Posta Güvercini 2 yıl sonra yuvasına döndü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khalid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Khalid

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Halit
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Kediler
Kaybolduğunda sadece 3 aylık olan posta güvercini 2 yıl sonra yuvasına dönmeyi başarmış.
Haberi müsait bir zamanda tamamen Türkçeleştireceğim şimdilik İngilizce...

Ekli dosyalar

• 1385998_716528328375934_1869924917_n.webp
    1385998_716528328375934_1869924917_n.webp
    83.5 KB · Görüntüleme: 2,980
ÇOK GÜZEL BİR DUYGU .AKILLI KUŞ . HUZUR VE SEVGİYİ TERCİH EDERLER.

KUŞ KADAR ; SAHİBİ DE *TAKDİR EDİLMELİ*

:bravo:

klasik bir durum, kapalı da 2-3 sene tutulup takribi 15-20 yavrusu alınmış posta güvercini bir anlık dalgınlıkla kapının aralık kalması ile dışarı fırlayıp eski yuvasına gidip sanki hiç o kümesten ayrılmamış gibi rahat hareketler ile kapıdan girmesi çok kez şahit olunmuş olaydır :)

FeLix_' Alıntı:
klasik bir durum, kapalı da 2-3 sene tutulup takribi 15-20 yavrusu alınmış posta güvercini bir anlık dalgınlıkla kapının aralık kalması ile dışarı fırlayıp eski yuvasına gidip sanki hiç o kümesten ayrılmamış gibi rahat hareketler ile kapıdan girmesi çok kez şahit olunmuş olaydır :)

ama 3 aylık bir potadan bahsediliyor. bu tamamen damarının sağlam olmasıyla alakalı. 1 yaşına kadar olan postaların çoğu başka yerlere satıldığında evine geri dönmezler %80 olarak hemde.

Benim sattığım ,baska ırkı güvercin üçbucuk sene sonra gelmişti.Satmamın nedeni kızgın erkek kavgacı olması.Hayvan üçbucuk sene sonra aynı bölmesine gidiyor ve tüm kuşları dövüyordu, anlaşılan huyu değişmemişti yine sattım birbucuk sene oldu ses yok.Bu kuş daha önceleri defalarca satılıp geri gelen kuştur.Posta güvercinleride yuvaya sadık tır.Yeterki o kümeste yumurtadan cıksın, ucmasına gerek yok , telden dışarsını görsün yeter.

bursa da yalova yolu caddesinde yarış postası besleyen bir polis abimiz var, yeme düşeli 1 hafta olmuş daha tüyleri tamamlanmamış cik cik yavruyu 2 saat kümesinin üstündeki tel kafeste bekletip küçük sanayi de posta bakan barış abimiz var ona verdi, barış abi kuşu takribi 6-7 ay kapalı da besledi, kuşu ilk uçurduğunda kuş sineğe çıktı kayboldu 2 gün sonra polis abiye geri döndü :))

velhasılı kelam, ekrem ve gökay ında dediği gibi burada bahsedilen postalar damarı seceresi sağlam olan postalardır, yoksa burada direk döner diye yazılana aldanılıp her alınan veya satılan posta geri dönecek diye bir şey kesinlikle yok :))

bende akkanat akkuyruk bursa vardı 97 yılında yavruyken karda balkona düşmüştü , alıştırmıştım kuşu , arkadaşıma verdim salmada 2 sene kaldı bi yolunu bulup kaçmış geri geldi, sattım makaslı geri geldi , bidaha sattım uzakta , dişi bursayla geldi , 5 6 sefer geri geldi en son geldiğinde kümesin önünde bekliyordu ve son geldikten 1 gün sonra öldü şimdiki aklım olsaydı hayatta vermezdim , biliyorum inanması güç okadar güçlü damar kuş hiç görmedim ,

Sağlam kanlı postan olsun yeterki yukarda büyüğümüzün dediği gibi günlerin ve ayların pekbi önemi yok döner dolaşır mutlaka gelir :)

damar olsun yoz olsun damar olsun paçalı dönek olsun gelir gelir gelir.

ben posta yakaladım 3 gün durdu oda kapalı kümeste idi 3. gün saldıgımda kuşları kanadını çözmüştü pırılt ıatarken kalktı gitti 3 gün sonra geri geldi kümes kapalı iken sonra bantladım ertesi gün yine gitti 2 gn sonra geldi bende madem 2 kere geldim 3. yüde gelirsin se bantlamıcam dedim birdaha gitmedi 1 sene boyunca yakınlarda 1 ay oldu gitti yine meger bizi mabiye inmiş aldım geri

Geri