Posta alırken

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafakta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

zafakta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Zafer
Meslek
yok
İlgi Alanı
herkese slm

Posta alırken nelere dikkat etmek gerekir? bir bilen varsa yardımcı olursa sevinirimm..

Soru sorduk cvp yok yaptım bile... bugün bitti olsa da olmasada beslicez artk yakında foto koyarm

selam neye dikkat edilceği yazsalar sana 100 değişik cevap gelir. ben postaya başlarken internette ne kadar yabancı posta sitesi varsa gezmiş onlardaki derece kazanmış bütün kuşların resmini indirmiştim daha internette o zaman yeni yaygınlaşıyordu zaten türkçe sitede 5 tane vardı yabancı sitelerden indirdiğim resim sayısı nerdeyse binin üstündeydi ve hepsini tek tek inceleyerek posta beslemeye başladım bence sende öyle yap yada iyi para vererek secereli kuş al.

Kenan abi ben zaten inceliyorum dediğiniz gibi araştırıyorum Siz nerede besliyorsunuz ve bana yardımcı olabilirsniz sevinirim Msn verirseniz kaydedym Şimdiden herşey için teşekkürler....

zafakta' Alıntı:
Kenan abi ben zaten inceliyorum dediğiniz gibi araştırıyorum Siz nerede besliyorsunuz ve bana yardımcı olabilirsniz sevinirim Msn verirseniz kaydedym Şimdiden herşey için teşekkürler....

selam özel mesajlarına bak kullanıcı yanında msn adresini yazdım

selam özel mesajlarına bak kullanıcı yanında msn adresini yazdım[/quote]

Silinmiş sanırım Öyle yazıyordu gelmedi özel mesajınız

zafakta' Alıntı:
herkese slm

Posta alırken nelere dikkat etmek gerekir? ..

Merhaba Zafer posta güvercinine gönül vermenden dolayı tebrik ederim. Ümit ederim güzel günler, mutlu bir hobi yaşarsın.
Açmış olduğun topikteki amacın nedir?
Duygu düşünce ve beklentini biraz açarmısın?
Seni anlarsam yardımcı olmaya çalışırım. Uluorta bunun yazılacak bir dökümanı yok. Kazandığımız deneyimler sonucu doğruları yazarak yardımcı olmaya çalışabiliriz.
Yarışma amaçlı postamı istiyorsun?
Bakıcı olarakmı posta istiyorsun?
Sağlık açısındanmı?
Melez ayırt etme açısındanmı?

zafakta' Alıntı:
herkese slm

bir bilen varsa yardımcı olursa sevinirimm..

bu çok geniş bir forum konusu ve öğrenmekle bitmiyor. Hergün hiç ummadığımız yeni olaylara tanık oluyoruz. Kim ben bilirim derse illaki daha öğreneceği çok şeyler vardır. Bakımı bilse sağlık konusunda eksiği vardır. Onları bilse yarışa hazırlama konusunda eksikleri vardır. Yarışmayı bilse doğru ürünleri doğru kullanabilmede eksiği vardır. Onuda bilse antremanlarda hatası vardır. v.s, v.s, v.s uzar gider.
Sen beklentini aç forumda paylaşalım kardeşim.

Tahir abi size de tesekkür ediyorum.. Doğru diyorsunuz ben sıfırdan başlıyorum yani damızlık olarak bulacağm ilk etapta.. Secereli kuş ileride düşünüyorum şimdi ilk toplycam kuşlar çevremde bulabildklerim olacaklar fakat alırken neye dikkat etmelyim yapı olarak kanat, kuyruk, kas yapısı vs. Alacağım yavrular açısından ana babada ne gibi şeyler ön planda olmalı? İleride emeğimn karşılığını almak isterim boşa uğraşmaktansa sizlerin tecrubelerinzin faydalı olcağına inanıyorum..

