POSTALARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YASİN YGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

YASİN YGS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yasin gül
Meslek
promosyon reklam matbaa
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
BEN YASİN BUNLARADA BENİM POSTALARIM Bİ BAKIN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM RESİMLERİN DEVAMI NASIP OLURSA EN KISA ZAMANDA GELECEK SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

• S7300017.webp
    S7300017.webp
    582.6 KB · Görüntüleme: 3,307
  • S7300018.webp
    S7300018.webp
    619.1 KB · Görüntüleme: 3,342
  • S7300022.webp
    S7300022.webp
    638.3 KB · Görüntüleme: 3,287
MAŞALLAH ZIPKIN GİBİLER RENKLİ POSTADAN HOŞLANIYOSUN GALİBA BENDE DE HEP RENKLİ POSTALAR VAR ,BOL YAVRULAR.

Merhaba arkadaşım kuşların hakikaten zıpkın gibiler.Bende renkli posta meraklısıyım.Mavi kaplan beyaz posta ağırlıkta bendekiler.Emeğine sağlık bol sağlıklı yavrular alman dileğiyle.

posta beslemek guzeldır posta guvercınlerı sadık kuslardır kusların guzel bol yavru alırsın ışlh. ama bence bır cıft te mavı postan olsa daha guzel olurdu. posta mavısız olmaz

postalarınız cok güzeller 1-2 cift te bişey diyemicemde 3 üncü en baştaki kırmızılar güzeller benim hoşuma gittiler

arkadaşlar daha postaları yarıştırmadım ama elimde dahada iyileri var ama resim 3 adet alıyor daha resim yükleyemedim hepinize teşekkür ederim

Yasin kardeşim postadan açıkçası fazla anlamam posta yarışlarının videolarınıda heyecanla seyrederim.Sana bir kaç sorum olcak
1-Kuşların markalı Belçika Hollanda kuşlarımı?
2-Kuşlarını kaç km'den bıraktığında geri geliyorlar?
Sorularımı cevaplandırırsan sağ ol.Sağlıklı yavrular ve başarılar alman dileğiyle!

Kuşçu Eşref' Alıntı:
Yasin kardeşim postadan açıkçası fazla anlamam posta yarışlarının videolarınıda heyecanla seyrederim.Sana bir kaç sorum olcak
1-Kuşların markalı Belçika Hollanda kuşlarımı?
2-Kuşlarını kaç km'den bıraktığında geri geliyorlar?
Sorularımı cevaplandırırsan sağ ol.Sağlıklı yavrular ve başarılar alman dileğiyle!

1-kuşlarımın bazılarının babaları belcika markalarına sahipti ama elimde kalmadı belçika markalı kuşlar hepsi TR markalı bunlar kendi yavrularım
2 kuşlarımı hiç yol yaptırmadım yarışlara ilgilenemedim askerlikden dolayı ilerde inşallah yarışlara katılırım

Bu posta güvercinleri çok sadık dıyorlar ancak bana erkek bi posta geldi. Sonra buna dişi bi posta aldım. Eşleştirdim.

Bu arada kanatlarını çekmiştim. yaklasık 1 aydır kuşlar bende. her gun dışarı saldım,besledim vs.

Şimdi kuşların hiçbir yere gittigi yok. Bikaç gün içinde yumurtlayacak dişi.

Sorum şu : yetişkin posta bu şekilde yeni yerıne alışır mı? Mümkün müdür? Aldıgım yerle aram 10 km falan.

posta damarliysa isterse 100 km olsun aranizda gene tutamassin onu..bende vardi kanadi cekik cekik atliyodu asagiya..hergun sokaktan topluyodum sonra kanat aldim kanadi geldikten sonra ilk isi yerine gitmek oldu:)bence elindeki posta iyi bi poste degil..

555298' Alıntı:
posta damarliysa isterse 100 km olsun aranizda gene tutamassin onu..bende vardi kanadi cekik cekik atliyodu asagiya..hergun sokaktan topluyodum sonra kanat aldim kanadi geldikten sonra ilk isi yerine gitmek oldu:)bence elindeki posta iyi bi poste degil..

Dun bi yabancı yazardan makale okumuştum. Postalar aslında eşlerine uçar dıyordu yazının içeriginde. belki eşi kumeste oldugu ıcındır bılmıyorum.

