Parazit konusunda yardım lütfen....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yasinaktas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

yasinaktas

Üye
Siteyi ziyaret et
burada daha önce resimlerini yayınladığım 2 çift miskim ve 2 adet yavrusunun, özellikle kuyruk tüylerinde aşırı olmak üzere bit var, yıkanma sularına "Neguvon" karıştırıp elimle yıkasam bu kuşları fayda olur mu? Ayrıca 1 çift miskim şuan yumurtada yatıyor onlara nasıl müdahale etmeliyim, kümes tabanına ne gibi ilaçlar kullanmalıyım? Ve bu ilaçlar kuluçkada yatan güvercine zarar verir mi? Yardımlarınız ve değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :slm:

yardım etmek isteyen yok mu? çarşamba gününe kadar cvp verirseniz sevinirim, çünkü
ilaçlamayı o gün yapacağım inş.

viewtopic.php?f=19&t=60
Öncelikle bu linkimize girerek size gerekli olacak bilgilere ilaçlar konusunda detaylarıyla sahip olabilirsiniz.
Bu arada yumurtada yatan kuşlarınızdadamı parazit problemi bulunmakta?
Siz kümesinizin zeminine ilaç uygulması yapacağınızdan,yumurtadaki kuşlara zararının olacağını sanmıyorum.

arkadaşım selamlar.ben Ispartadan Ekrem,anlattığınız olaya en güzel kullana bileceğin ilaç BİLOTİC marka dış pazazit ilacıdır. Suyla karıştırılıp kuşların üzerlerine ve yuvanın her yerine sıkabilirsin. Kesinlikle yavrulara ve kuşlara zarar vermez. selamlar

ewet blotic kullandım gerçekten etkili, kuşlarada bir zararı olmadı.

Merhaba, iç parazit ve kıl kurtları için Levamix toz, Dış Parazitler için Rın Tozu yada Kenesol kullanabilirsin, Kümes tabanın yıkanabilir hafif meilli beton olursa 15 günde bir yıkayabilirsin ancak kuşların tahta tünekleri olmalı ayrıca taş yemeleri için yemlik kabında mineral taşlar vermelisin kolay gelsin

öncellikle geçmiş olsun .....önermek istegim heryerde bulunan sarımsak sulukgun büyüklügüne göre 3..5.diş ezerek atarsan ve bunu bir hafta devam ettir antiseptik özelligi oldugundan iyi gelir ama bu altarnatif tabiiii denemeni tavsiye ederim bizazararı olmaz ........

Geri