ATMACALAR
S.a arkadaşlar ben ve ortağımın beslediği tek kan kuşlardan olan resimde gözüken kuşlar benim tabirimle atmacalar satılıktır. Bu kuşları laf ile değil de izleterek satmak istiyoruz yine de ben kuşları anlatayım almak isteyen arkadaşlar buyursun gelsin bu güzide hayvanları canlı gözle izlesin kararını versin bu kuşların çok üstün özellikleri mevcuttur en güzel özelliği atmadır bu kuşlar gibi atan kuşu memleketimin hiçbir yerinde görmedim de duymadım da bu atmaca kanı kuşlar nedir nasıl sökülür bunları anlatayım bu kuşlar ortağımın kümesindeki iki kuştan çoğaltırmış sekiz çift damızlıktan oluşmaktadır. Bu sekiz çift damızlığın kesinlikle satmıyoruz şimdiye ce çıkan yavrularından uçurulup ta oynamayan çıkmamıştır. Bu kuşların yavruları sinekte al ver yaparak bir hafta ile bir ay arasında yere sefere başlamakta yere sefere başlayan yavru tek uçurulduğunda ikiyüz-üçyüz metreden atmaca gibi hedefine gelerek tabanı vurup ayakları döşe çekerek taklalı fişekli onbeş-yirmi metre seferler çıkartmakta uçurulmaya devam edildiğinde kızgınlaşan yavru eş gördüğünde seferlerini elli metreye çıkartarak insanın aklını alacak atışlar yapmaktadır uçurulmaya devam edildiğinde kuşlar yumurta ve yavru gördüğünde fişekleri elli metrenin üzerine çıkarıp atışları yediyüz metre civarında atmaca gibi gelerek oyunlar çıkartmaktadırlar Kuşlara aşırı rağbet olduğundan hedefe sefer yapan yavrular hemen satılmaktadır. biz bu kuşları Türkiye ye tanıtmak istiyoruz. Kuşlar yerinde uçurularak satılmaktadır. Yerimiz müsaittir düzenli antrenman veremiyoruz ama bu kuşlardaki özelliklerinden bir tanesi de kapanma olayı perse girme bu kuşlarda yok ne zaman kaldırılırsa uçar oyunu yapar. Bu kuşları kesinlikle kırmıyoruz kümeste bir tane başka kan kuş bulunmamaktadır fakat tek satın alanlar kırıyor bu sebepten takım almanızı tavsiye ederim. Kuşlardaki önemli özelliklerini açıklayım
Atma:bu kuşlardaki atma bu hayvanın cinsi haricinde hiç bi kuşta mevcut değildir
Pers olmama: bu kuşlar yıllarca yatsa da uçurulmak istenmesi yeterli hemen uçmaktadır perse girme kesinlikle yoktur kırıklarında bile yoktur.iki sefer çok ağır kan kuşlar ile kırılırsa pers olabilir.
Hedef seçmesi: seferi hep aynı yere yapar
Yere kalış: hedef döğmeye başladığında beş metreden alır kısa zamanda üç metreye bir metre arasına düşürür.
Fişek sesi: yavruların yarısı sesli yarısı kırık sesli çıkmaktadır kırık sesli olanlar elli m sefere başladıklarında yada eş gördüklerinde fişek seslerini doldurmaktadırlar.
Yavruda: yavruda bu kuşlarda bozma yoktur
Takla adeti:Fişekte takla adeti dör ile sekiz arası değişmektedir fakat kuşlar sıkı pers kuşlara kırıldığında fişekte otuzüç takla ile çok uzun fişekli yerine inemeyip kaybolan kuş izlenmiştir.
Fişek boyu:yeni başlayanlar onbeş-yirmi metre tam söküldüğünde elli metre yüz metre arası kaçan kuşlar izlenmiştir.
Taban:Kuşların geneli tabanlı gitmektedir atışın ardına taban vuranlar izlenmiştir.
Baş takla:Fişekleri baş taklalıdır.
Yerine inme:kuşlar yerine hakim hayvanlardır sağa sola teslim olmazlar
Sefer sayısı: İlk başladıklarında sefer adeti çok fazladır nerdeyse her turda oyununu yapar tam söküldüklerinde on-onbeş sefer arası oynarlar
Son iniş: Bol taklalıdır iki taklayla ontakla takla arası vuranlar çıkmaktadır bu kuşlar boş inme yoktur .
kuşların Olur fiyatları yavrular tanesi :ikiyüz tl sefere başlayan kuşlar:beşyüz tl son aşamaya gelen kuşlarımız beşbin tl dir.kuşlar Kırşehir dedir kuşların bulunduğu yer Ankara’ ya birbuçuk saattir kuşçu kardeşlerim yıllarını boş yere harcama ömür gelip geçiyor kuş tutturmakla uğraşma şunun kuşu bunun kuşu diyerek kuş beslemeyi bırak gel gözünle gör bir çift al on numara hayvanlar besle yeter ki emek ver emeğinin karşılığını alacaksın.gelme imkanı olmayanlar için Ankara’ya göndeririz lütfen ciddi alıcılar arasın özgür karahan,sıfır beş dört beş beş beş bir üç sekiz dört sekiz Saygılar