Posta Güvercin Alışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdar gün20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serdar gün
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
Köpekler
İyi akşamlar bugün bana bir arkadaşım 2 çift mavi posta hediye etti kuşların yaşı bir iki yaşında bunlar benim kümesime alışırmı acaba bu konuda yardımcı olursanız seviniri saygılar

Re: posta

eger mesafemiz iller arası degilse alısmaz gibi...Belkide alısır damarları saglam degilse ama büyük ihtimal alışmazlar abi

alışmazlar damızlık olurlar erkek bir nebzede olsa alısabilir ama yavru yaparlarsa ama dişi alışmaz yavruları olursa onları beslersin artık ama yetişkinler alışmaz kanatlarını kesersin yine gitmek için çaba gösrerir çatıdan çatıya uçarak ilk yuvasına döner

çok tskr ederim yardımcı oldugunuz için hayırlı pazarlar

Kuşların resimlerini yüklersenız daha faydalı cvplar bulursunuz iyi günlerde besleyin...

merhaba alışmaz diye bişey yok ama postalar tehlikeli kuşlardır kontrol gerektirir 1 2 gün izle yem su tüketmiyorlarsa sal gitsinler kümeslerine yoksa ölülerini atmak zorunda kalırsın

Alışacağını sanmam..

selamlar.okudukça posta güvercinine hayran kaldım doğrusu.yüksek sadakat budur işte.ölümüne sadakat.başka bir ırkta bu sadakat varmıdır bilemiyorum fakat süper bir şey.

Kardeşim kanatlarını kes sen onun yavru al başka yapıcak birşeyin yok :) belki dişi sıkar kendini yumurta bile yapmaya bilir çok salam damarı vardır postaların eyer salam damarlıysa yumurtabile alamazsın dişi sıkar kendini ve duvarın alçak falansa atlama şansı olursa direk atlarlar tutamazsın yani dikkatli ol :)

Daha bugun başıma gelen bi olayı anlatayım gök bi posta geldi bi yerden hediye ama kuş damarlı düşünün balıkesirden aydına gelio kuş iki kanadı kırkıktı birini söktüm çıktı kuş kendini topladı ctesi gunu yarım kanatla uçtu gitti benim getirdigim yer şehir dışı 3 gün dışarda kalan kuş bugun baktım gelmiş :)) sanırım yarım kanatla yemedi gitmek ama eşlemek lazım bi an önce ve 2 kanadınıda kırkmak lazım :)) he bide erkekti sölemeden geçmeyeyim

fenerlimami' Alıntı:
Daha bugun başıma gelen bi olayı anlatayım gök bi posta geldi bi yerden hediye ama kuş damarlı düşünün balıkesirden aydına gelio kuş iki kanadı kırkıktı birini söktüm çıktı kuş kendini topladı ctesi gunu yarım kanatla uçtu gitti benim getirdigim yer şehir dışı 3 gün dışarda kalan kuş bugun baktım gelmiş :)) sanırım yarım kanatla yemedi gitmek ama eşlemek lazım bi an önce ve 2 kanadınıda kırkmak lazım :)) he bide erkekti sölemeden geçmeyeyim
abi yememeyle ilgisi yok.damarlı kuşlar yuvasını arar arar bulamazsa ya da bulamayacağına emin olursa döner.benim de başıma geldi.denizliden geldi kuş.45 gün sonra açtım kanadı gitti 3 gün gelmedi.sonra geldi

valla sen hiç uçurma bendede 1 çift kalemli postalı vardı 2 yaşındaydı hiç uçmamışlar denedim erkegi kayboldu dişisi elimde kaldı damarıda çok iyiydi yavrularını aldım sabah bi salardım akşam gelirlerdi en iyisi kanatlarını makasla dicegim bukadar

SÜPER KUŞLAR ÇOK BEĞENDİM

posta guvercinleri daha once alıstıkları yuvaya mutlak surette gerı donerler yenı bır takım besleyen arkadaşlara kı bende dahıl bu takımı damızlık olarak tutmak zorundayım ancak yavruları benım kumesıme alısacak anne ve baba alısmaz yemde yese yemese de alısmaz hatta bır arkadasım kumesını tasımıstı posta beslıyordu kusları bır muddet sureklı eskı yerıne gıttı ama en sonunda yenı yuvalarına gerı donduler

Bu kuşlar herzaman ilgimi çekmiştir çok zeki ve uyanıklar.Benim kuşların arasına bazen inerlerdi yemi bir güzel yer sonrada kalkıp giderlerdi.

Geri