posta besleyen arkadaşları buraya bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deniz_efe09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
deniz efe
Meslek
sigortacı
İlgi Alanı
slm arkadaşlar şimdiden yorum yazan ve yazmayan herkeze tşk ederim geçmişten buyana posta yetiştiricileri kendilerini çok geliştirip ve hemen hemen her kuşcuda posta ırkı bulunmaktadır bende 6yada 7 yaşları arasında girmiştim postaların içine ama daha çok öğrencemiz şeytlervar çünkü günümüzdeki postalar hergecengn daha gelişiyolar ve yeni özellikleri ortaya cıkıyo hem fiziksel olsun hem ucuşperformansı bakımından olsun çok ilerlemekde bu konuyu acmamın nedenide aramıza yeni katılcak olan postacı arkadaşlarımızda bilgi edinsin ve posta besliyenler daha artsın ilk olarak arkadaşlar POSTA ALIRKEN HANGİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDERSİNİZ VE NASIL BİR FİZİK YAPISININ OLMASI GEREKİR ??????????????

selam deniz efe bende posta bakmaya yeni başladım güvercin bakıyodum ama posta meragım yoktu evlenince güvercinlerden sogudum güvercinlerimi bir arkadaşa verdim şuan lüleburgazda oturuyorum köyüm yakın ama köyde arkadaşlar posta bakmaya başlamışlar benden burgazdan behsan taştan diye bir abimin güvercin malzemeleri satan yerden birkaç kere postaları için marka aldırdılar kendi aralarında yarışta yapıyolar bende onların yanında meraklandım bir abimle beraber posta bakmaya başladım iki çift posta aldım onun kümeste bakıyoruz yavru çıkarttp bende arkadaşlarla yarışcam ama internette bakıyorum pedigreden bahsediliyor postaların fiyatlarını uçurmaya çalışıyor daha büyük postacılar bana öyle geldi bilmem sen ne düşünüyorsun denicem şansımı postacılıga baya önem veriyorum

selam... daha önceden postaları filocu olarak uçuruyordum. ama uçum sezonu bitince eşli olarak beslemeye başladım... altı çift eşli postam var... iki çiftte postayla tip ırkı güvercini eş yaptım bakalım onlar nasıl yavru verecek hayırlısı...

Merhaba arkadaşlar bende posta meraklısıyım.Uzun bir süre postayla baglantılı olan filo kuşlarıda dahil olmak üzere baya değişik posta besledim.Ben daha çok renkli posta meraklısıyım.Şu an elimde bakıcı olarak kullandıgım mavi kaplan beyaz postalarım var.Fazla çeşit varken elimde takip edemiyordum.Şuan gayet rahatım.Bu kuşlar elimde 3 seneden beri var.Bakıcılığı ve damarları çok güzel.Yavrularında kime verdiysem çok memnun uçuruyorlar.Dediğim gibi ben bakıcı olarak kullanıyorum müsait olurlarsa yavrularını çıkartıyorum.Ama nerede güzel bir posta görsem begendimmi dayanamam alırım.Posta yarışına merakım var.Yerim müsait olmadından şu an uçuramıyorum.Bu posta yarışlarını görünce dayanamıyorum.İnşallah ilerde yapmak dileğiyle saygılar.

POSTA MERAKI COK BAŞKA BİŞİ ARKADAŞLAR bi beslemeye başladınızmı posta kaves görseniz içine tekrar koyarsınız bırakamazsınız herkez aşılanaya başlamış postacılar coğaldı :) POMAK arkadaş pedigre yazmışsın tabi iyikuş herzman iyipara bu kuşlar federasyona kayıtlı derece almış kuşlar oyuzden pahalı oyleyerlerden kuş alırsan yawrusunu deil anasını babasını alıcan senin işini yawru dil anası babası görür başka kuşlarla capraz yaptırırsın daha hoş bi kuş cıkar yani param vardiosan oyleyap ama okadarına bakamam diosan kuş pazarlarına ihalelere felan git eli ayağı düzgün kuşlara bak pazar deyip gecme cok harika denenmemiş kuşlar cıkıyo benim kuşların sadece 5i hariç ordan burdan almakuşlar ama atıyorum geliyolar hep ölürler başka kumese inmazler kuşların gözünde suna dikkat et ya alevgibi kırmızı al hafif koyuyada kaca bilir kırmızılık yda narın içii acarsın deişik bi kırmızısı varya bide orenklere bak onlardan başka renkli göz kuş alma kanat telekleri kalın be esnek olsun bunlara dikkat etedsen tamamdır buiş şimdiden başarılar :tamam:

