postalar, filo güvercinleri

karakaplan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KARA KAPLAN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Postalar ve filo güvercinleri alıştırılabilir mi yoksa sadece cikcikten yavrudan mı alışır dışar yüzü görmemesi mi gereklidir ? Sadece yavrudan alışır diye biliyordum fakat bazılarına sordum kanadını 1 hafta bantla sonra sök alışır dediler. Elimde 1 takım renk postası var. yavru yaptılar fakat birini beslemediler diğerinin de ayağını kırdılar. kuşlar 1-2 aydır kümesimde. alışmışlar mıdır? uçursam geri kümese gelirler mi yoksa eski yerini mi ararlar ? Ne yapmalıyım?

Canım kardeşim kuş besleme sevdanızı anlayabirim ama bu sevda öğrenim hayatınızın önüne geçmemesini tavsiye ederim filo güvercini tip ve posta öyle kolay kolay alıştırılıp uçurulcak kuşlardan değildir tel ve salmalarda büyütüldükten sonra zorlamadan yavaş yavaş uçurulabilir öyle bir hafta on gün gibi bantlayıp uçurmaya kalkarsan yanına da birkaç paket çekirdek alıp beklemeni tavsiye ederim selamlarımla.(Yani geri gelmez)

ustam ben de öyle biliyordum fakat sosyal medya üzerinden posta - filo güvercinleri besleyen kullanıcılar ile konuştum onların da çoğunluğu alışır dedi alışmaz diyen yok gibi. Bendeki postaları yumurta yavru yapıp yavrularını uçurmak için aldım. aldığım kişi de salma ile beslediğini söylemişti ama aldığım kuşlar salmada mıydı bilmiyorum. fakat kümese alışmış gibi gözüküyorlar. başka posta kuşlarını da gözlemlemiştim sürekli kaçma peşindeydiler fakat bunlar kümese alışmış gibi gözüküyorlar. çatıda geziniyorlar giriyorlar çıkıyorlar diğer kuşlarla yem yiyorlar. sorduklarım da alışır dedi fakat kaçıp gitmelerini de istemiyorum. kanatları çekmiştim kanatları nerdeyse geldi hiç zorlamadım üstlerine gitmedim kaçmadılar da fakat uçurmadım. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Canım kardeşim tip , posta gibi filo halinde uçan kuşlar genelde salmada ( yani kümes önü Türkiyede) kümes üstü Makedonya , Polanya ,Almanya ,Romanya gittiğim ve gördüğüm yerlerdeki durumları bu ve bu şekilde alıştırılıyorlar sana bu kuşları satan ve verenler yanlış kelimeler kullanıyor.Sana makedonya ve Sırbistandan aldığım tiplerden iki tanesine kanat verdim telefon ile kuşların geri geldiklerini bildirdiler gerisi sana kalmış selamlarımla.

peki ustam ben bu filo kuşlarını nasıl temin edebilirim ? gerçekten bu tür kuşlardan edinmek istiyorum. salma derken de etrafı kapalı kümesten bahsetmiştim.

Canım kardeşim ben bilgisayarı çok iyı kullanabilen kişi değilim yani bilgisayar özürlüyüm sana son kez yazıyorum atıyorum 4x4 veya 3x5 kümesim var ise aynı ölçülerde kümesinin önüne ve üstüne gelecek kaliteli kümes telinden yapılmış olmalı yani kısadan hisse altı da cam kırıklı altında kömürtozu serilmiş olmalı sansar oyup girmemeli selamlar.

Geri