Pazardan kuş alırken ! ? !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeLix_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

FeLix_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mesut DİNÇER
Meslek
Medikal Kimya
İlgi Alanı
Köpekler
Kuş pazarlarına gidildiğinde kuş alımı yapılırken dikkat edilmesi gerekilen hususlar sizce nelerdir?

Ben şahsen pazardan pek kuş almamaya gayret gösteriyorum, çoğu dopingli kuş oluyorlar ve çoğu satıcıyı takip ettim sürekli kuşları canlı tutmak için kafesi tokatlıyorlar, içeriden sürekli kuş çıkarıp içeri sokuyorlar, hareket halinde ürküterek kuşları diri göstermeye çalışıyorlar.. Es kaza böylesine kuşlardan alınırsa muhtemelen evde de ölüyorlar veya iyileştiricem diye al başına belayı :)

benim nacizane formülüm, kuş pazarına gidince gözüme kestirdiğim bir kuş olursa, uzak bir köşede durup sürekli kafesten onu izliyorum, he bazen ben izlerken kuşu satın alanlar çıkıyor ama nasip kısmet :) kuşu izledikten sonra iyi sağlıklı olduğuna kanaat getirirsem o zaman gidip yakından inceleyerek pazarlık yapıp satın alıyorum..

peki senin bu konudaki formülün nedir? :)

Pazara iyi kuş düşmez onun için pazardan kuş almaya gerek yok ha ama başka çarem yok diyorsanız.Önce kuşu ele almak lazım kilosu yerindemi ona bakılır kanatlara bakılır ur vs varmı gözlere bakılır sulanma varmı yada körlük agız içine bakılır kuş kulaga dayılarak dinlenir balgamı vs varmı ...

mehmet bunlara zaten herkes bakıyor, kimse körü körüne kuş almaz :) sanırım sen bu güne kadar doping li kuşa denk gelmemişsin :)

pazara iyi kuş düşmez demek de güzel bir genelleme sayılmaz :) kuşçuluğu bırakanlar kümesi bozanlar vs ler gelip kuşlarını pazarda satmayı tercih ederler, çok nadiri derneklerde mezatta satışa çıkarırlar, çünki mezatta ederi 30 olan kuşun giderine 20 derler e bundan da %10 dernek payını düş, kuş sahibine zarar olmuş olur, pazarda ise daha rahat fiyat aralığı vardır.

aslında burada dikkat edilecek hususlar da cinse ırka göre neye dikkat etmek gerekir diye de sormak lazım ustalara :)

Valla acıkcası dopingli kus ne demek bilmiyorum kusu alırken kilolu eve getiriyorsun kurumamı baslıyor bunu öğrenmek istiyorum.Mersinde pazarda herkes herkesi tanır onun için kolay kolay yamuk olmaz.Ben bir adana besleyen olarak 5 çift pazardan taklacı aldım çünkü çevremde taklacı besleyen yok kuşların hepsi hamdı uçmuyorlardı oynamıyorlardı.Daha sonra 1 tane dişi yakaladım süper oyunlu hepsini onun sayesinde söktüm hepsi oyunlu ve yükseklere gidiyorlar.Yalan yok çiftini 20 tl den almıstım su an 50 tl veriyorlar.Dahada güzelleşecek kuşlar.Birazda besleyende iş olursa kuşlar güzelleşiyor.Düzenli bakımlarını yaparım ballı su limonlu su tuzlu su şekerli su minarel tası kırmızı toprak bunlar sürekli önlerinde olur kuşların..2 gün önce vanlı taklacım kaçtı 2 gündürde asırı derecede yagmur vardı ben yakalanmıstır dedim ve az önce dama cıktıgımda dama gelmiş kuş taklacılar gercekten damlarına cok sadık hayvanlar...

Doping derken sanırım bu işin Ticaretini yapan kişilerin kuşlara yaptığı bağzı iğnelerden bahsediyor sanırım kuşu alıyorsunuz sapa sağlam eve geliyorsunuz 1 hafta sonra ölüyor sanırım doping derken bunu kastediyorsunuz. Ha İne işini görmedim etmedim ama kulaktan duyma şeyler varmıdır yokmudur bilemem.

Şenol, hani sporculara doping vuruluyor da herkes 100 mt koşarken o kişi 150 mt koşuyor veya daha hızlı koşuyor, aynı şekilde bu işin üçkağıtçıları kuşlarada yapıyorlar, diğer illeri bilmem de bursa da kuş pazarı sabah 8 gibi kurulur öğlen 12-1 dediğinde hiç kimse kalmaz, vurulan iğne de zaten 5-6 saat etkili oluyor dışkı ile çıkana kadar. Bu zaman zarfında kuş yerinde duramıyor, adrenalin patlaması yaşıyor :) ilaç etkisi geçince de yandı gülüm keten helva :)

Bu arada mehmet, kuşu aldıktan sonrasını sormuyorum ben, minaralli taşı uçurması performans artırımı vs. sonraki aşamada seyisin ustalığına bağlı şeyler, bu ayrı konu.., Benim sorduğum pazardan kuş alırken dikkat edilmesi gerekilen hususlar detaylar ayrıntılar..!

Selam arkadaşlar böyle düzambaz insanlar para için her şeyi yapar inanıyorum.Eğer kuşta kimyasal doping kuşkusu hissediyorsanız Yani hastalık emareleri gözlemlediğiniz halde kuş dinamik ise kuşu izlediğinizde aşırı agresif,tedirgin paranoya hareketler söz konusu olur.Kuşu elinize alıp göğsünü bağrını dinlediğinizde kuşta çarpıntı duyulur.Kuş fazla örselenirse burun kanaması görülür kanayan yaralar çabuk durdurulamaz vs.SAYGILAR

Mersinde böyle birşeyle daha karşılaşmadım...

pazardan kuş alınmaz heleki taklacı oyun kuşu
ama başka seceneğimiz yok ben kuşu elimede almam
kafeste direk kuşun kanatlarına bakarım
kuyruga yakınmı diye
kanat sıklığı iyimi diye
kuş dik duruşlu kısa baçaklı ve kısa boyunlu olsun isterim geniş göhüslüsünü ararım
boydan kısa olanını
bunları bulunca kuşu elime alırım ur varmı diye bakarım
birde ipte saldırırım kanat sesi sertse alırım
bu 2 özellikte ki kuşları arayıp bulurum pazarda sonra eş yaparım
yavrularını alırım uçururum şans işi belki güzel yavrular çıkar

eğer bi kuşun fiziği beni tatmin etmediyse ipte istediği kadar takla atsın yüzüne bile bakmam
ipteki taklanın önemi yok alçağımız kuşun yavrularının planını yapmalıyız

İzlemeden kuş almak cesaret ve çok büyük tecrübe ister. Bizde gidiyoruz mezatlara vs. ama almak o an o parayı vermek büyük cesaret istiyor.

Tek tavsiyem gidipte yetişkin oyunlu kuş almayın. Ben yavru alıyorum 1 ve 2 ay için de söküyorum . Hem yavru kuşlar daha uygun fiyata oluyor

Geri