Performans kuşuna sadece buğday kırık pirinç verilirmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eren874
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

eren874

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eren eren
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar iyi akşamlar uçum kuşlarına sadece buğday kırık pirincin zararı varmı_?_yada sadece buğdaymı

valla bu yaşıma kadar pirinç vereni görmedim kuşa sadece buğday verebilirsin ama hergün pilav yenirmi mantığıyla yürürsen sade buğdayla kuş beslemenide tavsiye etmem arada darı ekmek içi tohum vs vermen lazım vermesende olur ama verirsen daha sağlıklı olur daha iyi performans alırsın

pirinç ishali fallan kestiğinden kullanan arkadaşlar var performans olarak nası olur merak etim

hep buğday pirinç verilmez tabi arada bir bezelye mısır gibi enerji veren yemlerde vericeksin sonuçta adı üstünde performans kuşu bol enerji alması lazımki performansını sergilesin.

saygılar...

eğer buday ile prınç vereceksen olmaz prinç vermeyeceksın olese çünkü pirınç vucudaki suyu çeker sındırlmesi için buda ishal kuşlarda kulanılıyor.sen gidip ikisini verirsen kuşu kabız edersın boşaltım sısteminde sorun cıkacaktır.
sen sadece buğday verecen ama buğdayda kuşu sadece yaşatır.cok fazla performans bekleme eğer karışık yem verirsen cok iyi olur kuşun tüm eksiklerini tamamlar bayada performans alırsın
ya buğday ver yada karışık yem başka türlü olmaz

eğer kuşa enerji vermek istiyorsan suyuna biraz bal ilave et kuş enerji dolacaktır!

arkadaşım insanlar nasıl her gün degişik degişik yemek yiyor ise bu besledigin güvercinin de hakkı çünkü dogada serbest olsa o kuş her türlü ot tohum toprak taş nasıl yerse sende bunları göz önünde bulundur ve bence bugday agırlıklı ama içine karışık satılan yemlerden toprak imkanın varsa saksı içinde nane maydonoz yetişdir onlar yer zaten onu birde minarel satılır kil felan hepsi içinde onlardanda koy bi kaba kuşların her neye ihtiyacı varsa onlardan yerler topragın içine arada tuz şeker at birer karış bende kaya tuzu var onu bile ihrtiyaç oldujkça yerler kendileri balıkesirden saygılar onutmayalım beswledigimiz hayvanlar sadece bizleri verdigi ne olursa onları yerler ama besliyorsak en iyisini verip hem yavru verimi saglık hemdse performans vermiş oluruz hayvanlarımıza verdigimiz her şeyim kuşa ayrı ayrı faydası vardır arasıra balık yagı balyagda ver yavru zamanı özellikle şimdilik bukadarı aklıma geliyor..saygılar...

çok teşekürler arkadaşlar bilgileriniz içiin hepinize teşekür etim

merhaba arkadaşım önce yerin yerdemi terastamı onu yazsaydın ,cevap yazanlarda ona göre yazsaydı,yerdeyse %90 buğday %10 kırık pirinç verebilirsin gerisini zaten yerden toplar otmuş taşmış vs.senin yapacağın arada tuz şeker,çay posası,yumurta kırığı varsa mineral taşı koyabilirsen yeter,arada karışık yem versende iyi olur haftada bir gibi alışırlarsa buğdaya bakmazlar çünkü,performans kuşu kilosu yerinde olmalı ne fazla ne az onada sen karar ver, :slm:

tşekür ederim bilgileriniz için arkadaşlar

Geri