Pimapenden güvercin kümesi olurmu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
Değerli arkadaşlar ,

Bir süredir ,sürekli salmalara bakıp benim şartlarıma en uygun ve maximum düzeyde yararlanabileceğim bir kümes yaptırmak istiyorum.Fakat hala neleştiremedim.Yardım fikir ve önerilerinize ihtiyaç duymaktayım.

Kümes balkonda olucak.Ebatlar ;boy 1,20cm genişlik 1,20 cm ,derinlik 70 cm
temizlenmesi çok zaman almıyacak türde bir kümes olmasını istiyorum
kümes içi yuvalıklar 30 cm derinlik 60 cm genişlik ve 30 cm uzunluk

pimapenden olsa nasıl olur ,sağlıklı kuşlar besleyebilirmiyim.Ahşap olsa daha mı sağlıklı olur
En uygunu ve hesaplısı sizce nasıl olmalıdır .Teşekkürler.

önerilerinizi bekliyorum

Ben şahsen balkonda kuş yetitirmenizi pek önermem . Ancak illada bakacak iseniz havalandırmaya ve güneş ışığına dikkat edin kuşları güneşin anlında bırakmayın, güneşsizde bırakmayın , ayakları taşa basmasa iyi olur temiz havadar olamasını sağlayın . Birde çok kuş bakmayın birkaç kuş yeterli olur .. bol şanslar . selamlar ...ŞEREF.

Tacettin boyu ve eni baküçük bir kümes için yeterli ama derinliğinide fazlalaştıman gerkir bende ilk yaptığım kümeste boy 1,50 genişlik 1,00 ve derinlik 75 cm di ve kuşlar 35 yükseklik 50 genişlik ve 30 derinlikteki kapasız gözlerden aşağıya iniyor ve tekrar yukarıya çıkamıyorlar ve kavga ediyorlardı. sen derinliği de fazlalaştır yoksa aynı sorunla karşılaşırsın. Ben şimdi 210*210*180 ölçülerinde bir kümes yaptım ve memnunum. Saygılar.

ismail güleç' Alıntı:
Tacettin boyu ve eni baküçük bir kümes için yeterli ama derinliğinide fazlalaştıman gerkir bende ilk yaptığım kümeste boy 1,50 genişlik 1,00 ve derinlik 75 cm di ve kuşlar 35 yükseklik 50 genişlik ve 30 derinlikteki kapasız gözlerden aşağıya iniyor ve tekrar yukarıya çıkamıyorlar ve kavga ediyorlardı. sen derinliği de fazlalaştır yoksa aynı sorunla karşılaşırsın. Ben şimdi 210*210*180 ölçülerinde bir kümes yaptım ve memnunum. Saygılar.

Öneriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.Fakat derinliği fazla artırma şansım yok.
kümesi hangi malzemeden yaptırmalıyım acaba

şeref' Alıntı:
Ben şahsen balkonda kuş yetitirmenizi pek önermem . Ancak illada bakacak iseniz havalandırmaya ve güneş ışığına dikkat edin kuşları güneşin anlında bırakmayın, güneşsizde bırakmayın , ayakları taşa basmasa iyi olur temiz havadar olamasını sağlayın . Birde çok kuş bakmayın birkaç kuş yeterli olur .. bol şanslar . selamlar ...ŞEREF.

Artık iş işten geçti . Çünkü ;kanıma işledi bir defa.
Kendi yaptığım kümsete duruyorlar,yumurtaları bile var :oley:
Fakat kümeslerinden memnun değilim.Daha sağlıklı bir kümes yaptırmam gerekiyor

selamlar kuş illaki besleyeceksen eğer uçuracaksak dolap üsülü yap hiç önemli değil kuşlar sadece uçum ve yemleme hariç kanat cırpmasa bile olur. adanalarınki gibi eğer daha farklı bir şey düşünüyorsan cok kolay balkon kümesi sadece iyi düşünmek lazım yapıp yıkmadan önce ayni yapıyormuş gibi bir kağıda ciz ve olmayan noktalarını değişrtir hayvanların güneş göreceği yeri tel kısmını kafanca ciz hiç öyle büyük olmasına gerek yok iyi dizayn et yeter ama benim ilk zamanlar yaptıgım hatayı yapma önce yapıp sonra düşünme :=) kafandakileri dök kağıda verilen fikirleride sonra iyi bir harmanla ve güzel bir kümes cıkar.

