Pencereden kuş alışabilirmi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İsmail34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

İsmail34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Bahar
Meslek
-
İlgi Alanı
Evin çatısındaki odayı kümes yapmaya karar verdim.Başlamak için kırma baska ve kelebek cinsi 2 güvercinim var. Kuşları kapıdan alıştırmam imkansız çatının üstü kapalı.
Tek salabileceğim yer odanın içindeki pencere. Güvercinleri alıştırma imkanım varmı ?

Şimdiden Teşekkür Ederim (:

Canım kardeşim ne kuş besliyeceğin hakkında yazmıyorum ne seviyorsan o kuş cinsini besle devamlı yazıyoruz yazmaya da devam edeceğiz havanda su dövmeye devam ediyoruz sanal alemde yazışma yapıyorsunuz bir görsel yapıp reşim gönderseniz daha iyi olurdu camının enini boyunu yüksekliğini yağmur alıp almadığını rüzgar durumunu belirtmemişsin önüne bir salma tel yapıp onun önüne de kuşların konabileceği bir tahta veya sunta veya OBS koyabilir bir manivela ile çıkış ve girişlerini ayarlamaktan başlayabilirsin( Posta kuşu salmaları girmeleri gibi) selamlar.

Resim eklenirse daha sAğlıklı cevap verilebilir ama genel olarak EVET alıştırılıp uçurulabilir.

Cevaplar için Teşekkür ederim.
Yarın resim eklerim bol bol zamanım var. Baska kırması dediğim kuşum 1 haftadır bende yarın hava yağmurlu olmazsa uçurmayı düşünüyorum bakalm de olacak (:

Kuşlar pencereden dışarı çıktığında karşıda bir çatı vs bir yapı konacak bir yer varsa aç bırakarak yada eşe düşkün şekilde alıştırabilirsiniz.
Ancak uçuracağınız kuşların cinsi bence önemli çatıda beslenmeye alışan kuşlar burayı yadırgayıp yerini kaybedebilir.
Benim tavsiyem yavru posta alıp alıştırmanız daha kolay olacaktır, diğer cinslerde sizi daha zorlu bir yol bekliyor olacaktır.

Pencere ufaksa alıştırmak zor olur ama yavru büyütürlerse daha kolay alışırlar.

o kuşları eş değilse salma yumurtlasın öyle sal pencereden kuşları dışarı görusyosa ztn sıkntı olmaz

kardeşim bende senin gibi çatıda besledim 3 4 ay kuşlar alışırsa yerini bulabiliyor ama ilk salacağında kuşları pencerenin önüne salki alışsın.

Geri