...........................
Bu gün kuşcu bi abinin yanına gittim mor bi dişi posta markasız yalnız çok hoşuma gitti vucut ve kanat yapısı super.. Kanatlar kuyruktaki siyah cizgiyi hafif geçiyor:) 10 ytl dedi düşünyorm alsammı yoksa düsmym mi o kadar
Posta görünce dayanamyorum paylaşmak istedim... Elimde su an erkek posta var sazkanat
fakat bursalıyla eş olmuş o da sazkanat ayırmaya kıyamadım beklemeye aldım onları
Abi hakiki posta beslemeye kararlıyım yalnız sizlerin önerilerinizi bekliyorum

Merhaba sevgili Zafer gönül verdiğin güvercin soyu gerçekten bakıcısını onere eden, güzel duygular yaşatan, şahin, tutak, hastalık açısından daha kolay bakılan bir soy.
yalnız ilk dikkat edeceğin nokta başlarken kendini ulaşabildiğin tüm konularda bilgilendirmelisin.
Vakit buldukça posta güvercinleri ile ilgili yazılmış birçok bilgi kaynakları, makaleler bulunuyor.
Umarım işin, vaktin, besleme alanın, güvercin besleyen arkadaşalrın senin için uygundur. sağlıklı bir kümes koşulu yoksa, beslemeye uygun vaktin yoksa, layığıyla bakacak güzel bir gelirin varsa hiç acele etmeden yavaş yavaş taşlar yerine oturacaktır. Henüz başlangıçta olduğun için bugün doğru olarak gördüğün birçok doğruların bir müddet sonra değiştiğini görüp deneyimleneceksin. Bu yüzden yüksek ücretler ödeyip daha kaliteli yarışçılara veya damızlıklar sahip olabilirim düşüncesini kafandan çıkar. Kimsenin etkisinde kalma. Asla pazardan tutakçıdan, ıskartaya çıkmış ve künyesi bulunmayan postayı beğenme.
Tavsiyem en yakınındaki yarış güvercini besleyen karekteri sağlam bilinen saygın bir yarışçıyla yakınlık kurup onun bakım, antreman, sistem düzenlerini gözlemlemen olmalıdır. İllaki hergün yeni bir şeyler öğrenip durmadan aşamalar kaydedeceksin. Bu arada rica edersen sana beslediği yarışçılarından çıkarmadığı yumurtalardan verecektir. Senin kümesinde çıkan,posta güvercini sahip olacağın en iyi güvercindir. Sen deneyimlendikçe ürettiğin nesillerden vasıflıları seçerek yavaşta olsa doğru olarak ilerleyeceksin. Satıcı olan birçok şahıs allayıp pullayıp çıkmalarını uygun fiyata vermek isteyecektir. Hiçbir yarışçının başarılı kuşu dahi olsa gideceği kümeste başarlı olacak veya başarılı yavrular çıkaracak diye bir güvence yoktur. Çok deneyimli başarılı ustalar kendi özel bakım sistemlerince mesafelerini deneyerek eşleyerek sahip oldukları yarışçılarıyla başarıya uçarlar. Onlarda izlenen başarı kümes ve sistem değiştirince anında değişecektir. Bu yüzden aceleye hiç gerek yok. Kanat, göz, kuyruk, kemik görünümlerini yazsakta onlara uyanları edinirsek başarı geliyor sanma. Üstün vasıflara sahip birçok yarışçı sahiplerine hüsran yaşatabiliyor. Önce yeterli bilgi ve bakım sistemlerini öğrenip ilerleyen zaman içinde sahip olacaklarının içinden başarılılara sahip olacaksın. Zamanı gelince en doğru kararı verip ihtiyacın olanları seçip ıslahı başaracaksın.
Tek tavsiyem güvenilir dürüst bakıcılarla iletişim kurup ilerle.