SELAM ARKADAŞLAR,

YAZILANLAR OKUYUNCA DAYANAMADIM BENDE BİRŞEYLER YAZMAK İSTEDİM. ÖNCELİKLE BAZI YANLIŞ BİLİNENLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. POSTA KUŞU OLDUKÇA ZEKİ AMA BİR O KADARDA HATA YAPA BİLEN KUŞLARDIR. BU HATALAR KUŞLARDAN ÇOK YETİŞTİRİCİ HATALARI İLE MEYDANA GELEBİLEN TELAFİSİ OLMAYAN HATALARDIR. %5 KUŞTAN %95 EĞİTMENDEN KAYNAKLANAN HATALARDIR. HATALARA GELİNCE POSTA KUŞLARI YARIŞLARA HAZIRLANIRKEN HEP AYNI GÜZERGAH ÜZERNDE BULUNAN ETAPLARDAN SALINMALIDIR. ARADA BİR TERS GÜZERGAHLARA ASLA SALINMAMALIDIR. YOKSA EĞİTİCİ HATASI SONUCU KAYIPLAR OLUR. POSTA YAVRU YARIŞLARINDA KÜMES DÜZENLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR. YARIŞA KATILACAK YAVRULARIN TAMAMI BEKAR KUŞLARDAN OLUŞUR. KÜMESLERİNDE ASLA YUMURTLAMAYA MÜSAYİT ORTAMLAR OLUŞTURULMAZ. EŞ EDİLMEZ YAVRU ALINMAZ. YARIŞ SONUNDA ELDE KALAN İYİLER BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE EŞE ATILIR VE YAVRUYA BAKTIRILIR. BİR SONRAKİ KART YARIŞINA HZIRALNMAK İÇİN ANTRAMANLARA BAŞLANIR. BU YARIŞLARDANDA ALDIKLARI DERECELERE GÖRE DAMIZLIĞA ALNIR. DAMIZLIĞA AYIRDIĞINIZ KUŞLARIN KATILDIKLARI TÜM YARIŞ DERECELERİ VE ANNE BABASIN AİT OLAN DERECELERLE BERABER SOY AĞACINI GÖSTEREN KAYITLAR PEDİGRE ADI ALTINDA KAYITLARI OLUŞTURULUR. POSTA KUŞUNA DEĞER KATAN PEDİGRESİ DEĞİL SOY AĞACINDAKİ KALİTELİ ATALARINDAN GELİR. SOY AĞACI NE KADAR KALİTELİ VE BAŞARILI BİR GEÇMİŞE SAHİP OLSALAR BİLE YANLIŞ EĞİTİMLE ALTIN OLANLAR MANGIR OLABİLİRLER.

SAYGILRIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

AYRCA POSTA KUŞLARI DİĞER IRKLRA GÖRE DAHA DİSİPLİNLİ VE SİSTEMLİ OLARAK BAKILIRLAR. ZAMANINDA UÇURULUR, YEMLENİR, EŞ EDİLİR, YAVRU ALINIR, VE EŞTEN AYRILIRLAR.

BİR POSTA KUŞU EN AZ 3 AY EV UÇUM ANTRAMANLARI YAPTIRILARAK YARIŞA HAZIRLANIR. AMAÇ NEFES AÇMAK VE ETRAFI TANITMAKTR. GÜNLÜK ANTRAMANLAR İLK HAFTAKİ UÇUMLAR HARİÇ EN AZ 1,5 SAATTEN A OLMAMALIDIR.
EĞER KUŞLAR BU UÇUM ESNASINDA HAVA KOŞULLARI HARİÇ YORGUN BİR VAZİYETTE İNİYORLARSA YA YEMLEME SİSTEMİNİZDE YADA ANTRAMAN EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI BİR AKSAKLIK BELİRİR.

YEMLEME SİSTEMİ UÇAN KUŞLRDA OLDUKÇA AZDIR. İLK ANTRAMAN SONRASI 20 ADET KUŞ İÇİN YAKLAŞIK BİR ÇORBA KAŞIĞI ÖZEL YEM VERİLMELİDİR. KUŞLAR NE AÇ NE TOK OLMALIDIR. AMAÇ AŞIRI YAĞLANMAYI ÖNLEMEKTİR. AKŞAM YEMLEMELERİ KUŞLAR DOYNCAYA KADAR AZAR AZAR YAPILIR. AMA ASLA YEMLİKLERİNDE YEM BIRAKILMAZ. SU GÜNÜN HER SAATİ ÖNLERİNDE VE TAZE OLMALIDIR. ALTLARI TEMİZ VE KÜMESLERİ STRES YARATMAMALIDIR.

