pazar donekleri!!!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doci2535
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

doci2535

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yetgil
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslarim kardeslerim abilerim selamun aleykum basliktan da anlasilacagi gibi size bi sorum olucak ben daha yeni kusculuk isine merak sarmis biriyim ve donek videolari izledim cok cok ama cok hosuma gitti simdi kumesimde bi kac tane kusum var ama kanatlari cekili kumese alistiriyom onlari ve donek almak istiyorum ama kuscu tanidigim flan yok ve kusada fazla para vermek istemiyorum cunku kacma korkusu var donek beslemek istiyorum burda izmirde pazarda var doneklerr donek diolar 10 15 den satiolar donerlermi merak ediorum nasil anlicam oyun kusu oldugunu warsa bilginiz yaplasirmisiniz....

valla onu bılemessın kardesım eger kalıtelı kus beslemek ıstıyosan bıraz para verıp damızlık yapıp yavrularını ucuracaksın

biraz para derken arkdasim biraz ornek vereblrmisin... ya su havada inerken sole donerek inen kuslardan bahsediyorum nasil temin edebrlm pazardan baska bide kusa vericek fazla param olmadigi icin hesapli olmasi gerekiyo...ogrenci adamimmmm:)

arkadaşım bnde ögrenciyim ama dönek beslemek zor iş parana kıycan bie pazardan alırsın oynar yada oynamaz seyir zevkini vermez kümeslere gidip ucurup al bence paranada kıycan bu hafta bir dişi dönek aldım bayada pahlıydı ama bana seyir zevki verdi.dönek besliyeceksen parana kıy yeni basladıysanda önce saya ırkını besle dönek zor ve zahmetli.

bak kardes benden sana tavsiye bende ögrenciyim para sıkıntisi cekiyorum ama ne bileyim bu is zevk isi ama yem verdiğin kus verdğin yeme deyecek yani izmirin döneklerini hepimiz biliriz cok kirilma görülmüstür yani kirik dönek cok izmirde pazarda 20,25 bir cift alırsın ve ne oldugunu bilemezsin ama 50 ytl veripde bir kuscunun evinden hem ucurup hemde döndüğünü görürsün yavrularini görürsün hakkinda bilgi edinirsin 20 tane alali beleli alacana 6 tane saglam kus al bence damiz lik olarak koy saglam bakarsan senede 10 kadar yavru alırsın damizliktan benim köyümde yerde 20cm kar var icerde kuslar yumurtada yatiyor tabiki bu birazda kümese bagli

Ben de arkadaşlarıma katılıyorum.Pazar yerlerinden ya da mezatlardan alınan kuşlar daha ucuza maloluyor ancak genelde aldığın kuşta ilk bakışta görünmeyen bi sorunla karşılaşılıyor.Kümesten görerek ve uçurarak almak gerek.
1,5 ay önce anne ve babalarını görererek yavru dönekler aldım şu an çok mem nunum.

trakyalı' Alıntı:
bak kardes benden sana tavsiye bende ögrenciyim para sıkıntisi cekiyorum ama ne bileyim bu is zevk isi ama yem verdiğin kus verdğin yeme deyecek yani izmirin döneklerini hepimiz biliriz cok kirilma görülmüstür yani kirik dönek cok izmirde pazarda 20,25 bir cift alırsın ve ne oldugunu bilemezsin ama 50 ytl veripde bir kuscunun evinden hem ucurup hemde döndüğünü görürsün yavrularini görürsün hakkinda bilgi edinirsin 20 tane alali beleli alacana 6 tane saglam kus al bence damiz lik olarak koy saglam bakarsan senede 10 kadar yavru alırsın damizliktan benim köyümde yerde 20cm kar var icerde kuslar yumurtada yatiyor tabiki bu birazda kümese bagli
kardeşime katılıyorum tamamen bende ögrenciyim dağa dün aldım 1tane oynatıp damızlık kümesimde 10tane dönek var 1tanesi pazardan aldım oyunsuz satcak yer arıyorum.bence oynatıp al

