PLASTİK YUMURTA KOYMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugur-gop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ugur-gop

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uğur Tezcan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
Meraba Abilerim, Arkadaşlarım, Kardeşlerim.
Sizlere bir sorum olacak, şimdiden teşekkürler.
Şimdi benim 2 çift kuşum var, 1 çift bakıcı bir çift de üretmek istediğim kuş.
Bakıcılar yumurtladığında ve 2 yumurtasına da yatmaya başladıklarında yumurtalarını alsam ve altlarına plastik yumurta koysam, üretmek istediğim kuşlar da misal 10 gün sonra falan yumurtladığında yumurtlarını alıp bakıcıların altındaki plastik yumurtalarla değiştirsem bi sorun yaşar mıyım, yavrular çıkar mı, yoksa 8 9 gün sonra bakıcılar yumurtaya yatmayı bırakırlar mı?
Herkese teşekkürler.

yumurta suresı dolunca kuslar yumurtadan kalkar!

Abiciğim senin dediğin gibi olmaz kuş yumurtadan kalkar ben şu şekilde yapıyorum damızlık kuşun yumurtladığında bakıcının altındaki yumurtaları alıcaksın bakıcıların bu aylarda 1 haftada tekrar yururtlar plastik yumurtayı koyucan altına yatıcaklar damızlık kuşlarının altında yavrular çıktımı 1 hafta onlara yavruları baktırıp bakıcıların altına koyarsın sorun olmaz böylece damızlık kuşlarınıda fazla yormazsın

kemal_cene' Alıntı:
Abiciğim senin dediğin gibi olmaz kuş yumurtadan kalkar ben şu şekilde yapıyorum damızlık kuşun yumurtladığında bakıcının altındaki yumurtaları alıcaksın bakıcıların bu aylarda 1 haftada tekrar yururtlar plastik yumurtayı koyucan altına yatıcaklar damızlık kuşlarının altında yavrular çıktımı 1 hafta onlara yavruları baktırıp bakıcıların altına koyarsın sorun olmaz böylece damızlık kuşlarınıda fazla yormazsın

herkezin kendince dogrusu var fakat ben sizin yontemı şöyle dogru bulmuyorum damızlık hayvana bir hafta yavru baktırıp altından aldıgında hayvanı kusturme olasılıgın cok yuksek tecrubeye dayanarak konusuyorum yumurta muhafaza ederek yada kaydırarak bakıcılara baktırılırsa ve damızlıga her dort beş yumurta çekmede bır yav tam olarak tek halde baktırılırsa hem kus yorulmaz kusmez hem daha fazla verım alınır saygılar selamlar!

Bende damızlığın altında yavru çıkartılıp bir süre baktırılıp başka kuşun altına sürülmesine karşıyım. Sidar abinin dediği gibi kuşu,yavruya yumurtaya küstürme olasılığı yüksek bu durumda.Benim yaptığım yöntem şu ; damızlık kuş yumurtladığında üzerinde yatmadan yumurtasını alıp, yerine boş yumurta koyuyorum ve damızlığın yumurtasını una gömüyorum.İkinci yumurtasını yaptığında yumurtayı aynı şekilde üzerine yatmadan alıp onuda unun içine sivri yeri aşağı gelecek şekilde gömüyorum. Ve damızlık kuşu 2 3 gün sonra boş yumurtalardan kaldırıyorum. Bakıcı kuş yumurtladığında ve yumurtaları çiftlediğinde damızlık kuşun yumurtalarını bakıcının altına sürüyorum..Bana göre en mantıklı yöntem bu ..
Saygılar.

Evet bu son yöntem, Özgür arkadaşın anlattığ,ı en mantıklı olanı sanırım, teşekkürler herkese.

Geri