasında kullanılıyor adet olarak satılıyor 122x244 ölçülerinde adedi 16 tl birde yapacağın kümes ölçülerine göre 5x5 kalas al sana en kötü ihtimal 60-70 tl ye malolur kümesini balkona yapacağına göre hem görünüş hemde kuşlarının sağlığı açısından bence en doğru olanı bu unutmadan ister benim tavsiye ettiğim levha ile ister palet ile yap ama kümesini yerden 15-20 cm yüksekte tut bu şekilde yaptığında altta hava sirküliasyonu olacağından kümesinin altı kuru ve güvercinlerin sağlıklı olur

Saygılarımla
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/yeni-yapmis-oldugum-kumesim-t1089.html

hoşbulduk evet balkonda yapmaya karar verdim gözümün önünde olsun diye.ve dediğiniz plaklardan aldım marangozda da yaptırdım şu sıralar da kuşları besliyorum herşey istediğim gibi oluyo. Saygılar

Geri