parmakları yapışık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar arap sazlımın 2 parmağı ördek gibi yapışık bu niye olmuş albilir şimdiden sağolun.

Ekli dosyalar

• DSC00893.webp
    DSC00893.webp
    19.5 KB · Görüntüleme: 1,513
çok ilginç bir durum gerçekten ,bazı tavuk cinslerinde de buna benzer durumlar görülüyor zamanzaman. çok bilimsel bir açıklama yapamam ancak akraba lık yakınlığından olabilir yada genetik bir yankış kodlama sonucu da oalbilir . az görünen bir durum .bence saklayın o kuşu kalsın eliniz<de çok farklı bir özellik gerçekten.selamlar.ŞEREF

arkadaşlar acaba bu kuşun yavrularındada aynı sorun olurmu? beyzade

Yüksek ihtimalle tamamında olmasa bile birkısmında olabilir . kuşun yürüyüşüne bir engel teşkil etmiyor sanırım .çok önemli bir fiziksek kusur değil bence . başka kusurları yok ise ayağını mesele etmeyin derim.selamlar.ŞEREF

merhaba arkadasim bu kusta nadir olabilen bir durum kusun icin hicbir sakincasi olmadigina emin olabilirsin
ayrica tum parmaklari yapisik kuslarda var
ama bunlarin cinsi boyle halep kuslarinin bir kismi tabi baska bolgelerdede olabilir
sevgiler

Selamin aleyküm,
ben bu kuslara perdeli dendigini duydum.tüm parmaklari perdeli oluyomus.taklalardada olabilen bir durum.

Selamin aleyküm,
ben bu kuslara perdeli dendigini duydum.tüm parmaklari perdeli oluyomus.taklalardada olabilen bir durum.

arkadaşım özellikle şunu belirteyim bu bir hata veya eksiklik degil bu özellik bazı kuşların soyundan olan kalıtımsal yapıdır kuşa veya yavrularına hiçbir sakıncası yoktur birde kuşun genel resmini görmek isterim sizce sakıncası yoksa bizim kuşlardada zaman zaman tüm perdeli kuşlar çıkıyor ŞAFAK

selamun aleykum, kardesim o elindeki kus perdeli diye anilan bir urfa kusu cinsidir taklacidir, ve cok nadirdir, aman sahib ol kaybetme cok degerli kustur, en kotusune bile binlerce euro para veren biliyorum hele bide oyunlu ise cok degerli kustur. urfada bazi eski kuscularda bula bilirsin ama satin almak imkansiz gibi birsey, antalyada bir mesur asci sadece bu kustan besliyor. bulabilirsen adami sana yardimci olur. antalyali kuscularin cogu tanir iletisim kurmaya calis.

heralde senin kuşun paten ayak olmuş doguştan öledir o kuş dogdugunda da yamukdur.bunada paten ayak diyoruz

kan kana karışmış kardeşim yani insanlardaki akraba evliliği gibi bişey badi ayak tabir edilen şey çıkmış ortaya kuşun sadece maddi değerini bir nebze düşürür o kadar oda kuşa değer verenlerin değil kostüme değer verenlerin nezninde olur

abi kuş oyunlu ama takla atmıyo aşağıya oynuyo geçen hafta pazara götürmüştüm iyikide satmamışım.

Bu olay tek ayağında mı her ikisinde de var mı? Eğer sakatlık değil de perdeli kuşsa kendini şanslı hissedebilirsin...

arkadaşım bu tür durumlar aynı kandan olan kuşların sürekli dışarıdan kuş girmeden çoğalmasından dolayı oluyor.

kardeşim böyle durmlar tamamen genetik metaryel üzerindeki bir sorundan kaynaklanmaktadır buunla beraber genetik yatkınlık ebeveynlerden yavrularına baskın karakterde olanlar geçebilirsede çogunlugu çekinik kalamaktadır. Yahni tamamen genetiksel bir olgu herhangi bir sakıncasıda yoktur vesselam

Bu bir kusur veya hata değildir. Kalıtsal bir özelliktir. Bir yakınımın daha önce beslediği kuşların tamamı perdeli imiş. Sonra çaldırmış. Şimdi bulsam ne kadar deseler alırım diyor. (:

arkadaşlar baba ile kızı çiftleşince ayakları perdeli çıkıyormuş ben de denedim ve aynısı başıma geldi isteyen denesin inannmıyorsa

t.dağdan basri

Aleyküm selam bencede ilginç bi durum eğer kuşun yürümesine gerçekten engel olmuyosa sorun yoktur dert etmeyin birde kuşu küvete atın bakalım bi ördek gibi yüzebiliyomu?:):)

s,a ,arkadaşım kusün ayağıdakı tam perde değil eskiden ankara küçkesatta terzi yılmaz diye ,bir abimiz vardı rahmetli oldu ondaki kuşlada dumalılarda boz dumalılarda çıkardı perde ayaklılardan , saygılar m,saim akyol

Bilimsel bir aciklamasi olmadigindan herkes kendini fikrini yaziyor.Bir zamanlar bende internette bir abimizin bazi kuslarinda gormustum ozellikle ayaklarini cekip perde ayak oldugundan kuslari ovuyordu(neye yarar diye soruyordum ozaman icimden).Sonra bir yerde okudum , 80 li yaslarinda bir amca bu turk kuslarin saf kan oldugunu soylemisti.
Artik nekadar dogru nekadar egri bilemiyorum , keske bunun bir aciklamasi olsaydi.Yoksa sehir efsanesi diyip gecistiriyorum ben :s: , sahsen kesin bilmedigim bir konu hakkinda su soyledir bu boyledir diyemiyorum demek de istemiyorum cunku ne soylesem yalan olur.Ha sadece fikrimi paylasmam gerekiyorsa , hicbir fikrim yok derim.
Simdi cok nadir bulunuyor diye herseye ragmen elinde tutmak nekadar mantikli orasida sizlere kalmis , belkide bir akraba ciftlestirme sonucunda cikan bir kusurdur.Ama belkide bazi kisilerin iddaa ettigi gibi saf kan da olabilir.Yalniz takla atmiyormus seninki , ozaman safligin ne anlami var sorusuda aklima gelmiyor degil :p
Ayrica benim bildigim daha oncelerde gordugum perde ayak boyle olmaz , tum tirnak arasi dolgun olmasi lazim yani tum perde ayak olmasi lazim , sizinki belkide kusurdur bilmiyorum bende cok merak ediyorum dogrusu ama net bir aciklamasi olmadigindan fazla ustune varilmasinida dogru bulmuyorum acikcasi.

Geri