Piskopat güvercinler :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan r1_primo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

r1_primo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğann
Meslek
Tabelacı
İlgi Alanı
Mrb arkadaşlar. Siteye yeni üye oldum. Bir süredir güvercinlere merak salmış durumdayım. Aslında kuşculuğa ben başlamadım bir kuş bahçeme düşünce başlamak zorunda kaldım. Aslında soracak bi kamyon sorum var. Şimdi ilk olarak Bahçeme düşen kuşların kanadını kesmedim sadece yemleyip suladım. Aradan bir hafta geçmeden bir kuş daha geldi kanatları kesikti bende kesikleri çektim şuan bahçede sağa sola uçuyor. Ve bu 2 kuş çift oldular ama garip olan yumurta yapmamaları değil. 2 tane kümes var kullanılmayan kümese 4 ördeğim genelde yumurta yapıyor. Bu çift nerden bulmuşsa gidip ördeğin yumurtasına yuva kurmuş ve yaklaşık 1 haftadır onun üstünde nöbetleşe yatıyorlar. Yumutayı almak istedigimde tuhaf sesler cıkarıyolar. Şimdi ne yapmam lazım.

Cinslerini felan bilmiyorum. Akşam telefonla resim çekip ekleyecem. Bu bahsi gecen kuşlardan sonra çevredeki kuşcularda 5 tane daha kuş verdi ancak onlarda habire yiyorlar benim ördekler bile onlardan çok uçmaya çalışıyor.

Resim koy bakalım güzel kuslarsa besle yoksa bosuna yem verme.Yavru alma.

foto bekliyoruz

çok garip,resimleri bekliyoruz

Orkun kardeşim,
Sakin ol, Arkadaş sitede yok herhalde.
Gelince koyar sanırım.

Ondan ziyade geldiği an profil bilgilerini de düzenler inşallah.

_-_OB_-_' Alıntı:
fotolar çıkmaz ayda mı koycan
Her forumda senin gibi üçbeş kendini bilmez olmak zorundamı yav. İşi gücü bıraktın benimi bekliyon yoksa. Neyse acı benle muhattab olma ağam.

Yumurtanın üstündeyken ancak bu kadar çekebildim kümes dar oldugu için ürküyor.
46158436979675814462843137606711.jpg

Buda yumurta Nöbette erkek vardı. Bikaç saat sonra dişi nöbeti alır yine.
55066579054388326887895015025611.jpg

Kendiliğinden bahçeme ilk gelen erkek. Ürkütsemde kovalasamda bahçe duvarından yukarı çıkmıyor.
14547847256178566024349613046347.jpg

Buda 1 hafta sonra bahçeme düşen dişi siyah erkekle çüft oldular kanatları tam değil ama sağa sola uçabiliyor.
38915048700757182930349391088481.jpg

Buda yanlız kovboy kümeste yatmıyor hepsiyle kavgalı ayrı bi yerde tek başına kalıyor geceleri.
49250880672487256860410073536870.jpg

Bunlarda öfkeli aile 2 ayrı yere çör çöp yuva düzdüler ama bi türlü yumurta yapamadılar.
63261489588028189132107044731177.jpg

Bu ikilide dün akşam geldi kardeşimin arkadaşı vermiş.
78292404781864409583382144154311.jpg

Kardeşim profil bilgilerini düzenlermisin isminle hitap edelim sana.

SNRAVCI' Alıntı:
Kardeşim profil bilgilerini düzenlermisin isminle hitap edelim sana.
Güncellemiştim ama hata vermiş tekrar düzenledim.

Eyvallah Doğan kardeşim.
Sitemize tekrardan hoşgeldin.

Kuşların geneli POSTA ırkı ağırlıklı .
Bir kaç başka ırk var. Beyaz benekli TİPP ırkını andırdı bana. Yüksek Uçucular.
Diğerleri ise Posta kırıklarını andırıyor .

Ben sana saf kan temiz kuşlar bakmanı öneririm.
Yanlış anlama, kuşların paspal demiyorum. Ama daha değişik ve daha saf kan ırklar besleyebilirsin.

Yorum için teşekkürler. Sağdan soldan geldikleri için böyle karışık oldu. Forumda mardin taklacılarına hayran kaldım. En kısa sürede 1 çift temin edip o tür kuşlar besleyecem inş.

r1_primo' Alıntı:
Yorum için teşekkürler. Sağdan soldan geldikleri için böyle karışık oldu. Forumda mardin taklacılarına hayran kaldım. En kısa sürede 1 çift temin edip o tür kuşlar besleyecem inş.

Aynen kardeşim.
Performans kuşu besle. Zevkli, ayrılamazsın bir daha (:
Bu kuşlarıda elinden çıkarırsın.

Kuşlar yeni başlayan birisi için bence iyi kırma mırma neyin ne oldugunu ögrenir bu kuşlarla daha sonra güzel kuşlar beslemeye başlar bende 1çift baska ve dönke kırması var.Bıraktıgım zaman yıldız gibi yükselip tüm mersini gezip 45 dkk ile 1 saat gezip geri geliyorlar.Kuş sökmek için birebirler:)Bence bu kuslarla biraz ugras sonra iyilerini al.

doğan kardeş bence sen şöylede yapabilrsn senin bu kaza yatan güvercinler eger yumurtlamassa kuşçu abilerden iyi yumurta al altına sür çıkartır bakarlar bunlar

daha iyi kuşlar
yeni bir kümes
alışkanlık yapacak bir hobi seni bekliyor :)
hayırlı olsun şimdiden

Ördek yumurtasını bi kaç gün önce aldım ellerinden. Meraktan yumurtayıda kırdım yaklaşık 2-3 cm kadar olmuş içindeki yavru gözleri çok daha fazla belirgin olmuştu. Yumurtayı aldıgım günden beri keşke almasaydım diyorum. Söyledigim herkes çıkaramaz dedi ama beklesem cıkacakmış.

hazır cülügünde günahına girdin bea kardes

Geri