YAVRULAR İLK YARIŞ SONUNDA BİR SONRAKİ SENENİN KASIM ORTALARI GİBİ EŞE ATILIR. BU ZAMAN İÇERİSİNDE DİŞİLER VE ERKEKLER ASL BİRBİRLERİNİ GÖRMEZLER VE İYİ BESLENİRLER. EŞE ATILDIKLARINDA İLK GÜN İÇERİSİNDE EŞ LIR VE 3 GÜN İÇERİSİNDE İLK YUMURTALARINI YAPARLAR. 20 GÜN İÇERİSİNDE YUMURTALAR ÇATLAR VE 25 GÜNLÜKKEN YAVRULAR EBEBEYNLERİNİN LTINDAN ALINIRLAR. YARIŞ EĞİTİMİ YAVRULUKTAN BAŞLAR İLK ÖNCE ,ÖZGÜVEN VE YETENEKLERİ SINANIR.İLK ÖNCE YEME DÜŞEN , SUYU BULAN BULAN, BANYO SUYUNA İLK DALAN GİBİ GÖZLEMLENEN KUŞLAR HERZAMAN FAVORİDİR.

POSTA GÜVERCİNİ BESLEMEK ZEVKLİ , ÇOK HİZMET VE BÜTÇE İSTEYEN BİR HOBİDİR. BU KUŞA DEĞER KATAN EMEKTİR. BUNU KİMSE UNUTMASIN BU KUŞ MASRAFLI BİR IRKTIR. DEĞERİ BU YÜZDEN ÇOKTUR.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
wwwçfegsed.net
www.fegsed.org.tr

YAVRU POSTA KUŞLARININ EĞİTİM VE YARIŞ KÜMESLERİ DİNLENME SAATLERİNDE ETRAFLARINI SEYREDEBİLMELERİ İÇİN EN AZ İKİ TARAFI AÇIK OLMALIDIR.

ANTRAMAN DÖNÜŞÜ KÜMES GİRİŞLERİ. UÇUM BİTİİNDE KUŞLAR ASLA DIŞARIDA GEZMEMELİDİRLER. YRIŞ ESNASINDA KÜMESE GİRİŞLERDE SANİYELER ÇOK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.

2003 DOĞUMLU ORJİNAL BELÇİKA MEŞŞELİ EN GÖZDE DAMIZLIK ERKEĞİM İSTANBUL VE KYSERİ YRIŞLRINDA BİRİNCİLİKLERİ VAR. KAYSERİ 2006 KART YARIŞLARI SONUNDA ALDIM. YANINDAKİ KOYU ÇAKMAKLI DİŞİSİ

UMARIM BU KONUDA YARDIMLARIN OLMUŞTUR.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
http://www.fegsed.com
http://www.fegsed.net
http://www.fegsed.org.tr

slm donekci bak negüzel dedin etrafı tanıması için atılırdie vede iyi posta lafı gecti cumlelerinde iyi posta hiçbir zaman yon secmez istedin güzergahtan gelir uzak doğu ulkelerinde posta kuşlarını okyanusun ortasından atıyolar nie sence çogu kuş denize geldinde yonunu kaybeder ters istikamete gider iyi kuşlar hibirzman yonsecmez ve gelir bunlarda safkan posta olmalarından kaynaklanıyo normalde kuşların hiçbir hatasıyok hep yetiştiriciden kaynaklanıyor alırken kuşu en önemlisi fiziği her hava kosulunda havada durabilcek kuşları aramıyolar ucuz olsun yeter diolar iyi gözlemlemek gerekiyor posta beslemek enzor işlerdendir emekharcıcan sabırlı olcan ve disiplinli olcan yoksa bişi yapamazsın saygılar