merhaba Doğukan. önce allah sabır versin diyeceğim. Dönekçilik zor bir iş, zor bir zanaattir.20-25 yıldır dönek bakarım.ben ce sen bu işi iki aşamalı olarak yap.
Önce pazardan 5-6 dönek al bunlarla kendini eğit,etrafını tanı. pazardan aldıklarında 1/1000 oranında iyi kuş çıkar. yani iyi kuş bulma ihtimalin çok azdır.ama olsun bunlar senin döneği daha iyi tanımanı sağlayacaktır.
Sonra bu pazar kuşlarını elinden çıkarmadan bildiğin tanıdığın birinden soyu bilinen bir çift kuş al. bunları uçurmadan bol bol yavru al ve o yavruları uçur.(giden gider kalan sağlar benimdir dersin)zaten iyi bir gen taşıyan kuşun torunu bile kaliteli dönecektir.daha sonra o pazar kuşlarını elinden çıkarırsın. Yalnız iyi kuşu da öyle 50-100 TL'ye verirler mi bilmem.şahsen ben bunun ne kadar zor ve zahmetli bir iş olduğunu söyleyebilirim.
Ali Yağcı

bence bırısının kumesıne gıt kendı yavrusunu ucursun ızle guzelse onun ana babasını al aynı kanı alırsın ok ama pahalıya patlayabılır

doğukan dönek beslemek diğer kuşları beslemek kadar kolay bir iş değil.uçuracaksın eğiteceksin birde kaçma rizki yüksek.sizin gibi dönek kuşuna merak saran genç arkadaşları pazardan alınacak dönekler belki tatmin eder .dönek beslemede belli bir yol katettikten sonra daha iyiyi daha güzeli birde secereli olanı alıp uçurmak tutkusu oluşur.benim sana tavsiyem dönekten anlayan bir abinle pazara git pazardan dönek al.bunlar büyük ihtimalle dönmez çünkü yataktır.bunlardan yavru al ve yavruları uçurup eğiterek bu işe başla zaten zaman geçtikçe daha iyisini daha güzelini arar bulursun .hemde bu işte ustalaşırsın.birde şunu unutma kimse uçurup eğittiği döneğini ucuz paralara satmaz.

...:Saygılar:...

...:Ömür .. Deniz:...

kardeşim ben satabilirim 3 adet dönek kaldı elimde oynama dönme garantisi verebilrim daha fazlasını istersen gellip uçarken izlersin ondan sonra karar verirsin :) msn adresimi ekle istersen ordan konuşlaım [email protected]

güzel dişi dönekler varsa msn adresim [email protected] ekleyin lütfen.

arkadasım ögrenciymişsin bence dönek işine hiç girme cunku cok kacırırsın birde arkadasların dedigi gibi kuş mezatlarından pazarlardan dönek alınmaz dönek kuşu ucurularak alınır bide o kuşlara egitim vermek cok zor bende senin gibiydim dönüşleri çok güzel ama o dönüşü kendi balkonuna yaptırmak cok zor sabır en önemlisi ben 8 tane dönege 350 tl vermiştim hepsini ucurarak aldım kuşlarım kandı cok güzel dönüyorlardı ben kuşları 2 hafta yerde tuttum sonra yavas yavas ucurmaya basladım yukseltmeye ama kuşları aldıgım adamda döndüğü gibi bir kere döndüremedim kuşlar dönerken hep kesiyodu birkerede atmıyodu kendini aldıgım adamda yaptıgım gibi ama şimdi herseyi çözdüm alaha şükür birkerede yere indiriyorum yaklaşık 2,5 ay sonra istedigim şekle sokmaya basladım kuşları devamlı biryerden vericen pırıltıyı devamlı kuşu izlicen ona bastan işaret vercen senin anlıcan zor ve biraz zahmetli iş bence saya besle çünkü ona nasıl verirsen ver kendini atar asagı (:

yani para var dönek var diosunuz yanii...

ainen öle kardeşim paran oldumu dönek olur ama istedigin dönek olmaz istedigin dönekte 2 3 ay sonra olur yani işin püf noktalarını yakaladıktan sonra kuşa egitim verdikten sonra işte o zaman dönegin zevki bi başka oluyor millet hayranlıkla senin kuşuna baqıyor o kuşu izlemek için sana gelmeye çalışıyolar insanını gururlandırıyo yani :evet:

ihalelerdede gusel kuslar denk gelio bazen varsa oralarda kus kahvesi fln git takıl derim

Arkadaşlara katılıyorum dönek kuşu düşman güldürür ama egitirsen zevkine diyecek yok.sinir krizlerine girmek istemiyorsan damarı belli oyunu belli saglam 1 cift kuş al onlardan üret derim çarşıdan pazardan alınanla kendine en büyük kötülügü yapmış olursun.tabi karar senin.hangisini secersen artık.

UşAkTaN SeRDaR aRSLaN...

Geri