selam tahir bey size katılıyorum.ama etrafında insanların iyi kuşçu bukmak zor.bence en önemli şey iyi kuşçu yada iyi kuş bulmak değil bu işe ayıracak zamanın ve paranın olması dediğiniz gibi posta bir takım yetiştirmekle olan bir iş değil en az 50 tane yada daha fazlası gerekir insana ben 8 sene kadar oldu özellikle posta besleyeli kuşların hakını veriyorum ama zaman acısından antıraman acısından ve yarış yönünden veremiyorum bu ek bir maliyet olduğu gibi iyi bir zaman gerekiyor.mardin kuşuna harcanan emekten kat kat fazla emek harcanmalı. çünki posta ne şekille ne tiple nede renkle ayırdedilebilecek bir kuş değil sadece yol yapar zamanı hesaplarsın iyi olduğu belli olur.buda gerçekten iyi emek demektir.yakınında yarış derneği yoksa ayrı bir dert verdiğin kişi salarmı salmaz mı gidip atabilirmiyin v.s zafer arkadaşımız bu işe emek vermeden önce ben bu işi başara bilirmiyim diye düşünmeli çünki posta kuşu yarıştırmazsan yada yol yaptırmazsan hiç bir zevk vermeyen düz uçuçu ama yol gördümü gelişini beklemek geldiğini görmek çok güzel bir duygu.ben posta besliyorum ama postacı hala olamadım zafer kardeş tahir beyin ve benim deiklerimizi anlıyorsan ve ben hala posta besleyecegim diyorsan gerisi kolay.

Abi ikinize de teşekkürler tabiki ilk önce ben amator olarak başlıyorum ve belli bir süre böyle devam edeceğim. Dediğiniz gibi olsa gerek belli mesafelerden saldığın kuşlarını bekliyorsun gözün havada gelir-gelmez gelen her kuşta bi heyacan olur ki bu da onun zevki... Ben bu yola çıkıyorum ve başka kuş beslemeyi düşünmüyorum...

Yolun açık şansın bol olsun Zafer. Karşına çıkacak anlam veremediğin konuları yazışalım ve ve bilgilenmeni hızlandırabiliriz. Selamlar.

ben posta beslemıyorum ama YILMAZ AYVAZ kendısı profesyonel posta dereceler olan bırısı derdı bıze dısı kusu yavruluktan sonra 1 kere yarıstır ne yaparsa ozman yapar 2. sıne kesınlıkle yollama hep erkek yarıstırır kendısı ve ıstanbuldakı camıanın baskanı olarak nıtelendırırlır.

selam bunu ilk kez duyuyorum.ilginç araştırmak lazım.

imparator_posta

slm arkadaşlar yazılarınızı okudum ben 6yaşında girdim bu postaların içine ver çk kalıteli kuşlar elimegeçti iyi paralara alınan kuşların uzak mesafeden gelecek die bir koşulu yoktur bu işe girerken kuşları iyi gözlemlemeniz gerekir bu işler birazdan şans işi kendi şansınızı kendiniz yaratacaksınız size bir tavsiyede bulunayım alacak oldunuz posta misal 400 km geldi okuşları 400den geldi die çoğu kuşcu alır değerli oldu için paraya kıyıp bu kuşun ana babasını alıcaksınki cıkan yawrularla ana babayı capraz yaptınızda derece elde edebilesiniz cıkan kuşlar 7sulalesinden her pir parca özellik alıyo ocıkanları birbiriyle eşledinizde çok kaliteli kuş kimseden cıkmamıştır yani anlatmak istedim üzak mesafe den gelen kuşları deil onların ana babasını alın bi biraz mesaraflı olur ama posta işine girdiysen bileğinin bükülmemesini istiyosan bu şart arkadaşlar

Deniz'e katılıyoruz. Önce Posta Güvercinin vasıflarını araştırıp öğreniyoruz. Bakım, salmalar, yöntemler, antremanlar, yarışlar hakkında bilgileniyoruz. Beslemeye karar verdiğimiz posta güvercinin hangi mesafelerde uçması gerektiğine karar verip ona göre edinmeye çalışıyoruz. İllaki denenmiş kanıtlanmaış soylu anaçları biraz daha fazla ücret verip almak bir adım önde başlamak oluyor. şansa bırakıp deneyerek ıslaha çalışmak oldukça uzun sürebilir. Bilgilendikten sonra güvenilir bakıcılardan bütçemize uyanı araştırıp almak ve üretmek daha uygun bir yol.

aynen öyle abi yaş kumeslerin kuru kuşları yerine kuru kümeslerin yaş kuşlarını alın :D

Geri