Peki ya bu renge ne derler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 78
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir resim daha ekledim ve sizden ricam bu renge sizde ne denir yazmanız. Bu renge Kayseri'de SUSAMLI deriz. Bazı yerlerde duman dendiğini de duymuştum fakat bir önceki krem renkli kuşa bir çoğu dumanlı falan deyince bunun ismini gerçekten merak ettim.
Not: Kuşlar benim değildir. Resimler alıntıdır. Kuş hakkında yorum yapmazsanız sevinirm.

Abicim haklısın dünkü yazmış olduğum dumanlı kelimesi o kuşu anlatmıyor kirli kanat olabilir.Ama bunlar dumanlı kusura bakma bizde yüzyüze gelince anlıyoruz.
Saygılarımla

Selamlar. İzmir'de bu renge sayalarda "pal" deriz. ama taklacılar için özel bir renk deniyor mu bilemiyeceğim. ben bunu görmüş olsam "bu pallar güzelmiş" derim. ki öyleler de.
dostlukla...

Biz bu kuslara Eskisehir`de DUMANLI KIR deriz hocam.

Bu Kuş Sokaktakiler Değilmi.Benim Selahattin Amcamda Var Posta diyordu galiba.Yarışmada 4 tane kuş saldı.1 Ankaradan gelmiş.Bende 1 çift alcam işe giderken camdan salcam işde buluscaz :ckmk: Posta Olduğunu Düşünüyorum.

Faruk kardeşim ben burada kuşun cinsini sormuyorum. Bu kuşlar posta değil takla güvercinlerdir. İkincisi madem bir konuda bilgimiz yok sırf yorum yazmak adına gereksiz forum kirliliği oluşturmayalım. Bu renge farklı isimler verilen bölgeler varsa bunu öğrenmek istiyoruz. Diğer arkadaşlar da yorumlarını yazarsa seviniriz.

BİZİM BURALARDA YANİ AMASYA DOLAYLARINDA BOZ DUMANLI DENİLİYO BU KUŞLARA ARKADAŞLAR....

ÖZAY TORUN
AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

Genelde donuk mavi derler.

Kusura Bakmayın.

s.a arkadaşım marmara bölgesinde bu kuşlara dumanlı denir zanedersem kuşların kökeni sivas ordada boz diyorlar saygılar

antalya da da duman deniyo sanki önce ki sorulan güvercinle aynı bunlar

ELEMİM

sayın hayrettin hocam buda dumanlı bence.ama sadece dumanlının kendi içinde birsürü çeşiti var çeşitlerine girersek işin içinden çıkamayız.
bence sadece genel ırklara yapalım şimdilik.

bu güvercinlerde dumanlıdır. saygılarla.

arkadaşlar selam bu kuşa türkiyenin yüzde 80 inde dumanlı veya duman derler.

hayrettin hocam genel dumanlı diyor bu kuşlara.bence bunu dumanlı olarak belirleyelim.Gerçi siz daha iyi bilirsiniz?

sayın abilerim ben birez konuya çok geç vakıf oldum bu yüzden herkesten özür dilerimbu kuşların rengi her yerde ve her kuşta aynıdır yani bu renge her yerde boz derler pal başka dumanlı başka maviden bozduğu için boz derler herkese saygılar

gök

Dumanlı derim :D

Bu taklacılara Edirne de ''zavrak''mardin veya direk ''bozuk renkli mavi derler''.Bu arada kuşlar çok güzel maşallah.

Muhterem, kuscu arkadaslar.
Hollandada bu taklaci ,kuslarin rengi (DUMANLI) olarak gecer,yalniz kayseride bu renk icin (SUSAMLI) tabiride kullaniliyor.kuslarin cok guzel gozukuyor Hocam ,insaalah performanslarida iyidir gule guel ucur.

IZMIR GENELINDE KIMI PAL KIMIDE MAVI DER

Dumanlı kır bunlar (eskişehirde adı bu ) Allaha emanet olun

baba bizde doğubayazıtta İSPİRTO DERLER demek ki her ilde farklı isimler takıyoruz kuşlara saygılarımla

S.a Hayrettin abi her yöre bir kuşa farklı isimler söylüor bu sadece kuşta deil çogu şeyde böyle o yüzden sen kendi yörendeki ismini ögren.....
Saygılarlar.....
Bizim burda digeride buda dumalı dır biri koyu biri açık

smail' Alıntı:
S.a Hayrettin abi her yöre bir kuşa farklı isimler söylüor bu sadece kuşta deil çogu şeyde böyle o yüzden sen kendi yörendeki ismini ögren.....
Saygılarlar.....
Bizim burda digeride buda dumalı dır biri koyu biri açık

bizim amacımız bu işte belirli bir isim belirleyip bu yörelere göre farklılığı ortadan kaldırmak.
böylelikle muhabbetlerimizde anlaşma sorunu çekmeyiz ve bir çok sebebten bunu yapmamız gerekiyor.

Geri