EFE_' Alıntı:
555298' Alıntı:

Dun bi yabancı yazardan makale okumuştum. Postalar aslında eşlerine uçar dıyordu yazının içeriginde. belki eşi kumeste oldugu ıcındır bılmıyorum.
belkide dogrudur bende esi yoktu ama es kapma gibi bi cabasida yoktu eminim tek dusundugu kacmakti:)damardan damara farklar oluyo iste.

555298' Alıntı:
EFE_' Alıntı:
555298' Alıntı:

belkide dogrudur bende esi yoktu ama es kapma gibi bi cabasida yoktu eminim tek dusundugu kacmakti:)damardan damara farklar oluyo iste.

SELAMLAR sizin anladıgınız şekilde alakası yok posta eşine ucar dediği bu yarış esnasında hayvanlar evine daha hızlı gelsin diye (kullanılan metodlardan biridir.) başka yere alıştırma amaçlı değil ister yavrusu ister eşi isterse yumurtası olsun hiç fark etmez ama fazla ucurulmamış ve atış yapılmamış yön iç güdüsü ve yön duygusu oturtulmamış posta belli kilometre mesafe uzaklıkta bir yere götürüldüğünde alışır yerini arar ama bulamadıgında kaltıgı kümese geri döner. (bu antremenlardanda net şekilde anlaşılabilir neden direk diyarbakır atılmıyorda kademe kademe atılıyor ? sebepleri var. yarışa atılan ilk yavru kuşlar hiç biri eş değil neden yinede evine geliyor. herkes her şeyi yazar ama en iyi öğrenme metodu güvercinler konusunda beslemek ve o ırkın özelliklerine göre davranmak ondan sonra en dogruyu ögrenir insan ama her makale ve her yazılana inanman derim.

tengelli' Alıntı:
555298' Alıntı:
EFE_' Alıntı:
555298' Alıntı:

SELAMLAR sizin anladıgınız şekilde alakası yok posta eşine ucar dediği bu yarış esnasında hayvanlar evine daha hızlı gelsin diye (kullanılan metodlardan biridir.) başka yere alıştırma amaçlı değil ister yavrusu ister eşi isterse yumurtası olsun hiç fark etmez ama fazla ucurulmamış ve atış yapılmamış yön iç güdüsü ve yön duygusu oturtulmamış posta belli kilometre mesafe uzaklıkta bir yere götürüldüğünde alışır yerini arar ama bulamadıgında kaltıgı kümese geri döner. (bu antremenlardanda net şekilde anlaşılabilir neden direk diyarbakır atılmıyorda kademe kademe atılıyor ? sebepleri var. yarışa atılan ilk yavru kuşlar hiç biri eş değil neden yinede evine geliyor. herkes her şeyi yazar ama en iyi öğrenme metodu güvercinler konusunda beslemek ve o ırkın özelliklerine göre davranmak ondan sonra en dogruyu ögrenir insan ama her makale ve her yazılana inanman derim.

Haklısınız. Bendekiler öyle yarışçı postalar degil zaten. O yuzden alışmış olabilirler.

Peki mesela ben bunların yavrularını eğitebilir miyim?

Örnegin kademe kademe evden belli uzaklıklardan salarak. Sonra onlara yön duygusunu vererek. Bunlarla ilgili makaleler okuyorum.

örnegin yön duygusunu verebılmek ıcın kuşu önce belli bir uzaklıkta dogudan bıraktıysak, bı dahaki sefere batıdan bırakmak gerekıyormuş. Ki kuş eve dönüş yollarını ıyıce ezberleyebılsın. Bu şekilde butun yönler ogretılebılıyormuş.

Bakalım denıycem. Damızlık yarışçı saglam bi posta almak kolay degıl. Fiyatları en az 1000 TL den başlıyor. Dolayısıyla hazıra konmaktansa ben de kendi postalarımı yetıstırmek ıcın calısıcam. Olmassa da canları saolsun :)

efe il yazmıyor yaş yazmıyor nasıl yardımcı olabilirim sence

EFE_' Alıntı:
Bu posta güvercinleri çok sadık dıyorlar ancak bana erkek bi posta geldi. Sonra buna dişi bi posta aldım. Eşleştirdim.

