PEki bu kuşun yörenizdeki ismi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

smail

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail kaleli
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
smail' Alıntı:
n592538345_990885_8041.jpg

Resimdeki Kuş İstanbulda Miski Diye Tanınıyor
Fakat Başka İllerde Daha Farklı İsimleri war..

bizim burdada (nevsehir) miski veya benekli derler

resimdeki kuş miski dir.
miski genel adı ama miske diyorlar bu yanlış.

selam bu kuş miskidir.ben şunu istiyorum admin ve yönetici arkadaşlardan iyi bir cekimli resim ve bu isimlerle oylama daha cok ne deniyormuş ve adı neymiş ve en cok ne deniyorsa bence o denmelidir cünki sagırlar bile dünyada ayni dili kullanıyor biz kuşçular hala hangidili kullanıyoruz. inanın bilmiyorum.

Ben bu dediğiniz konuyu çok düşündüm ve araştırdım ve dediğiniz tarz bir olay yapmayı düşünüyorum.
fakat işlerin yoğunluğundan buna bir türlü muaffak olamadım.
Sizlerinde buraya resimler ekleme yapmanızı rica ediyorum en son bir anket ile de ortak kullanılan genel adlarını belirleyıp herkesin aynı ismi kullanmasına teşvik edeceğiz.

Thucix' Alıntı:
bursada çakmaklı diyenler de var

selam resim net değil önden size ondan öyle gelmiş cakmaklıya benzer gibi ama değil belkide siz doğrusu söylediniz arkadaşlar böyle konularda resim eklerken net olsun lütfen

sahibi bir abimdir kızmaz sanırım:=)

Ekli dosyalar

• nusret.webp
    nusret.webp
    50.7 KB · Görüntüleme: 1,531
Arkadaşlar buda bir miski.
Bakın burada detaylara girmeyelim bence miskinin veya gökün binbir çeşidi var kendi içinde hepsini ayrı ayrı incelemeye çalışırsak hiç bitmez bu olay ve bir yere varamayız.
Bence o yuzden genel kuşların isimlerini tartışalım detaylara fazla inmeyelim.

selam ben bunu detay için atmadım benim bu resimden 2 mesasaj öncesini okursanız anlarsınız.orda bir arkadaş cakmaklı demişti onla tartışılmazdı resim net değildi bende net resim olsun diye koydum resmi.

tengelli' Alıntı:
selam ben bunu detay için atmadım benim bu resimden 2 mesasaj öncesini okursanız anlarsınız.orda bir arkadaş [bgcolor=]cakmaklı [/bgcolor]demişti onla tartışılmazdı resim net değildi bende net resim olsun diye koydum resmi.

Selamlar....
Çakmaklı Sİyah ve Lacivert Tonlarda Dır Miski Kahverengi Sarı arası Tonlarda Oluyor Resim Gayet Açık Ve Net

Saygılarr....

smail' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
selam ben bunu detay için atmadım benim bu resimden 2 mesasaj öncesini okursanız anlarsınız.orda bir arkadaş [bgcolor=]cakmaklı [/bgcolor]demişti onla tartışılmazdı resim net değildi bende net resim olsun diye koydum resmi.

Selamlar....
Çakmaklı Sİyah ve Lacivert Tonlarda Dır Miski Kahverengi Sarı arası Tonlarda Oluyor Resim Gayet Açık Ve Net

Saygılarr....

selam arkdaşım sana bana göre net olabilir ama bir arkdaşımız ona cakmaklı diyorsa biraz daha netini koymamız sakıncalımı? eğer sakıncalı diye düşünüyorsan senin actığın konuya attığım bu resim için özürdilerim kusra bakma .

aksarayda boz çıtır derler bunların birde göğsü sarı olanları var onada saraylı boz çıtır derler bende de var

valla arkadaşlar ben trabzonda bu kuşa kara sinek denildigini duydum ve bende öyle söylüyorum.Kara sinek o siyah tüyleri kahverengi oluncada kızıl sinek
Selamlar Emre..!

erzurumda miski denir buna saygılarımla

Geri