Posta Güvercinlerinin Eve Dönüş Anları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bilalarabaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
www.youtube.com
Ad Soyad
Bilal ARABACI
Meslek
İşsizlik
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Posta Güvercinine gönül verenler,
1980'li yıllardan beridir Mardin (Takla) ırkı yetiştiricisi, Arapçı Adem lakaplı kuşçu arkadaşım Adem Kurtuldu birkaç senedir Posta Güvercini tutkusuna merak saldı ve bayağı bir yol kat etti. Bende Mayıs 2010 tarihinde askerden geldim, işte 1 yıla yakındır işsizim, vaktimiz boş olduğu için hobilerimden biri olan filim yapımcılığını diğer hobilerim olan Avcılık ve Kuşçulukta uygulama, kullanmaya başladım. İlk olarak Avcılık filimleri çektim ve avcılık üzerine olan internet sitelerinde/forumlarda yayınladım/paylaştım. "Şimdiye kadar izlediğim en profesyonel kayıt tebrik ederim." "Yaban TV kameramanı bile böyle görüntüler yakalayamıyor." gibi çok hoş yorumlar aldık ve şimdi de Posta Güvercini Yarışları başladı başlayacak, ilkten toplu olarak idman salımı yapılmış, yarışçıların eve dönüş anları biraz çektik ve bu heyecanımızı da sizlerle paylaşmayı istedim. Güvercin yetiştiriciliğini ve yarışçılığını daha iyi işlemek adına her türlü görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4LXYew4bSxk[/youtube]

kümesiniz kuşlarınız çok güzel bilal bey, bol yarış kazanırsınız inşallah.Bende birkaç haftadır posta güvercinlerini araştırıyorum ve çok güzel bi ırk oldukları belli.güvercinlerinizin soyu nereden gelmekte? saygılar

Bİlal abi video çekiminiz ve montajınız gerçekten çok güzel olmuş. Öncelikle elinize sağlık. Dediğiniz gibi yaban tw'de de yayınlanıyor bu tür güvercin videoları. Onları aratmayacak görüntüler, hatta onları geçen görüntüler çekmişsiniz.Çekimleriniz çok profesyonelce olmuş , sizi tebrik ediyor , devamını getirmenizi temenni ediyorum..
Kuşlarda maşallah çok güzel ve temiz bakılıyor.Kuşların sahibi Adem bey'e de bu hobiye böyle gönül vermesinden dolayı teşekkür ediyorum.
Saygılar..

bilal bey muhteşem kalite de bir çekim olmuş tebrik ediyorum. ayrıca diğer ırkların özelliklede kelebek dönek ve dolapçıların çekimlerinide talep ediyor merakla bekliyorum. yaban tv yi genelde takip eden biri olarak çekimlerinizin yaban yv den daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim.

bence çok güzel çekim olmuş bu hobiyi severek yapmış olduğunuz görüntülerden belli burada uzun zamandır izlediğim en iyi çekimlerden biri taklacı sever olarak güzel oynayan bir kuşun da boyle bir çekimini sizin çekiminizden izlemek isterdim açıkçası inşallah ilerleyen zamanlarda oda olur

Emeğinize sağlık harika kalitelki bir çekim olmuş devamını her dal güvercinde bekliyoruz

Cok sagolun beyler.

Senol ustam bende bir Mardinci olarak Taklacilarin basarilarini kayda almak istiyorum. Mardinlerinde yarislari duzenleniyormus, kim duzenliyor, kim yarismaya giriyor bir ogrensek gider kayit ederiz herkesle paylasiriz.

Mardine iliskin ilk calismam komsum Orhan Cesur'un kuslarindan biri oldu, asagidaki adresten izlenebilir;
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KM6r4ZpzlGQ[/youtube]

evet bunu görmüştüm hatırladım atışını yavaşlatılmış olarak çok güzel ve hoş görüntüler ama sanırım mardin çekimleri biraz zor :) kuşlar seri olduğu için kameranın sürekli kayıtta olması lahazım yoksa kuş kamerayı açıp edene kadar görevini yapmış olur gibi düşünüyorum ama kamera işinden pek anladığımı da soyleyemem işin aslı inşallah ilerleyen zamanlarda oda olur güzel bir video izleriz Orhan Beyin çekimleri gibi Tekrardan tebrikler

Cekimide montajida ben yaptim. Kusun sefere gelecegini tahmin etmemistin ilk defa izliyordum, ben kayda daha baslamamistim ki Orhan oralardan dalar dedi ben dikkate almadim sonra baktim kus ciddi ciddi bas yapmaya geliyor sonra kayda basladim ve kamerada biraz yakinlastirma yaptim. Gec kaldim ve kamerada yakinlastirma yapmamam gerektigini anladim. Cunku kus basa girdiginde "zoom" yaptiginizda taklalari oldugu yerde atiyormus gibi bir hissiyat veriyor izleyiciye. Yakinlastirmayi sadece bilgisayar/program ortaminda yapmak lazim. Deneyim kazanmis oldum :)

2. paylaştığınız ' Dumanlı Perçemlini Uzaklardan Atlaması ' adlı video izlenemiyor mu yoksa sadece bende mi var sorun ?

Evet youtube ye giriyor fakat yüklediğiniz videoda hata olduğunu söylüyor açmıyor.

Goruntu resmi gonder hata neymis bakalim.

*Goruntu resmi almak: "Print Screen" dugmesine bas sonra "Paint"'e yapistir "Farkli Kaydet"'ten kayit turu olarak "jpeg" bicimini isaretle sonra tinypic.com gibi resim upload sitesine yukle buraya adres ver bakalim neymis bu hata?

murat yımaz' Alıntı:
kümesiniz kuşlarınız çok güzel bilal bey, bol yarış kazanırsınız inşallah.Bende birkaç haftadır posta güvercinlerini araştırıyorum ve çok güzel bi ırk oldukları belli.güvercinlerinizin soyu nereden gelmekte? saygılar
Arapçı'nın Postalarının soyları "muhtelif ırkların birleşmesinden" meydana gelmiş.

ABİCİM COK GÜZEL KUŞLARIN VAR HELAL OLSUN VİDEO DA COK GÜZEL OLMUŞ BENDE TAKLACI KUŞ BESLİYORUM AMA BÜTÜN TÜR KUŞLARA KARŞI Bİ SEVGİM VAR TEŞEKKÜRLER

kardes ben posta kuslarından fazla anlamam taklacılar daha cok hosuma gidiyor kusların cok hosuma gıttı yuvanda güzel emek verdin urastın severek yaptın belli bede 1 takım posta var bakıcı olarak kullanıyorum hic ucurmadım karar verdim 1 takım yavrusunu alıp ucuracam imrendim videonu izleyınce cok hosuma gitti umarım yarısmalarda iyi dereceler alırsın

Geri