• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k3şhanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

k3şhanlı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer can danacı
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Ben oyun kusu ve bakıcı azmanlarda bakıyorum ( miski mavi mermer sabuni ) ama mahlesef ki benim kuşların calınma selüveni cok şimdi tekrardan girişimler var gider gitmez artık oluruna bırakıcaz onlar baktırmamak istiyorlar bana bende artık guvercin hastalıgı durumunu almış onlar calar ben tekrar kumese kus koyarım şimdi asıl soruma geceyim

ben oyunlu kusların yerine posta baksam posta yerine sadıktır nereden calsalar kanatları varsa km öteden gelir onun içinde söyle dusundum kumesim 24 acık olsun postalarda evin uzerinde beton catı yok kuşlar kumeste olmayınca öyle kolay alınmaz catıya cıkıpta yakalamak posta guvercini kendini ele cabuk vermez eger oyunlu kusa devam edersem emekler boşa gidicek bende kuş bakma sevdalısı posta dısı gece 24 saat dısarıda durup kumesin içerisine yumurtalayıp böyle devam edermi yemlerini sularını hemsini kumesin içine koyacam

samimi cevap vermekler cevaplasın lutfen fikri olanların vede posta bakıcısı abilerden cevap bekliyorum

ömer kardeş düşüncen son çare olarak düşünülmüş bişey sanırım.kümesin sürekli açık durması faydalı olabilecek bişey değildir.hırsızlar gelip hepsini alamaz belki o açıdan haklısın ama içeri yabani güvercinler gelir hastalık taşırlar.kargalar gelir yumurtalarını alabilirler vs vs.bence sen yine sevdiğin ırkı besle ama kümesini çok sağlamlaştırarak yap bunu.alarm sistemi fln tak kapısını iyice sağlamlaştır.tahtadan değil betondan düzgün bi kümes yap.alarm sistemleri vb ekipmanlar sitede arama yaparak ulaşabileceğin şeyler.on kere kuş çaldırcagına bi kere adam gibi masraf yap kimse çalamasın kuşlarını.bunun gibi biçok önlem alabilirsin hırsızlara karşı.şimdi bazı arkadaşlar hırsız istediği heryere girer diyebilirler ama emin ol ki senin kümesin çok sağlamsa uğraşmayı göze almayabilirler eğer içinde milyarlık kuşların yoksa.umarım faydalı olabilmişimdir.saygılar

Dediklerinize katılacam ama hırsızları tanıdıgım için ne asıl kumes yaparsan yap kusları almasalar bile kumese zarar veriyorlar sonra ben kiracıyım betondan yapma sansım yok yapsamda o kadar boşa gidecek seye para mı yatıracak güçüm yok bende en son dusunulecek seyi yapıyorum karga girmesi veya yabancı kuş olayına ise gelenin kim olursa olsun kusunu vermeyecem ama dısarıda olan kuşlar goz altında duracak veya suan dusuncem sabah acar gec saatte kaparım baktım suphelenecek durum var gece 12 kuşları kafesten cıkartırım evin ustunde durur benim amacım o kumeste kuş olsun zamanı geldiginde bende yapacak kumes projem var suan gercekleştiremedigim için zewkimin daimi suresinde son bulmaması

ka
k3şanlı kardeşim allah kolaylık versin bu kanı bozuk insanların, hayat kadınlarından daha büyük cezası var öbür tarafta,allah belasını versin (hırsızlar) senin bu azminde inan çok şaşılacak bir şey değil bu güvercin sevdası başka birşey sana hak veriyorum , ben yeni başladım bu güvercin işine beni bile yıldıramaz bu hırsızlar kaldıki seni , bi yolunu bulup kuşlarınla mutlu olursun umarım bendede posta var kolay yakalanmıyolar güzel çözüm bulmuşsun gece karanlığı olmadıkça yakalanmıyolar eğer çok soğuk olmazsa gecede kapatmıyorum kapılarını

yapacak yok bende vazgecmek istemiyorum suan posta ırkını arastırıyorum kış kosulları cok etkili oluyormuş bakalım baska çözum bulamazsam ırkıma devam edicem önlemleri alıyoruz ama ne kadar alsakta yakalasakta kanunda yeri yoksa 3-5 gun sonra tekrar gelicekler kaldı ki kuş bile verdim caldıklarını bildigim halde ses cıkarmadım daha önceleri azman bakıyordum 3-5 ay dursa bile geliyor en son caldırdıgımda 27 kuş caldılar 11 geri geldi posta daha sadık birde böyle deneyeyim diyorum yoksa kabuguma cekilip abilerimin yanına gidip sevdamısı körelticez

slm bende güvercin besliyorum bir cift hünkari bir cift posta vede 5 tanede mardin taklacısı benim erkek posta kendiliginden uçtu etrafa baktım gelmez dedim bir saat sonra uzakta yüksek bir binanın üzernde farkettim taklaıları atına geri geldi nedense ine miyordu ama geldi

Selamlar .Ömer can kardeş söyle birşeyde yapablirsin barakanın iç tarafından az ufak bir yer açarsın postalar oraya alışır ordan girer çikarlar snde böylece kapınıda kitlemiş olursun Postalarınıda zarar gelmemiş olur

Damına kolaymı çıkılabiliyor?Eğer kolay çıkılıyorsa ne yaparsan yap çalarlar.Ya demir yada beton kümes yapacaksın onlar zaten uzaktan izlerler baktılar kümes saglam çalma girişimine girmezler allah kolaylık versin.

mehmet1994' Alıntı:
Damına kolaymı çıkılabiliyor?Eğer kolay çıkılıyorsa ne yaparsan yap çalarlar.Ya demir yada beton kümes yapacaksın onlar zaten uzaktan izlerler baktılar kümes saglam çalma girişimine girmezler allah kolaylık versin.

2 bina bitişik ve yan binada kimse oturmadıgından cabuk cıkılıyordu bende evin damında degilde yerde bakmaya basladım guvercin ucurmak sıkıntılı dama cok konuyorlar ama genede bu sevdadan vazgecilemiyor....

öncelikle gecmis olsun durum hos degil sen sevdikce sorun eksilmez.

önce bina ve varsa balkonunun görüntüsünü yayinlamani isterdim öyle hayal edip bir cözüm bulmak zor oluyor.
Balkon derken korkma orda ucurmuyacaksin sadece planin bir parcasi.

Sonra kuslarini istersen 24 saat disarda birak ben arada öyle yapiyorumdum.
bir gün böyle yine disarda biraktim sabah ayazda yagmur yagmis kuslarim hasta oldular.

Sende ilerde kar kis olacagi icin disarda birakamiyacaksin biraksanda zaten hastalanir ölürler.
bu durmuda hangi kusu alirsan al onlarin bir sicak yuvasi olmali,sonra kuslarin taklaci ise bu bendede var kuslari öyle serbest biraktim bir süre sonra ucmadiklarini fark etdim.
sonra nasil olsa yavruda olacak bu yavruya bakacak bir es icerde kalacak hirsiz icin ne alsam kar yumurtayida alir,hic belli olmaz
simdi benim en bastaki soruyu cevaplarsan bir seyler düsüne bilirim.

Kumesin goruntulerini ceker yayınlarım suan elimde yok ama artık dısarıda surekli acık bırakma konusu kapandı oyun kuşu bakmaya calışıyorum suan ki amaç ucuramazsamda damarlarını korumak kirada oturuyorum daha acık yerde baktıgımda yavru alıp ucurmak amacım...

Geri