PERFORMANS

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan poyrazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

poyrazz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ersun poyrazlı
Meslek
inşaat emlak
İlgi Alanı
Balıklar
S.A ARKADAŞLAR DOLAPCI YADA KELEBEK KUŞLARINIZIN PERFORMANSLARINI GÜÇLENDİRMEK ARTIRMAK İÇİN NE GİBİ YEM YADA UYGULAMA YAPIYORSUNUZ ÖRNEGİN SUSAM ARPA YADA BAŞKA METOT UYGULAMALARI HAKINDA PAYLAŞIMLARINIZ OLURSA SEVİNİRİM HERKEZE BOL YAVRULU KAYIPSIZ SEZONLAR DİLERİM.BALIKESİRDEN SAYGILAR...

öncelikle selamlar...

ben kendi kuşlarım da yağlanmalara dikkat edicek şekilde yemlere yapıyorum. onları her geçen gün daha fazla uçurarak performans arttırabilirsin..

saygılar...

benimde fikrimi soracak olursanız dkalabalık ucurmayın ikişer ikişer ucurun daha verimli olacaktır ve kelebek kuşlarınıza sakın pırıltı vermeyin kendileri oynasınlar

Selamlar Ersun bey,

Güvercinlerim için haftalık uyguladığım yemeleme ve sularına kattığım ek besinleri size fikir verebilir düşüncesi ile aşağıda bilgilerinize sunarım.

Haftanın her günü sabah 08:00'de akşam 17:00'de karşık yem, buğday ve kenevir karşımlı yem veriririm tam doymacakları oranda.
Pazartesi günü bervit b 12 vitaminli su
Salı günü normal su
Çarşamba Sarımsak, elma sirkesi ve bal yada petmez karışımlı su
Perşembe normal su
Cuma colvit plus karşımlı su
Cumartesi normal su
Pazar normal su
Karışık minarel karışımından devamlı salma içinde bulundururum.
Yavrularıma 15. günden itibaren yeme düşene kadar gün aşrı colvit plus ağızdan veririm.
Güvercinlerimi 08:00 ve akşam 17:00 de düzenli olarak uçururum. Tabi hava şartlarına bağlı olarak

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Ersun bey,

Güvercinlerim için haftalık uyguladığım yemeleme ve sularına kattığım ek besinleri size fikir verebilir düşüncesi ile aşağıda bilgilerinize sunarım.

Haftanın her günü sabah 08:00'de akşam 17:00'de karşık yem, buğday ve kenevir karşımlı yem veriririm tam doymacakları oranda.
Pazartesi günü bervit b 12 vitaminli su
Salı günü normal su
Çarşamba Sarımsak, elma sirkesi ve bal yada petmez karışımlı su
Perşembe normal su
Cuma colvit plus karşımlı su
Cumartesi normal su
Pazar normal su
Karışık minarel karışımından devamlı salma içinde bulundururum.
Yavrularıma 15. günden itibaren yeme düşene kadar gün aşrı colvit plus ağızdan veririm.
Güvercinlerimi 08:00 ve akşam 17:00 de düzenli olarak uçururum. Tabi hava şartlarına bağlı olarak

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
AYKUT BEY colvit plusı suya karıştırırken litre başı kaç hap atıyorsunuz

Selamlar Mehmet bey,

2 litreye 4 hap eritiriyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S.A NASILSINIZ HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDRİM BENDEKİ İZLENİM ŞU KUŞLARDA BAZILARIND TABİ HEM YAVRU HEMDE YUMURTA VAR ONLARDADA HAMİLELİK SÜRECİ GİBİ DİGER CANLILARDA OLDUGU GİBİ BİRAZ YAVAŞLAMA VAR BENDE KARIŞIK YEM MİNARAL VE VİTAMİN HAFTALIK OLARAK VERİYORUM ABİLER BİDE BENDE BUGÜN TAŞINACAGIM EVİN ETRAFINDA ONLARCA TUTAKCI VAR BENDE DE UÇMAYA HAZIR 7 8 YAVRU DOLAPCIM VAR BÜYÜK USTA KUŞLARI YATIRMAM GEREKECEK ÇÜNKÜ YENİ VE ESKİ EVİN ARASI 2 3 KM VAR USTALAR GİDECEGİ KESİN OLDUGU İÇİN BİR HAYLİ YATIRMAM GEREKECEK YAVRULARI AÇMAM İÇİN NASIL BİR UYGULAMA YAPMAM .SAYGILAR

Selamlar Ersun bey,

Dolapcılar damarlı ve yuvalarına sadık kuşlardır. Bence yavruları uçurmadan önce eşlerinizin yeni salmada yumurtlamasını bekleyin ve dışıler yumurtladıkdan sonra erkekleri ile birlikte yavruları uçurun sonuçda güvercinler birbirlerine bakarak hareket eden canlılardır. Yetişkin erkek artık eşinin yumurtlamasından dolayı yeni salmaya alışmış olacağından yeni salmanıza inecektir. Onlarla birlikte uçan yavrularda takip ederler. Tabi bu olması gereken olay bu aşamadan sonra hala başka yere inen yada giden kuş için üzülmeyin sadakatsız güvercinin salmanızda zaten yeri olmamalıdır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S.A EVET ABİ HAKLISIN BENDE AYNI KANIDAYIM ŞİMDİYE KADAR ELEYEREK GELDİM ÇOK DENEDİM HATDA ZORLADIM DESEM YANLIŞ OLMAZ ELİMDE KALANLARLADA DEVAM EDİYORUM DAHA BİR OLDU YAVRU KIZMALARINDAN BİR KAÇI ETRAFI TURLAYIM DİREK YENİ SALMAYA GELDİLER ÇOK SEVİNDİM TABİ İLK ETABDA ÇOKDA ZORLAMAK DOGRU DEYİL SADECE ALIŞTIRMA TURLARINI ÇEVREYİ TANIMALARINI SAGLAYACAGIM İKİ ÇİFT DAMIZLIGIMDA YUVA KIZDIRMAYA BAŞLADI BUGÜNDEN ODA AYRICA ÇOK İYİ YANİ YENİ YERLERİNİ BEGENDİLER YOKSA HEMEN YUVA KIZDIRMAZ YENİ SALMAYI TANIMAYA ÇALIŞIRLARDI HERALDE .DAHA YENİ OLDUGUNDAN ÇOKDA BİŞEY BEKLEMİYORUM AMA BOŞ DURMAK YOK YOLA ISRARLA DEVAM.BALIKESİRDEN SAYGILAR...

Geri