postalar yuvaya ne kadar sürede alışır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sonerezgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sonerezgi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
soner güdük
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
1 aylık yavrum vardı anne babayla bir kaç gün uçtuktan sonra bi arkadaşıma hediye ettim yeni başladı kümesi çok güzel geniş acaba kaçsalar karabükten istanbula gelebilirlermi 400 km mesafe bana geleirmi yoksa hiç uğraşmayıp sokak güvercinimi olurlarmı

benimkilerde bunlar arkadaki iki küçük yavru olanlar hediye ettiklerim

Ekli dosyalar

• 080420121296.webp
    080420121296.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,067
1

Ekli dosyalar

• 080420121289.webp
    080420121289.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,073
Soner kardeşim,verdiğin yavruların 400 k.m gibi bir mesafeyi gelmesi kolay bir iş değil.Kart büyük olsa bir derece

gelebilir ama,uçmamış antremansız bir kuşun o mesafeyi katetmesi zor biraz.

Alıştırma işi ise şu kadar günde alışır diye bir gün koyma şansın olmaz,o iş yetiştiricinin vaktinle alakalı bir olay.

Kuşları 3 ay kapalı tutarsın saldığın gün kaybolur gider,kuşları aldıktan bir kaç gün sonra gezdirmeğe başlarsın kısa

sürede alışabilir.Buna gün koyma şansın olmaz.

Yavrularının geri gelme şansı olduğunu düşünmüyorum.

Selamlar sağlıcakla kal.

öncelikle bende şenol abiyle aynı fıkırdeyım 3 gun once posta yavrusu geldı 1 takım 3-4 km uzaklıktan bana , yanlız hıc ucmamıslardı ben 3 gun sonra kanadını bantlamayı unuttum ve havalandı 2 sıde ufak bır tur attı ve bahceme tekrar ındı gercı salsam yıne kacmazlar bılıyorum ama 1 haftadan once ucurmayı dusunmuyorum gonderdıgın kuslarda 1 hafta ıcınde alısıcaklarını tahmın edıyorum. tabı bu bı fıkır benım basıma gelen snn kuslar bıraz ınatcıdır kacarlar kımse bılemez ama 400 km sanmıorum saygılar

Ben bir hafta kümeste tuttum diğer kuşlarımla, sabah uçurdum kaçtı.. Bi ara da yeni kuş getirdim, akşam kümese koydum, sabah kardeşim benden habersiz açmış kümesin kapısını.. Baktım damda geziniyor kaçmamış.. Kuştan kuşa değişiyor

kuşların yuvası çok güzel geniş ferah, ayrıca yuvanın önünü gezinmeleri için ince telle çevirdim ,etrafı görebiliyolar ,dışarı çıkıp yem yiyip geziniyorlar, kanatlarını bantlamak yada çekmek gibi zarar verebilecek şeyler yapmadım, 15. gün salmayı düşünüyorum ,artık kaçarlarsada yapacak birşey yok ,bu kadar uğraştan sonra alışırlar diye düşünüyorum ,ilk önce erkeği aç bi şekilde geri gelirse dişiyle beraber ertesi gün salmayı düşünüyorum , tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim yapmam gereken başka bir ayrıntı yok herhalde tekrar sağ olun

bana kalırsa hiç salmayıp yavru alıp yavrularını uçırsın çünkü posta kuşu düşkün ve zekidir geri gelmek için mesafe kat eder ne sana geri gelir nede arkadasına yalan olur bence

Posta kuşu bu hiç belli olmaz :)

Geri