Pantololunda Canlı Güvercin İle Yakalandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Pantalonunun içinde canlı güvercin
Avustralya gümrüğünde yetkililer bir adamı pantalonunun içinde canlı güvercin, patlıcanlarla, yumurtalar ve sebze tohumlarıyla yakaladı.
fft17_mf175526.Jpeg

Gümrük yetkilileri Melbourne Havaalanı'nda yakaladıkları şahsın Orta Doğu gezisinden dönen 23 yaşındaki bir erkek olduğunu söyledi.
ÜLKEYE SEBZE, MEYVE, HAYVAN SOKMAK YASAK
fft16_mf175525.Jpeg

Adamın sebzeleri ve güvercinleri ülkeye bu şekilde kaçak sokmasının sebebi ise Avustralya'da uygulanan karantina... Dünyadan izole ada bu şekilde kalmaya çok özen gösteriyor. Avustralya gümrüğü, ülkeye girecek mallar konusunda çok sıkı bir denetim uyguluyor. Ülkeye tıbbi malzeme, ilaç, yumurta, et ve et ürünleri, sebze, tohum, deri, tüy, bitki ve tahta mamülleri sokmak yasak. Tüm bu ürünlere, karantina malları olarak el konuyor.
Karantinayı ihlal edenlere ise 10 yıla kadar hapis ve 110 bin Avustralya doları (48600 YTL) para cezası var.

Çok ilginç bir durum bu . Adam Türk sanırım pantolon daki kuşlar sabuni taklacı ya benziyor . Cezaları da oldukça ağırmış gerçekten . Umarım bu kuşçu dostumuzu fazla hırpalamazlar . acıdım ben yazıkk.:))
selamlar .ŞEEF

Adama değilde o kuşlara yazık. Çok az bir zaman olsada orda, pantolanda nasıl gidecekler anlam veremedim.

adam kuş lara gönül weren birirsi galiba bakabilmek için ne cezaları göze almıs arkadas :hungur:

Güzel Enstanteneler. :)

selamunaleykum
buresimleri gorunce nekadar sansli oldugumuzu anladim15 sene once bende kuslari burya birbolumunu ucaklagetirdimama ben bos meyve suyu kutusuna koyarak 4 adet ve kuslar rahatida ben cok huzursuz oldum sonra bir tirci bulduk 6 adet de o getirdi simdi sukur ihtiyacimiz yok bunun normal yollari cok uzun ve cok masrafli kuslari 3 ay karantinada tutuyorlar ve karantina ve de ilac paralarini talep ediyorlar ufak bir sorunda kuslari igne ile olduruyorlar tabi bunun daha kolay bir yolu olsa kimse butur seylere bas vurmaz.
saygilarla ferhat

guvenlık tedbırlerının fazlalıgını hesap edememıs sanırım

adam kesin türk uygulama iyimi kötümü tartışılır aslında ama ülkemizde nekadar şanslı olugumuz bir kere daha ortaya çıkıyor ama hakkınca yapanlar için geçerli bir arkadış var salmasında 300 kuş açlık havasızlık pislik içinde kuş besliyor ordan hastalıkda üreyip çogalması gayet normaldir haakınca dedigim konulardan birisi bu ya sonuçda bizler onları esir gibi bize bagımlı bir şekilde besliyoruz onlarında iyi ortanda iyi saglıklı şekilde yaşamaya hakları var bence yapamıyorsan bırak arkadaş günaha bari girmeeeee.

adamın xr cihazından haberi yok galiba .ama bir güzel hatırlatırlar adama .şimdi kuşları karantinaya alırlar ,orada kalır adamıda mahkemeye sevk ederler .yanmış o söndüren olmaz

adamın amacı belli o dökülen toz nişastaya benziyo içindede yumurtalar iki tanede kuş götürüyo bence bu adam kara borsadan bu yumurtalara baktırıp üretime gececekti ve satacaktı güzel para vardır orada güvercin hastaları çıldırıyodur belkide

Bu haberi biliyorum, bu adam İran'lıydı ve yaptığı şey gerçekten cesaret isteyen birşey ve kuşlara yaptığı bu şekilde bir işkence hiçte hoş değil...sadece yumurta olsa neyse diycem ama kuşları o şekilde sarıp paçasına koyması gerçekten zor... zaten kuşların halinde belli 20 saat süren havayolculuğundan sonra telef olmuşlar.....saygılar

öyle Bazı Ülkelere Yasak Bazılarınada Sağlık Belgesiyle İzin Veriliyor 1 taneyse kolayda 1 den fazla olunca sıkıntı oluyor Veterinerden Raporu Alırsında Tarım İl Müdürlüğünden 2 tane kuşa sağlıklı dedirtmen için Sağlık Raporu Almak Gerekir

Geri