Peş Peşe Ölümler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurcambaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

onurcambaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
2 hafta önce bir gün önce uçurduğum yavrum bir sonraki gün ölmüştü. Bir anlam veremedim. Bir sonraki gün kümesi temizledim ve çamaşır suyuyla sterilize ettim. fakat 1 hafta sonra başka bir yavrum halsizleşti karantinaya aldım. Vitamin verdim ishaldi ishali için tetra 250 kullandım. Fakat 1 sonraki gün oda öldü tekrar temizleyip sterilize ettim kümesi. Bu sefer dişi sinekli mavim halsizleşdi o 5 gündür halsiz bir şekilde karantinada yaşıyor. Çok kilo verdi suyuna sürekli vitamin katıyorum. Bu günde başka bir mavi yavrumu kaybettim halsizleşti başka bi kafese koydum onu karantinaya dişi sineklinin yanına değil. kafese koyduğumda bir kere kustu suyuna vitamin tetra koydum onunda fakat yaklaşık 3 saat sonra oda öldü. Ne yapmam gerekiyor hastalığın ne olduğunu anlayamadığım için araştırmada yapamıyorum. yardım ederseniz çok sevinirim.

kümesine yabancı kuş getirdinmi hiç ?

evet geldi fakat sağlıklı bir kuştu güvenilir birinden geldi.

Güncel

o kuş yüzünden olabilir ihtimalindeyim yabancı kuş sokmayın bu havalarda :(

onurcambaz' Alıntı:
evet geldi fakat sağlıklı bir kuştu güvenilir birinden geldi.

ONUR GECMİŞ OLSUN BU BENZERİ KONULARI HEP TARTISTIK ANLATTIK YAPILMASI GEREKENLERİ HEP TECRÜBELİLER VE YASAYANLAR TARAFINDAN İZAH EDİLDİ İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR GÖSTERİLDİ MUTLAKADA OKUMUSSUNDUR AMA OKUMAKLA KALMISSIN NEYSE OLAN OLMUS SENİNDE DEDİGİN GİBİ GELEN YABANCI KUSDAN GELMİŞDİR HASTALIK GELEN KUS GÖRÜNTÜ OLARAK SAGLIKLI OLABİLİR AMA TASIYICI KUSLAR DA SAGLIKLI GÖRÜNÜRLER BİLEMEZ FAREDEMEZSİN ONUN İÇİN GELEN YABANCI KUSU NE KADARDA SAGLIKLI GÖRÜNSEDE BELLİ BİR ZAMAN KARANTİNADA TUTULMALI GÖZLEMLENMELİ EMİN OLUNDUKDAN SONRA KUSLARA KATILMALIDIR ÜZÜLME SANA BİR SEY OLMASIN BUNLAR HER ZAMAN VE HERKESİN YASAYABİLECEGİ SEYLER TECRÜBE SAY VE BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OL TEKRAR GECMİŞ OLSUN ONUR

Çok teşekkürler Muharrem Abi yapacağım tedaviyi öğrendim. 8 saatte bir bütün kuşlara baktrim vereceğim. Bundan sonrada kuşları hep aşılayacağım. yani bir kuşu aşılayınca 6 ay gerek kalmıyormuş ve kuş başına 1-2 liraya denk geliyormuş. Kuşları aşılarım sonra bi daha ilaçlara para verip bir de zamandan kaybetmem. :))

Bende de nudi halsizleşmişdi agıza günde 1 kapsülün yarısı kadar tetra 250 ilaçını dökdüm 3 günde sapa saglam oldu ve şimdi motor gibi. :tamam:

Geri