posta besleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar;
bir kaç haftadır posta güvercinlere beyabi ilgi duymaya başladım posta kuşu bakmaya karar verdim ama sizlere bir kaç sorum olacak??ilk önce
posta kuşunun kesinlikle yavru alınması mı lazım
posta kuşunun tek bir kümese alışıp yani kaçması yada başka kümeslere gitmemesi kesin bir şey midir
sizce posta kuşunun fiyatları nasıldır??
büyüklere küçüklere sevgiler slmmlar!!!

merhaba
1 takım posta bendede var bakıcı olarak tabi. tek kümese alışma olayı kesin deildir. çok sağlam damar bi postaysa kendi doğduğu kümese kaçabilir. ama ben aldığımdan 2 hafta sonra yumurtladıktan sonra kanatlarını saldım ve kaçmadılar şuanda uçuyorlar dolaşıyorlar.

fiyatı denizlide pazarda 5-10 tl

yarış postası bakan arkadaşlarım var. çok zevkli,zor ve masraflı diyorlar. çünkü kuşları alıştırmak için kademe kademe uzaklaşarak kuşları salmak gerekiyor. tabi başka şehirden salınıpta kuşu geri gelen kuşçununda keyfine diyecek olmaz herhalde. yavruyken alırsanız daha iyi alışır. ama diğer ırklarla beraber uçurmak iyi değil, çünkü postalar gezici olduğu için diğer ırklar onlara ayak uyduramaz. fiyatına gelince derece almış yarış postalarının 300-500 tlye bile satıldığını duydum ama normalde çiftini 15-20 tlye satıyorlar.

300 500 TL 'ye derece almış posta güverinleri varsa 10 takım alabilirim, Posta güvercini arkadasların belirttiği gibi beslemesi zor asil bir ırktır, 5-10-15-20-30-50 km gibi aralarla salınırlar 50 km den sonra genellikle şu yöntem kullanılır 50/2=25 50+25=75 yani mesafa ikiye bölünür son saldığınız km'ye eklenir. İyi bir posta güvercini asla başka bir yuvaya alışmaz her uçusunda mutlaka yuvasını arayacaktır, yuvası çok uzaklarda bile olsa bir yön belirler kendisine o yöne uçar gider ya yuvasına döner yada kaybolur gider, bu piyasadaki 5-10 tl lik kuşlar posta guvercini değildir, diğer ırklarla kırılmış posta güvercinine fiziken benzeyen bakıcı kuşlardır, ülkemizde posta güvercini nin bu kadar küçümsenmesi çok acımasızcadır. Avrupa ' da bu güvercinlerin müthiş yarışları olmaktadır, hatta Hollanda Belçika gibi yerlerde Tv den Teletex te sonuçlar canlı olarak yayınlanmaktadır. Yani Bu iş ülkede bir spor olarak görülmektedir, Bizim ülkedeki At yarışları ile benzetilebilir. Dereceye girmiş bir posta güvercini ni oralardan almaya kalkarsanız yani o senenin As kuşunu pedigresi de sağlamsa aynı atadan çok kazanan yavru çıktıysa 10.000 Euro ya kadar fiyat biçebilirler.
Saygılar

arkadaşlar ymrlarınız için çok sağolun!!

karakirli48 arkadaşıma tesekkür ediyorum postaya verdiği değerden dolayı ben pazarda satılan posta ile başlıyorum bu işe ama salınca geri gelmeyen zaten benden değil diyeceğim geri gelen sağlam damarlı kuşlarla yola devam edeceğim elimde su an iki sene kümeste kapalı durup 4 5 kez yavruladıktan sonra ilk uçuşlarında yavrularına bile bakmayıp eski yuvasına dönen bir takım kuşum var sende böyle kuşlara rastlarsan onların yavrularını alıp bir dene ucuz yoldan bu işlere girmiş olursun

selam Orçun, İsmail'i çok iyi tanıyorum arkadaşım kendisi, bildiğin gibi yarışlara girmek için TGF künyesi olmak zorundadır Yatağan'a bu künyelerden temin edebilirim isterseniz kolay gelsin

Dunyanin en buyuk posta sitesi pipa.be de 27 000 yuro yalnish hatirlamiyorsam o fiyata bile posta var 5 tl yede alicaksan alabildigin kadar yuksek fiyata al tabiki guvercinin pedigrisinlen pasportunlan vs... kesinlikle yavru almak deye bi kural yok yetishkish de alabilirsin ama yavrulatman gerek 10,15 yavru gibi....

sole dıyebılırm posta konusunda benım gorusum tabıkı bu yavru almak her kus ıcın gecerlıdır alınmalı bence buda hayvanın cok ucması neselenmesı hayatın anlamını yakalaması ıcın kesınlıkle olmassa olmazı bence kendımızden ornek verırsek evlısın cocuk olmaz bole bır aıle yasamı dusunemem...

neyse solede dıyebılırım fıyatın yuksek olması gereklı degıl su acıdan yanı hem gereklı hem degıl bence cunku senın postayıo ne ıcın beslıyecegın onemlı once yarıstıracaksan sen bu kusları alacagın yerden belkı adam daha ucuza verecek bılemessın 1 mılyarlık kus bırıncı gelmez belkı 100 mılyonluk kus gelır bılemessın yanı bunun bununda hıc bır garantısı yokdur....

atıyorum bırııncı gelen bır kusunda yavrusu bırıncı gelecek dıye bırsey yok dıyebılırım cunku bunlar yaasanmısdır....

ama bende severım elımde baya posta vardır hepsı bakıcıdır ama 4 aydan berı yarısdırmayı dsundugum ıcın 4 tane dısı hedıye geldı ıkısı 2009 sıvas bırıncısı kızları, 2 sıde 4.nun kızları bakalım erkekler gelecekde dısılerı bır cekı duzene sokayım ondan sonra..saygılar...

Geri