SELAMLAR DENİZ KARDEŞİM,

YAZDIKLARIMI İYİ OKUMAMIŞSIN ANLAŞILAN. BENİM DEMEK İSTEDİĞİM. YARIŞ İSTİKAMETLERİ DERNEKLER TARAFINDAN ASKIYA ASILDIĞINDA ETAPLAR BELLİDİR. DİYELİMKİ BATI İSTİKAMETİNDE YÖN TAHİN EDİLDİ SENİN BU SENE KUŞALARI O YÖNE SALARAK ANTRAMAN YAPTIRMAN LAZIM. SEN KALKAR HERKEZ MERSİNE GİDERKEN BİR MERSİNE BİR TERSİNE GİDERSEN ELİNDEKİ KUŞTAN OLURSUN. SENEYE ORGANİZE EDİLECEK YARIŞ BATIYADIR O ZAMAN BATIYA SALARSIN BEN BUNU DEMEK İSTEDİM. ANLADIĞIM KADARIYLA POSTA YARIŞ ORGANİZASYONLARINI BİLMİYORUN.
İYİ BİR YARIŞÇI ASLA KUŞLARINI KAPALI KAFESLERDE YARIŞTIRMAZ BU BİR TAKTİKTİR. AMA AÇIK KAFELERDE BAKILAN YARIŞÇILAR SENİN DEDİĞİN GİBİ DÜNYANIN HER YERİNİ GÖRMEZLER. ANTRAMAN VE MESAFE YAPMAYAN KUŞLAR YAŞADIKLARI 20 KM2 İLERİSİNDEN ÇOK OR GELİRLER. HİÇ TAKİP ETTİN Mİ BİLMEM EN ÇOK POST KAYIPLARI EV UÇUMU ANTRAMANLARI ENASINDA MEYDANA GELİYOR. NEDEN ARAŞTIR TARTIŞALIM. HEM HERKEZ BİR ŞEYLER ÖĞRENİR. UNUTMADAN BEN 4 SENEDİR AKTİF OLARAK PROFESYONELCE YARIŞIYORUM. VE 3 BİRİNCİLİK BİRDE 2.CİLİĞİM VAR BÖLGEMDE VE İKİ SENE SONRA TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYI HEDEFLİYORUM.

İSTEREN BUSENE FETHİYE YE BUYUR GEL YAVRU YARIŞLARINI İZLE 02 AĞUSTOST START ALIYOR VE 3 HAFTA SÜRECEK . SON ETAP KONYA. HEM TECRÜBEN OLUR.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fesed.net
www.fegsed.org.tr

tamam gelirim benim görüştüğüm kişiler yani bilgi aldım kişiler rahmi bozkır bilirsin sonra bizim burdan rahim abivar manısaya kuş gönderiyo yarışlar için ve birincilik onda manisada bunların anlattı kadarıyla konuşuyorum sana bişi diem sen belki kuşları yarışcıdan yawru olarak aldın dnenmiş kuşların yawruları ben ordan burtan toplama kuşlarla yapıorum buişi daha tam prof deilim madem okadar kendine güveniyosun buişi iiyi biliyosun pazar kuşlarını alıp eğit nekadar prof oldunu görsünveseni tanısınlar :tamam: ben kimsenin isim yapmış kuşunu alıp ortada konuşmadım benim şuan kuşlarım pazardan alınma her hava koşulunda yarış tırırm marifet parayı dokup safkan bulmak dil safkanı kendin bulmak

SELAM DENİZ,

BENİ NEDEN YANLIŞ ANLADIĞINI BİLMİYORUM AMA BU HAHSETMİŞ OLDUĞUN KİŞİLER RAHMİ BEY, RIDVAN DİNÇER (TGF BAŞKANI) VE DİĞER İSTANBULDA YARIŞAN ARKDAŞLAR BU TOPLULUĞUN HEPSİ YURT DIŞINDN KUŞLAR GETİREREK ELLERİNDEKİ KUŞLARLA ÇAPRAZLAYARAK ÇIKAN YAVRULARI YARIŞTIRIYORLAR. SONUÇTA HERKEZ İYİYE SAHİP OLMAK İSTİYOR. BİZDE İYİ DAMIZLIKLARLA YOLA ÇIKTIK ALLAHA ŞÜKÜR ELİMİZDEKİLER ŞU AN BİZİ TATMİN EDİYOR. AYRICA OKUDUYSAN HEDEFİMİZ ZATEN VAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI. POSTA YARIŞLARI TAKTİK VE ZEKA İŞİDİR UNUTMA. HERŞEY KUŞTA DEĞİL YETİŞTİRENDE BİTER. YEMLEME , ANTRAMAN , TECRÜBE VE YAVRULARIN EĞİTİMİ YUMURTADAN ÇIKTIKLARI GÜN BAŞLAR BUDA GÖZLEMLEMEKTİR.

