Portakal kabıkların faydalarını kuşlarımda gördüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu_özcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Özcan PAPATYA
Meslek
İşçi
İlgi Alanı
Sevgili KUŞÇULAR ORG üyeleri .Portakal kabığında bulunan ucucu maddenin bazı kanser türlerinin çok önemli iyileştirmrler görüldüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Portkal ve kabığında şu vitaminler vardır.C Vitamini
Korbonhidrat
Potosyum
Folikasit
Biotlamin
Portakal ve kabığının başlıca yararları
1=Kanı zehirlerden temizler.
2=Sarılığave karaciğer hastalıklarına etkili doğal ilaçtır.
3=Bağırsakları yumuşatır,kabızlığı önler.
4=Bedene güç verir,organizmanınvitamin ve madensel tuz gelişimini karşılar.Gelişme ve büyüme dönemindekilere daha fazla verilmelidir.
5=Portakal kabığının kaynatılması ve suyunun damar sertliğini ve felçi önlediği bilmsel olarak kanıtlanmış.
6=Portakal kabuğunun yapısında bulunan karoten hücre yapısına iyi geldiğicile pempelik sağladığı sivilceleri yok ettiğide kanıtlanmıştır.
Sevgili kuşçular bunları neden yazdığımı düşünüyorsanız ,açıklayım
Kırmızılarımda soğuk havalardan dolayı her halde kanatlarında tutlmalar oldu .küllülerimde salla baş ,o hap bu vitamin derken ,beni kuşçuluğa başlatan dayımın hanımı yani yengem geldi yaş 90 bana portakal kabıklarını rendele tuzla kurut yemle beraber ver .diğer kabukları kaynat su kaplarına koy dedi .
İnanın 15 gün içinde kuşlarımda belirgin bir gelişme oldu yuvalığa dahi çıkamayan kuşlar kumes içinde çirit atıyor .
Salla baş kuşumda yem yemeğe başladı .
Yavru kuşlarımında renkleri diğerlerinden daha parlak olduğunu rahatlıkla söyleye bilirim .
Şimdi o kadar portakalı nerden bulacağız diye soranlar var ,Ben bizim fab yemekhanesinden topladım .
Hepinize kolay gelsin,Sağlıklı bol verimli kümesler.. ö papatya

denemekte fayda var bence hemen deneyecegim...

Bu Portakal Kabuğunu hayvanalara nasıl yedirebiliriz

paylaşım için çok teşekkürler abicim. bnmkuşlarım hiç sallabaş olmadı allah korusun...o yüzden sallabaş nasıl bir hastalık bilmiyorum.sallabaş kuşun yem yemesi iyileşmeye başladı anlamına geliyo...

ve de portakal kabuklarını tuzla nasıl kurutucaz bildiğimiz tuzla karıştırıp mı ?

her hangi bi bölgesin de ur olan kuşlarınız varsa denediniz mi çok merak ettim..

saygılar...

evet denemekte yarar var eger dediğiniz gibiyse cok işe yarar bu kabukları nasıl kurutup nasıl kaynatıp sularına koyacagımızı en kısa zamanda ayrıntılarıyla anlatırsanız cok memnun olurum iyi bir katılım olmus :tamam:

şöle düşünüyorum;
portakalın kabuklarını miktarına göre suya koyup kaynatırsınız...sonrada bu sıvıyı su kalarına koyarsınız:)

paylaşım için teşekkürler denemekte fayda var

Paylaşım için teşekkürler ; , pek çok yeni fikri , ve tecrübeyi buradan duyuyoruz .. Bu portakal kabuğu yedirme konusunu da ilk defa sizden duydum , ..Portakalın ve kabuğununun insanlara faydalı olduğunu biliyoruz , mutlaka kuşlardada faydası olduğuna inanıyorum, denemekten bir zararımız olmaz sanırım .. selamlarŞEREF

paylaşım için teşekkürler bende faydalı olur diye düşünüyorum

ben portakalı rendeledim ufak tarafıyla rendedenin sonra büyük tuz aldım ufak yapısır cok tuz zararlı simdi kurudu onların tuzlarını sirkelieyip yemliğine koyucam İNSALLLAH bir faydası olur

hastaları iyileştirmesede hastalık kapmasını engelleyecegi kesin:)

bursa oynar' Alıntı:
ben portakalı rendeledim ufak tarafıyla rendedenin sonra büyük tuz aldım ufak yapısır cok tuz zararlı simdi kurudu onların tuzlarını sirkelieyip yemliğine koyucam İNSALLLAH bir faydası olur

ismet kardeşim , ben onları mikserde kıydm ,mikseri olmayanlar içinde rendenin büyük kısmıyla yap ması daha mantıklı olur ,kuruyunca da ufalarsınız .Çok tuz atmanızada gerek yok .Kuşlarınızın yiyeceği büyüklükte olursa daha iyi olur . selamlar ö papatya
Unutmadan söyleyeyim son yaptığım toz halinde olan ayçiceği küspesiyle yaptım,çok sevdiler ,yerken birbirlerini çiğnediler

ben mikseri okurken görmedim ama neyse dün tam olarak kurudu verdim kuslarıma yediler bugday kadarlardı bide fazla tuz koymadım zaten verdiniz bilgiler için sagolun aycicek küspesi dediğiniz cekirdeğin posası değil mi?

selamunaleykum
tesekkurler en kisa zamanda deniyecegim cok mantikli geldi
saygilarimla ferhat

Selamlar,

Yedirenlerin etkilerini gözlemleyerek bizlerle paylaşmalarını rica edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

paylaşım için teşekkürler............

kaynattığın suyu olduğu gibi koy ama başka su koyma susayınca içiyolar...

bu ara da ben denedim kuşların renginde bile fark oldu..

yeni çıkan tüyler biraz daha parlak....

bence deneyin...

saygılar...

arkadaşlar kabukları rendeleyin elma sirkesi ve tuzla ovalayın fırın tepsisine koyup 5 10 dk fırına verin sonra diğer yemlerle aynı kaba koymadan sade olarak verin ii gelior faydalı yani

Geri