Ustam hangi tur besleyeceksiniz .Balkona her kus rahat inemez.pimapen iyi fikir ama pahalı.ahsapdan yaparsanız daha ucuz olur.yanlız ii yapın yağmurd su alamsın hava almaları için ,günes görmeleri için yerler bırakinki kafesin altı kuru olsun yoksa ne siz ne hayvanlar kokudan durabilirler temizleme kolaylıkğı için yumurtalıkların altına cıkarıp koyabileceginiz gibi fayans yerlestirebilirsiniz .temizlemede cok kolay oluyor.
Şimdiden hayırlı olsun.
saygılar

Kümesi ahşap yapsan hem hesaplı hemde saglam olur.Sen bolkonda oldugu için dışardan göze hıtap etsin istiyorsan onu bilemem.Ama guneşin yönü ve havalandırma konusunda ıyı ayarlama yap sonra pişman olma.Sana kümes yapımında başarılar.

gemlik16avci88' Alıntı:
Ustam hangi tur besleyeceksiniz .Balkona her kus rahat inemez.pimapen iyi fikir ama pahalı.ahsapdan yaparsanız daha ucuz olur.yanlız ii yapın yağmurd su alamsın hava almaları için ,günes görmeleri için yerler bırakinki kafesin altı kuru olsun yoksa ne siz ne hayvanlar kokudan durabilirler temizleme kolaylıkğı için yumurtalıkların altına cıkarıp koyabileceginiz gibi fayans yerlestirebilirsiniz .temizlemede cok kolay oluyor.
Şimdiden hayırlı olsun.
saygılar

Şuan bir çift Portakal var.Kafes olayını çözünce bir çift daha alıcam
Evet pimapen 400 tl ye maloluyo çok pahalı.ahşap içinde 300 tl istiyorlar
Fakat beklentilerimi kaşılamıyorlar ve çok pahalı.

fatih Eroğlu' Alıntı:
Kümesi ahşap yapsan hem hesaplı hemde saglam olur.Sen bolkonda oldugu için dışardan göze hıtap etsin istiyorsan onu bilemem.Ama guneşin yönü ve havalandırma konusunda ıyı ayarlama yap sonra pişman olma.Sana kümes yapımında başarılar.

Teşekkür ederim. önerilerin için.muhakka dikkate alıcam :slm:

tengelli' Alıntı:
selamlar kuş illaki besleyeceksen eğer uçuracaksak dolap üsülü yap hiç önemli değil kuşlar sadece uçum ve yemleme hariç kanat cırpmasa bile olur. adanalarınki gibi eğer daha farklı bir şey düşünüyorsan cok kolay balkon kümesi sadece iyi düşünmek lazım yapıp yıkmadan önce ayni yapıyormuş gibi bir kağıda ciz ve olmayan noktalarını değişrtir hayvanların güneş göreceği yeri tel kısmını kafanca ciz hiç öyle büyük olmasına gerek yok iyi dizayn et yeter ama benim ilk zamanlar yaptıgım hatayı yapma önce yapıp sonra düşünme :=) kafandakileri dök kağıda verilen fikirleride sonra iyi bir harmanla ve güzel bir kümes cıkar.

Teşekkür ederim,yorumunuz için.
Ya alan çok büyük olmadığı için en verimli şekilde kullanmam gerekli. :slm:

Tacettin' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Teşekkür ederim,yorumunuz için.
Ya alan çok büyük olmadığı için en verimli şekilde kullanmam gerekli. :slm:

ben 1.5 m 1 metre bir balkona kümes yapmıştım küçük ama süper olmuştu eger kümese uygun değilse rsmini koyduğum cift hanelerden tek tek yaptırıp üst üste koyabilirsin hem kümes hem yuvalık olur 5 takım kadar bakacaksan yeterli bir ölcü ve ebatla üst üste pek bir yer kaplamaz ve sadece istediklerini cıkarırsın.

Ekli dosyalar

• 2 (194).webp
    2 (194).webp
    14.4 KB · Görüntüleme: 2,279
ahşap yani tahtadan yap en sağlıklısı bu..

abi kümesi camdan yapma kuslar çarpıp sallabaş olabilir bide güneş alabilsin...tşkürler

Merhaba pimapenden olmazmı olur ama ön cephesini telden yaparsan olur,bu işleri yaparken marangozluktan anlayan arkadaşın varmı araştır,3 osb alsan(tane 20 tl) 3 ünü ortadan kessen 122x122 5 i çevresine yeter(ölçü sana kalmış) kalanını raf yapsan menteşe, tel ,dışının boyası totalde sana 100 tl ye mal olmaz :slm:

Geri