Postalarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scutaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

scutaro

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Yalçın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Balıklar
İlk defa Posta ırkı besliyorum, yerlerine çabuk ısındılar kaçacak gibi de görünmüyorlar. Bendeki Sayaların hepsi uçan kuş olduğundan, bunların da yavrularını alıp uçurmak istiyorum.

Vggb0R.jpg
n55BRa.jpg

vQQqbD.jpg
122XLb.jpg

çok güzeller bende posta almak istiyorum ama çok zor ayar oluyorlar :(

ksk35baris' Alıntı:
Kuş yarış Postasıysa ve tekse 3 ay kapalı kalsa bile durmaz, ama çiftse alışmaları imkansız değil kuşun kümesde rahat etmesi, besleme şekli diğer alışkın kuşların kümesde olması gibi şeylerin hepsi alışmalarında etken. Postaların filo şeklinde uçtuklarını biliyorum, hangi seviyede ve ne kadar süre havada kalıyorlar onu merak ediyorum sadece.

scutaro' Alıntı:
ksk35baris' Alıntı:
Kuş yarış Postasıysa ve tekse 3 ay kapalı kalsa bile durmaz, ama çiftse alışmaları imkansız değil kuşun kümesde rahat etmesi, besleme şekli diğer alışkın kuşların kümesde olması gibi şeylerin hepsi alışmalarında etken. Postaların filo şeklinde uçtuklarını biliyorum, hangi seviyede ve ne kadar süre havada kalıyorlar onu merak ediyorum sadece.

Benim kostümlü posta yanında budapeşte varsa 45 dakika uçuyor bunlarda muhtemelen o kadar uçar.

scutaro' Alıntı:
ksk35baris' Alıntı:

Kuş sayısına ve kuşların yaşına göre değişmekle birlikte yeni uçmaya başlayan yavruların uçuma daha hevesli olduğunu biliyorum. Bununla birlikte kendi beslediğim beyaz postaların uçuş süresi 15 ile 45 dakika arasında. Ayrıca birlikte uçurduğunuz kuş sayısıne kadar az olursa o kadar geniş uçar ve gezerler.

Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

Bunlar da Sayalarım, yandaki bina yıkılınca daha iyi oldu. Karabaşların alından altınbaş geldi bir tane, demek soyunda varmış değişik renkler gelebiliyor.

2YyzZj.jpg

BRE72v.jpg

ZAWodZ.jpg

oY247k.jpg

l0L51b.jpg

Cok Güzel kuslar Mashallah

Postaların malesef yumurtaları boş çıktı, kanatları geldiği için de birkaç gün önce akşam vakti saldım, kapalı tutmak için sebep kalmadı çünkü. Dama çıktılar ama o gün geri dönen olmadı, 2 gün sonra dişi tek başına döndü eşine ne olduğu belli değil, tek başına bugün yine uçurdum havada geniş çaplı turlar attı ve döndü artık kesin alıştı diyebilirim, şimdi ona başka bir eş alacağım ve Mart'da tekrar yavru almaya çalışacağım.

scutaro' Alıntı:
Postaların malesef yumurtaları boş çıktı, kanatları geldiği için de birkaç gün önce akşam vakti saldım, kapalı tutmak için sebep kalmadı çünkü. Dama çıktılar ama o gün geri dönen olmadı, 2 gün sonra dişi tek başına döndü eşine ne olduğu belli değil, tek başına bugün yine uçurdum havada geniş çaplı turlar attı ve döndü artık kesin alıştı diyebilirim, şimdi ona başka bir eş alacağım ve Mart'da tekrar yavru almaya çalışacağım.

%50 başarı..
posta için fena sayılmaz..
gerçi böyle alışan anaç postalara pek iyi gözle bakılmaz ama...
olsun seninkinin kostümü güzel...

eraann1' Alıntı:
scutaro' Alıntı:

%50 başarı..
posta için fena sayılmaz..
gerçi böyle alışan anaç postalara pek iyi gözle bakılmaz ama...
olsun seninkinin kostümü güzel...
Uzak mesafe maratoncusu olması için yavrudan yetiştirmek lazım, benim öyle bir gayem olmadığından uzu süreli uçsun kostümü güzel olsun yeterli, 1.5 ay hiç uçmayan kuş Sayalardan fazla süre havada kaldı şaşırdım doğrusu, birde daha geniş alanı dolanması dikkatimi çekti.

kuşun 1-2 defa geri dönmesi sizi aldatmasın. Postalar çok zeki kuşlardır, birinci demeyi yapıp başaramayınca geri döner ve kondüsyonunu yeterli seviyeye getirene kadar ayrılmayabilirler kümesten. Bu tarz vakalar oldu bizde de :) gücünü toplayınca basıp gittiler. :) tabii alışanlar da oluyor, kısmet artık...