BİRŞEY DAHA DİYECEM BEN BU POSTA İŞİNİ SADECE 4 SENEDİR YAPIYORUM. İDDAM YOK AMA HEDEFLERİM VAR. BEN ASIL DÖNEK MERAKLISIYIM. 25 SENEDİRDE KENDİ KANLARIMA BAKIYORUM. İLLAKİ ARADA BİR KAN BOĞULMASINDAN DOLAYI ELİMİZDEKİ KANLARA UYGUN KUŞLAR GİREREK KANIN YÜKSEK DERECEDE DEFORME OLMAMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ. SADECE BEN DEĞİLİM YURT DIŞINDAN YADA DİĞER YETİŞTİRİCİLERDEN KANLARLA KENDİ KANIMIZI YARATALIM. BİLMEM ANLTABİLDİM Mİ.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

Selamlar Ümit ve Deniz bey konunuz posta olduğu için bilgileriniz dahilinde sizlere birşey sormak istiyorum.1hafta kadar önce ben erkek bir kara çakmaklı posta yakaladım daha doğrusu kümese kendi girmiş ayağında NL kodlu ve numaralar yazan bir plaka var.NL benim bildiğim kadarı ile Hollanda kodu şimdi bu kuş nedir sizlerce?
Edirne'den sevgiler..

SELAMLAR,

BİLDİĞİM KADARIYLA ŞUAN İSTANBULDA NALLIHAN KART YARIŞLARININ SON ETABI GEÇEN HAFTA BİTTİ. BÜÜK BİR İHTİMAL BU KUŞ O YARIŞTA BİTKİN DÜŞEN KUŞLARDAN BİRAZ TAKİP EDERSEN KUŞ KENDİNİ TOPARLAYASIYA KADAR SENİN KÜMESTE KALACAKTIR VE ONDAN SONRA AİT OLDUĞU YERE DOĞRU GİDECEKTİR. SANA TAVSİYEM KUŞU SALMANDIR.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

arkadaşlar slmlar en iyi açıklamayı ve gereken bilgileri ümit karagöz arkadaşım yapmış benim üstüne ekliyecek bir şeyim yok ümit arkadaşıma teşekkür ediyorum

1 Çift posta beslemeyi çok arzuluyorum fakat buralarda bulamadım,, ya posta kırması var yada posta sandıkları kuşlar var,, bol uçuşlar
Saygılarımla Nuri

benimde bir sorum olucaktı ben 2 yıldır oyunlu kuş besliyordum fakat oturdugum yerde atmacaların bolluğu kuşlarımı kaybetmama neden oluyordu.burdaki bir tanıdığım düz uçucu kuş alırsan daha rahat edersindedi ve bende bir çift posta ve baska aldım.benım yarışlara katılmak gib bir amacım yok sadece postaları sevdiğim ve begendiğim için aldım.onlara günlük basit antrenmanlar yaptırmak istiyorum.okuduklarım ve yazdıklarınızdan kendi oluşturduğum fikir 1 hafta hergün ev çevresinde uçurmak daha sonra 3-4 km uzakta salarak bir miktar mesafeyi arttırmak.sizce bu doğru mu olur.birde ben eşleri ayırmayı düşünmüyorum.fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.iyi akşamlar dilerim.

SELAM KUTAY KARDEŞİM,

EĞER ALMIŞ OLDUĞUN KUŞLAR EŞLİ YADA KART İSELER, BU PRATŞKTE MANTIKLI DÜŞÜNDÜŞÜN PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRMEN ZOR OLACAKTIR. SANA TAVSİYEM YEME YENİ DÜŞMÜŞ KUŞLARLA BU ÇALIŞMANI YAPMANDIR. KART VE EŞLİ KUŞLARI HİÇ UÇURMAMANDIR. ZİRA İLK SALDIĞIN ANDA KUŞLAR YERİNE GİDECEKTİR. BİR ALTERNATİFİ DAHA HATIRLATMAK İSTERİM DİYELİM Kİ KUŞLARDAN YAVRU ALDIN VE SANA GÜVEN VERDİLER VE KUŞLARI UÇURMAYA ÇALIŞTIN. İLK SALDIĞIN ANDA KUŞLAR YERİNİ BULAMADIKLARI ANDA BÖLGEYİ TANIYARAK GERİ GELECEKLERDİR. FAKAT AKABİNDE KUŞA GÜVENEREK YAPMIŞ OLDUĞUNUZ SALIMDA KUŞ YÖNÜNÜ TAHİN ETMİŞ VE YERİNE DOĞRU YOLA ÇIKMIŞ OLACAKTIR.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com

Deniz_Efe ben de izmirde pota yetiştiriyorum ama profesyonel degilim he nüz bunun büyük bi kısmı maddiyattan oldugu için ama sanırım bu sorunuda cözcem.. Ben aydına geliyorum ara sıra umarım tanışma imkanımız olur etrafimizda posta beslayen kimse yok hatta semtte kimse yok o yüzden bazı konularda cok eksigim var.. saygılar..

