Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bana kalırsa bunlar cok büyük portakalı soyduktan sonra rendenin ufak tarafıyla ufalatın ve kalın tuzla kurutun veya soyup hemen kalın tuzla kurutun sonra rendelersiniz ama bunlar biraz büyük kuruyunca ufalabilir ama size kalmıs birsey :tamam:
portakalı en ince rendeden geçirip tuzla karıştırıp kuruttuktan sonra yemin içine karıştırmalıyız diye tahmin ediyorum,mantıkede öyle, yoksa yukardaki gibi kuşalrın önüne koyarsanız kuşlar yüzüne bakmaz, ama rendeleyip tuzla karıştırıp yemin içine attığımızda kuşlar severek yer tahmin ediyorum.
Bu konuda portakal kabuğunu yada kaynatarak suyunu güvercinlerine verenlerin, güvercinlerini gözlemleyerek ne gibi etki veya tepki aldıklarını bizlerle paylaşmalarını rica etmiştim. Sanırım şu ana kadar deneyen çıkmadı. Bu konuda fikir ve görüşlerinizi yazmanızı tekrar rica ederim.
Arkadaşlar her yazdığınız yorumda neden tuzladığımızı sorulmuş;
Direk olarak kurutursak portakal kabukları kararır ve bozulur ,siz hiç bozuk yemi kuşlarınıza yedirirmisiniz?
tuzlamadaki amaç kabuklarının renklerini korumak ,ve öz sularını içinde tutmaktır.
saytgılarımla Ö PAPATYA
portakal kabuklarını rendeleyip tuzla ve elma sirkesiyle ovduktan sonra fırın tepsisine koyun fırına verin 5 10 dk yeterlidir ondan sonra çıkartıp sade olarak verin yani diğer yemlerle karıştırmayın aynı kaba koymayın ayrı ayrı verin bi avuç yem atıyorsanız bi avuçta ondan atın
sa arkadaşlar ben kuşlarıma tüylerinin ve renginin koyulaşması için haşlanmış cay veririm tuzlayıp bunu ac karnına vermelisiniz bazı konuları okudum sizlerle paylaşmak istedim güvercin isalse güvercine cok fazla su vermeyin gerekirse 2 günde verin sarımsak her 1 ayda sarımsak yedirin zorla ve yedirdikten sonra güvercini ucurun urla olan tedavisi cok basit olan bir yöntem buldum bunu ilerleyen günlerde silere acıklayacamm ben deneme aşamasındayım gayet iyi gidiyor ama tam denemeler bitmeden bunu kesinlikle acıklamak istemiyorum cünkü benim yaptığım silerin yaptıkları farklı olduğundan güvercin öle bilirr güvrcin beslemek takla attırmak uçurmak sizlerin elinde sakın şunu unutmayın bu güvercinler canlı her canlının duyguları ve hisleri vardıır gut güvercini bile oynatırsınız isterseniz bunlar tamamen sizlerin elinde konuşun kuşlarla ilgi verin sevgi aşılayın inaın bu dediklerimi yaparsanız güvercindeki performansını göreceksiniz
sakın güvercini zil zurna ac ucurmayın azda olsa başkasının kümesinde gözü kalmayacak şekilde yem verin terasta ucuran kardeşlerim abilerim terasta ucan kuş catıya atar veya basmaya bilir bilginiz olsun terasda daire şeklinde cember yapın cemberin içine kum veya güvercinin bildiği talaş cim vb ama kesinlikle renkli olmasın ve durmadan daire şeklindeki yerde yem verin göreceksiniz güvercileriniz kesinlikle hiç bir yere gitmeyecektir silerle cok şey bahsetmek isterim yeni katılımcıyım 10 yıldır güvercin beslerim beslediğim güvercinlerin ilk önce sağlıklı olduklarından min olurum dikkat etmeniz gereken tek şey budur kırgın kuşu kesinlikle ucurmayın bilakis kış aylarında sıcak tutun gerekli vitaminleri verin ama her vitamin her kuşa verilmez bunuda bilin kuş kırgınsa kesinlikle sarımsak verin vitamin ilaçları bazen cok tepki yapabilir anında ölümcül ola biliyor satılan vitamin ilaçları cok fazla kullanmanızı tavsiye etmem doğal yollarla şifa bulmanızı tavsiye ederim sonuçta her canlı doğal yollarla ilaç almaları gerekir yazmak istediğim cok şey var ama bilmişlik taslamak veya ukalalık yapmak istemem tabi abilerim vardır bukonuda benden cok iyi bilen ben yeni başlamış arkadaşları şöle bir uyarayım dedimm