Posta Güvercinlerinde Damızlık Kriterleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
POSTA GÜVERCİNİNDE DAMIZLIK KRİTERLERİ
Herkesin damızlık kriterleri gayet tabii birbirinden farklıdır. Bazı arkadaşlarımızın Avrupa Güvercinlerinden memnun olmadığını , bazılarınınsa Romen soyları çok sevdiğini duyuyoruz. Kimi arkadaşlarımız Pedigree , kimileri uçuş başarısı arıyor damızlıklarda.
Bazı güvercin severler pedigree’ye öylesine önem verir ki , Avrupalılar ‘güvercinin pedigreesi satıldı güvercin de hediyesi oldu’ diye düşünürler. Bir diğer grup ise ‘en iyi güvercin en pahalı güvercindir ‘ felsefesiyle bir ömür boyu güvercinlere bol miktarda para döker ve genellikle neticelerden memnun olmaz.
Avrupalıların takdir ettiği Posta Güvercinciler her zaman Taylandlılardır. Bu insanlar her zaman damızlıklarını klasman şampiyonlarından seçerler. Bir güvercinin 1 etapta 1 kere şampiyon olması elbette bir başarıdır ancak etabı başaran tüm güvercinlerle kıyaslandığında bu güvercinin daha şanslı olmasından da kaynaklanabilir. Unutmamak gerekir ki bir güvercin 800 km yol uçarken yırtıcı kuşlar,avcılar, 35derece sıcaklık ve 15 saat durmadan uçuş yapmaktadır.
Klasman şampiyonları her etapta en istikrarlı uçuş başarısını yakalayan ve akıllarda soru işareti bırakmadan damızlık olarak kullanılabilecek güvercinlerdir.
2005 yarış sezonunda İzmir Posta Güvercini Sevenler Derneği toplam 9 etap uçmuştur ve son etap 800km Şarkışla etabıdır. Yarış için güvercinlerin 35 ‘C sıcaklıkta 24 saat araç üzerinde aç ve susuz gittikten sonra 38’C sıcaklığın olduğu bir günde 800 hava kilometresini uçarak kuş getirmeyi başarmıştır. Bu mesafe, 2005 senesinde Türkiye genelinde uçulmuş en uzun etaptır.
2006 yarış sezonunda hedefimiz uçuş menzilimizi ve katılımcı sayımızı yükseltmektir. Bu çalışmalarımız derneğimize başvuran Posta Güvercinine yeni meraklı katılımcıların hızla artmasıyla daha da güçlenmektedir.
Posta güvercini meraklısı olan her arkadaşa salımlarımızı kayıt ettiğimiz VCD filmi gönderebiliriz. Tüm posta severleri derneğimize bekler ,elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririm.
İrtibat : 0532 3314191
[email protected]
Saygılarımla,
M.Merthan SAYLAN

slm mert abi sizle bişi görüşücekdim ben sizin bitane dişi postanız var elimde ben aydın nazillide oturuyorum çift ayağı markalı sizin isminiz yazıyo size ulaşmak istedim bulamamıştım şimdi buldum bana okuş hakkanda bilgi verebilirmisiniz ayandaki numaraları size soylesem kuş şuana kadar elime gecen en iyi postalar arasında yer aliyo yawrularını yarıştırmayı düşünüyorum ama sizden bilgi almam gerek yardımcı olursanız sevinirim

Bu posta kuşuna bende merak sardım.ama bunların bakımı digerleri gibi mi antreman falan gerektiriyormu.atış postası beslemek istiyorum.UşAkTaN SeRDaR aRSLaN

serdar kardeş yeni konu actım posta besleyenler buraya bekliyorum die orada bu konularada yer vercez bilmek istedinşeyleri arkadaşlarımızdan yardımcı olurlar öğrenmek istedinvarsada oraya yazabilirsin

Geri