Deniz efe kimse yazmamış yalnız ümit beyle konuşma tarzın hoş olmamış arkadaşım... Hiçbişeye saygın yoksa (emek olarak ) yaşına saygın olsun Saygılarla

bitane posta besliyorum ufakken yakaladım kırmızı kanat beyaz renkte 2009 markalı 6 aylık kuş kocaman ve uçmaya doymuo uçuruorum bütün kümesteki kuşları topluo götürüo uzaklara 3 4 saat sonra getırıo bu yüzden zaten yeni kuş besleyemiyorum kayboluo bu postaya ben nasıl eğitim verim hayvanı salıom zaten 3 saatten aşşağı geri gelmio yapışıyo buluta sonra atta

ARKADAŞLAR bende iki posta ve şuan onların da iki yavrusu var yaklaşık bir aylık oldukça bakımlı ve babaları gibi çok büyükler sorun şuki yavrular ayaklarının üstüne basamıyo sanki ayak parmakları felç olmuş . ayrıca postalarım cinsmi bilmiyorum erkek posta normal br kuştan çok büyük ve çok boylu bu iyimi kötümü bilmiyorum şöyle ifade edeyim kafeste bir kuşla kavga etiği zaman o kuş artık ondan kediden korkar gibi korkuyo. bende ikitanede bağdat var bağdatlar ve postaların birbirinden farkı nedir ve postalarla birlikte yarışırmı sonuçta ikiside yön bulmakta iyi kuşlardır bildiğim kadarıyla yardımcı olursanız sewinirim haşçakalın

POSTA İLE BAĞDAT YARIŞABİLİRMİ

BU İKİKUŞUNDA YÖN TAYİNİ İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BEN 4 POSTA İKİ BAĞDA VAR BUNLARI BİRLİKTE YARIŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM ACABA B KUŞLAR BİRBİRLERİNE DENKMİ ???

posta ırkı çok zahmet isteyen bi ırk bunun yanısıra maddi olarakta sıkıntı çektiriyor adama bi kere hafta sonları dinlenmek yok ya antreman a götürürsün sabahın köründe ilaç alırsın dünya para vitamin alırsın dünya para ama o kuş salındıktan sonra geldimi o bütün yorgunluk ve verilen paralara deyiyor:)

saygılar...

kardeşim bende taklacı bakıyorum su an yeni başladım ama tecrübeliyim..posta beslemek istiyorum 2 çif lazım banada

s. a bende geçenlerde bir posta yakaladım dişi şimdi bu gün pazarda eş alıcam belki uçururu belkide yavru sürerim göz rengi demişsin efem göz kırmızı olunca sertmi oluyor kuş akıllımı oluyor siyah gözlülere göre bende kırmızı alayım tüm güvercin seven yem su veren arkadaşlarakayıpsız saglıklı bol yavrulu bir sezon dilerim balıkesirden poyrazz.

kuscugenc67' Alıntı:
kardeşim bende taklacı bakıyorum su an yeni başladım ama tecrübeliyim..posta beslemek istiyorum 2 çif lazım banada

mesajına cevap verdim kardeşim

poyraz abi slmlar oncelikle herkuşun kendine göre farklı ozellikleri varya bilirsin bunbun en onemli özelliğinden biri gözlerr gözlere dikkat edilmeli narkırmızı veya alev kırmızı olucak hakiki postada budur gözler kuşun soyunu gösterir zmanla besleye besleye öğrenirsin abi posta zahmetli işgercekten çok formulu var iyi kuş elde ediceksen gözlemlerin herzman iyi olucak sonra arkana bakma salgitsin gelmice yer yok ama antrenman herzman önemli kuşu yeni yetiştiriyosan mesela 90 kmden attınya ordan attımdie ileri 150 götüreyim atmaya die düşünme bidaha at 90dan arka arkaya at kuş acılsın hemde yolu ezberlesin sonra git 200 den at bak kuşlar kafesinden cıkar cıkmaz tur atıyolar mı atmıyolarmı gözlerine inanamazsın çünkü yolu ezberliyo tur atmadan yola koyuluyo :):) çok zevk alırsın inanması zor denemesi senden :)

Geri