posta güvercinlerinin yaylıma gitmesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
selamın aleyküm hayvan sever ağilerim, ustalarım, kardeşlerim. benim posta güvercinleriyle ilgili sormak istediğim birkaç soru var;

1-postalar kalabalık guruplar halinde yaylıma gidiyorlarmış, bende beyaz posta bakmaya başlıyacağım, yaylıma nasıl gittiklerini yani içgüdüsel olarakmı yoksa insana müdahelesiylemi alışıyorlar, yaylıma gitmeleri için ne yapmalıyım?

2-sizce yeni yeme düşmüş, daha hiç uçmamış yevru postamı almalıyım, yoksa üretmek için yetişkinmi almalıyım?

iyi akşamlar saygılar...

İyi akşamlar abi ben beyaz posta besliyorum her gün uçuruyorum bulutlara gidiyorlar gözden kaybediyorum yarım saat sonra dönüyorlar ama ben yaylım demekle ne demek istediğini anlamadım?

35caner35' Alıntı:
İyi akşamlar abi ben beyaz posta besliyorum her gün uçuruyorum bulutlara gidiyorlar gözden kaybediyorum yarım saat sonra dönüyorlar ama ben yaylım demekle ne demek istediğini anlamadım?

bende bilmiyorum ama tahminde bulunayım sanırım 1 grubun birlikte uçması

bence damızlık almalısın yavrularını alıp uçurursun daha iyi olur.. ama bu yaylım dediğin nedir anlayamadım..

senın yaylıma gitme dedigin şeyin gerçek adı "karışım" karışıma yollaman için öncelikle 1 tane karışıma giden kuşunun olması lazımki diger kuslar onu takip ederek karısıma gitsinler.Kuşların ilk karısıma gittiginde 10 kus gittiyse 5 kus geri gelir 5 kusun başkalarına yakalanır bu bi örnek ama illa 5 tane degil belki 1 tane yakalanır belki 7 tane yakalanır artık orası kuşlara kalmış birşey...Karışıma giden kusları hepsi erkek olması gerekiyor ve çift etmememlisin.Dişiyi gören kus karışıma gitmez.Bir diger unsurda beyaz postalar çok iyi olmuyor renkli postalar al göv keşpir kırmızı keşpir sarı keşpir istanbullu ispir gibi kuslar al.Karışıma giden hiç kusun yoksa kusları barakada döveceksin nasıl dersen.siyah keçi derisini alacaksın barakanın kapısını açmadan deriyi içeride sallıcaksın kuslar zaten kafayı yer karışım saati geldiginde bunu yapacaksın ve sonra kapıyı açacaksın zaten hepsi arkasına bakmadan gidecektir.Gitmeyedebilir:D

ya arkadaşın demek istediği yaylım kuşları tarlalara konup tavuk gibi yayılmasıdır

aynen dursun ağbi çok doğru söyledin kuşlar gurup olarak yaılmaya yani otlamaya yani kendi başına yem bulmaya ekin tarla otluk alan vs gibi yerlere gidip akşam olduğunda evlerine tok olarak geri dönüyor, bizim burda posta besleyenler çıkış kapaklarını hiç kapatmaz köpek bağlıdır kümes kapaklarının altında sansar falanda giremez kuşlar kafalarına göre yabani postalar gibi dolaşır uçar yemlenir gelirler bizim burda posta besliyenler sadece kış olduğunda ve yavrulu kuşlar olduğunda yem takviyesi yaparlar oda günlük 200 kuşa 1 kilo kadar denk gelir çünkü kuşlar kışın bile bir yerlerden yiyecek buluyor yarı tok geliyorlar bunu yapması için kuşları nasıl eğittiklerini soruyorum kimse sölemiyor nedense bende belki burda bilen bir abimizden öğreniriz diye sordum ama pek bilen yok galiba.
bu arada dediğiniz gibi 5 çift damızzlık alıp yavru alacağım yavruları uçurup yaylıma göndereceğim nasıl yapacaksam :hmm: inşallah bileniniz vardır

herkese iyi akşamlar saygılarımla...

atakan ben cevap verım posta guvercınlerı ıc gudusel haraket eder senın verdıgın yemle yetınmezler ve gezmeyı severler evının etrafını ıyıce tanımak ıcın kendıne en kısa yolu belırlemek ıcın dolasmaya cıkar ve acıkır saatlerce ucar cunku guzergahında tarla veya bahce gorurse yem yıye bılcegı oraya ıner yer gucunu toplar 5 yada 6 saat ıcersınde gelır yanı anlatmak ıstedıgım kus yayılmaya gıtmez aslında evınden uzak bı yere gıttıgı zaman evını en kısa zmanda nasıl bulurum dıe gezıntı yapar :))

35bcs5v.jpg

Abi bu da benim yavrularımdan biri şimdiye kadar yayılma falan olmadı

kardeşim istiyosan bende 1 tane bekar ama aşırı kızgın beyaz posta var ben oyun kuşu besliyorum istiyosan sana verebilirim

abi saol istanbuldasın sen bir kuş için yol parasına değmez sat yem paranı çıkar.

bende beyaz posta besliyeceğim 5 çift ile başlayıp yavrularla falan büyümesini pilanlıyorum sayının, ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim demekki sabah aç olarak salsam dolaşmaya çıkıp yem bulup dönebilirler çok saolun arkadaşlar herkese iyi akşamlar saygılar...

Geri