Pencerede beslediğim güvercinler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Morrigan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Morrigan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hale Korkmaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Arkadaşlar 1-2 ay önce sokakta yavru bir güvercin bulup evde bir kaç gün bakmıştım yürüyemiyor sürekli düşüyordu. Veteriner bir şırınga hazırladı onu içirdik gagasından. Çok şükür evde uçma denemeleri yapmaya başladı ve saldık. Ancak ilginç olan şu, asansörle aşağı indirdiğimiz güvercini ertesi gün koridorda bulduk :) Pencereden uçurmayı göze alamadık düşer belki diye. Nasıl buldu evi o hayvan da içeri girdi hala anlamış değiliz :) Bazen mutfakta geziyodu ordan dışarıyı gördü tanıdı diye düşünüyoruz mutfak camı da açıktır sürekli. Neyse sorunum şu; bu güvercin günün belli saatlerinde yemek yemek için gelmeye devam etti. Biz de yem koymaya başladık cama sürekli. Haliyle yeni güvercinler keşfetti yemlerimizi :) 2-3 haftadır yaklaşık 10 güvercin geliyor sürekli. Bazı büyükler diğerlerini gagalıyor yedirtmemeye çalışıyor. 3 farklı cama koyuyorum yiyemeyenler diğerlerinden yesin diye ama genelde tek cama gidiyolar. Bazılarının ense kısmı yolunmuş gibi duruyor küçük güvercinlerin özellikle. Resmen güreş tutuyorlar çünkü camda. İyilik edeyim derken kötülük mü yapıyorum acaba bırakayım mı yem vermeyi ? Birbirlerinin gözünü falan çıkarcaklar diye korkuyorum ama alıştılar artık gelmeye

Ben de ekim'in başında apartmanda buldum yabani yavru, halen bizimle. Hastalıkları falan var ilaçla geçirmeye çalışıyoruz anladımki sizinki de hastalıklıymış. Yürüyememesinin sebebi hastalıktan mı yoksa yavru olduğu için mi onu bilmekte fayda var. Uçup gittiğine göre zaten kıvama gelmiş demektir, 2 ay olmuş bulalı 60 gün zaten hastalıklı olsaydı uçup gidemezdi. Güvercinler insan yüzünü tanıyor, sevildiğini biliyor. Hem sizi tanımıştır hem de kaldığı evi, yuvayı unutmazlar. O da gelir gelir gider, takılır kafasına göre. Kuşlar yön bulmak için manyetik alandan faydalanırlar. Siz nereye bırakırsanız bırakın eğer kendi istiyorsa uçup gelecektir yinede. Bana da söylendi bu laf ben de size söylüyorum; artık bir kere aldınız eve, sizi tanıdı sevdi, ayrılması güç :) Kuş beyinli derlerde aksine gayet zeki hayvanlardır, buna bizzat tanık oldum. Ayrıca hiçte unutmuyorlar, bir yol keşfetsinler fiziksel koşulu elveriyorsa mutlaka o yolu hep kullanırlar.

Yem konusuna gelirsek, ona bir kıyak yapabilirsiniz. Camı açık bırakırsınız size alışkın olduğu için belki gelip elinizden bile yiyebilir. Böylece hem iri güvercinler tarafından dövülmez hem de içiniz rahat olur. Diğerleri zaten adım atsanız kaçarlar, ama sizinki size alıştığı için kendiniz bile yem verebilirsiniz elinize alıp. Ense kısmı tüylerinin olmamasının sebebi onlar da yavru-ergen olabilir yada dediğiniz gibi yolunmuş olabilir, ama zarar vermez. Siz görmesenizde onlar heryerde çatışma halindeler, doğanın kuralı, büyük küçüğü yutar. Gözlerini falan çıkarmazlar ancak gaga yoluyla bazı bulaşıcı hastalıklar temiz olanlara da bulaşabilir. Siz istediğiniz kadar üzülün orada kavga etmezler karşı apartmana gider orada ederler, yapacak birşey yok ona. Eğer siz kendi kuşunuzu düşünüyorsanız dediğim yöntem ile nasılsa size alışık, kendi elinize yemi koysanız bile gelip yiyecektir. Sevgi veren sevgi alır, basit formül :)

GALİBA BU DA YENİ BİR MACERA . SONUNDA O DA ARAMIZA KATILABİLİR.

Geri