rgt320q' Alıntı:
kuşun 1-2 defa geri dönmesi sizi aldatmasın. Postalar çok zeki kuşlardır, birinci demeyi yapıp başaramayınca geri döner ve kondüsyonunu yeterli seviyeye getirene kadar ayrılmayabilirler kümesten. Bu tarz vakalar oldu bizde de :) gücünü toplayınca basıp gittiler. :) tabii alışanlar da oluyor, kısmet artık...
Eşi kaybolduğu için riski göze aldım zaten, o da giderse başka çift alırım sorun değil yavru alana kadar pes etmeyeceğim, kümesde kendine eş arama hareketleri yapıyor ama belli olmaz dediğiniz gibi, sahibinden.com'daki ilanlara bakıyorum hazır uçmamış yavru bulabilirsem alacağım, uğraşma derdi olmaz en azından.

Merhabalar
Postalar gerçekten çok sadık güvercinler hiç uçmamış bile olsa yavru bile olsa eğer belli bir erişkinliğe gelmişse aklında kalanlarla ya da kümes penceresinden gördükleri kadarıyla bile eski yerlerini mutlaka arıyorlar. Ben 2 tane böyle yavru posta aldım yaklaşık 2 ay ara ile , ikisini de belli bir süre alıştırdım kanatlarını açtıktan sonra bile 1 hafta hava kararmaya yakın saldım kümesin etrafından ayrılmadılar. Ama ilk uçuruşumda yani ilk defa gündüz saldığımda uçup gözden kayboldular ve biri 2 gün sonra diğeri de 3 gün sonra geri geldi. Şimdi alıştılar ama gerçekten bence posta kuşu alıştırmak için kendi yavrun olmalı.

Dörtışık' Alıntı:
Merhabalar
Postalar gerçekten çok sadık güvercinler hiç uçmamış bile olsa yavru bile olsa eğer belli bir erişkinliğe gelmişse aklında kalanlarla ya da kümes penceresinden gördükleri kadarıyla bile eski yerlerini mutlaka arıyorlar. Ben 2 tane böyle yavru posta aldım yaklaşık 2 ay ara ile , ikisini de belli bir süre alıştırdım kanatlarını açtıktan sonra bile 1 hafta hava kararmaya yakın saldım kümesin etrafından ayrılmadılar. Ama ilk uçuruşumda yani ilk defa gündüz saldığımda uçup gözden kayboldular ve biri 2 gün sonra diğeri de 3 gün sonra geri geldi. Şimdi alıştılar ama gerçekten bence posta kuşu alıştırmak için kendi yavrun olmalı.
Doğru söylüyorsunuz aslında en garantisi yavru almak, 2-3 çift olarak çoğaltabilirsem yetişkin olduklarında havada izlemek keyifli olacak.

Dörtışık' Alıntı:
Merhabalar

Selamlar
Postalar yavruluklarında helede uçmaya yeni başladıklarında çok meraklı oluyorlar ve yuva kardeşleri birbirlerini takip ettiği için hevesle uçuyorlar bu yüzdende yerlerini kaybedebiliyorlar. Eğer bir hafta kaybolmadan uçarsa ve geri gelirse sonrasında korkmaya çekinmeye hiç gerek yok. Eğer yırtıcı kuşlara yem olmazlarsa yuvalarına dönerler :evet:
Aynı zamanda postaları uçarken izlemek heyecan verici, sabit uçmamaları gezintiye çıkmaları sizinde yolunu gözlemeniz uzaktan süzülerek gelirken benimkiler diye düşününce zevkine doyum olmuyor. Zeki ve uynık kuşlar, inşallah sizede beslemek nasip olur.

Bugün Saya ile beraber yavrusu olan sarı allı Posta beraber uçtular, Posta filo uçucusu olduğundan Sayanın peşine takıldı ilk defa yüksek uçtuğunu gördüm. Kümesde ayrıca önceden hazır aldığım 2 yavru kızması ve 1 haftalık 2 yavru daha var, eşlerden biri akkanat düz sarı ama yavruların ikiside sarı allı olmuş gibi güzüküyorlar.

Sarı Posta yavruları, eşlerden biri kayboldu anne tek başına ikisinede sabah akşam bakıyor, Postalar çok iyi bakıcılar gerçekten.

8lpn5a.png
mGvlpR.png

Maşallah. Çok sağlıklı ve huzurlu görünüyorlar tombikler. :evet:

Bunların haricinde daha önce almış olduğum kardeş yavru kızmaları var, bir tanesi fiziki görünümü Postaya benzemesine rağmen kanat sesi var sanırım soyunda taklacı kırmalığı var, kardeşi öyle değil Posta besleyenler ne diyorsunuz bu duruma ? Bu arada yukarıdaki sarı Postalar büyüdüler kendileri yem yiyorlar.

Geri