Bu arada kanatlarını çekmiştim. yaklasık 1 aydır kuşlar bende. her gun dışarı saldım,besledim vs.

Sorum şu : yetişkin posta bu şekilde yeni yerıne alışır mı? Mümkün müdür? Aldıgım yerle aram 10 km falan.

slm dostum bu postalar gerçekten kafalı kuşlar ama bazıları çünkü kuşların kafa yapısını bilemeyiz sadece tanınmış ve bildigimiz kuşlar olması gerek kuş aklı derler ya dogru yetişkin kuşlar gerçekten postaysa kafalıysa alışması mümkün deyil ama seninkileride kafasız diyemem belli olmaz aldıgın yerde uçmamıştır veya kuş senin kümesini beyenmişte olabilir yani bol yavru alırsın inşallah ana baba akıllı deyilse bile yavrularda kan çarpışmasından dolayı yavrular kafalı olabiliyor tüyü kadar yavru alma dilegiyle

beyler bizim türkiyedeki postalar niye ördek gibi uzun boyunlu uzun bacaklı uzun kuyruk ve kanatlı yabancı ülkelerdeki postalar ufak göüslü ama kısa bacaklı kısa boyunlu acaba bizdekiler adana kuşu kırmasımı nedersiniz.

hasan karabulut' Alıntı:
beyler bizim türkiyedeki postalar niye ördek gibi uzun boyunlu uzun bacaklı uzun kuyruk ve kanatlı yabancı ülkelerdeki postalar ufak göüslü ama kısa bacaklı kısa boyunlu acaba bizdekiler adana kuşu kırmasımı nedersiniz.

bizde bir cok kırma varda ondan ne kadar posta varsa o kadarda kırma vardır.ben böyle düşünüyorum.

efe arkadaşım her kuşta olduğu gibi postaların içindede kafasız olanı nadirende olsa çıkıyo tabi ama başka sebeplerden dolayıda gitmiyo olabilir vs

efe arkadaşım cevabım sana

eğer postanın damarı iyiyse isterse 5 yıl dursun yinede geri gelir sendeki postanın damarı iyi değilmiş iyi olsa eş tutmazdı bi kere benim bi çakmaklı postam vardı bi arkadaşa verdim yavru baktırıodu inanın aradan 4 yıldan daha uzun bi süre gecti şuna bi kanat veriyim demiş kuş kalktığı gibi benim orda yani diyeceğim damara bağlı

EFE_' Alıntı:

Alışır tabi arkadaşım. Yerini sevmesi önemli. Tabi kanı sağlam posta güvercinlerini alıştıramazsın. (buradan kimse yanlış bir anlam çıkrmasın lütfen. kuşu görmeden kanı bozuk gibi bir yorum yapamayız hiç birimiz.)

EFE_' Alıntı:

postanın işi belli olmaz bakarsın alışır gibi görünür kaybolur ortadan, postanın iyisini soyundan ve yarış sepetinden çözebilirsin.

Canım kardeşim tüyü kadar hayrını görürsün inşallah çünkü posta kuşu çok zahmetli bir kuştur bir derneğe kayıtlı olacaksın devamlı antreman yaptıracaksın yoldan gelişlerinde performans artırıcı vitaminler vereceksin birde bileyzikleri TGF markalı olacaktır sanırım diğer postacı kardeşlerimizde daha geniş açıklamalı olarak sana yazacaklardır selamlar.

Biriyle anlaştım yarın 1 çift şekeri posta alacağım, ilk resimdekilere benzer ama renkleri daha açık. Önce yavru alacağım 1.5 - 2 ay uçurmayacağım, merak ediyorum bakalım alışacak mı kaçacak mı.

EFE_' Alıntı:

Kuşun kanına göre değişir. Bende bir arkadaşımdan beyaz posta aldım eş vurdum yavruya baktı bende yaklaşık 3-4 ay sonra uçurdum. Dişinin peşinden ayrılmıyordu uçururken hiç yerini aramaya bile yeltenmedi halada uçuruyorum ancak kanı ve sadakati iyi olmadığını düşündüğüm için bu şekilde alışan posta kuşundan yavru alma taraftarı değilim bakıcı olarak kullanılabilir tabi.

Geri