problem varmı bakarmısınız ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertsgnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertsgnc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert sgnc
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Yavrular 40 Günlük ancak halen yeme düşmediler ve yemede vurmuyorlar ana baba kusmayıda azalttı bende takviye yapıyom yeme düşmeleri lazım değilmiydi şimdiye kadar cevaplarınızı bekliyorum abilerim kardeslerim..

Kardeşim nacizane fikrim ana baba ya hastadır yada iyi yavru bakamıyorlar. Az yemleme yapıyorsan ana ve baba yavruya kustuktan sonra kendi hakkı olan yemide yemeli aksi halde bir süre sonra yavruya bakmayabilirler. Tavsiyem bir süre yavru pompalarıyla besle biraz toparlandıktan sonrada yuvalarına bir avuç küçük taneli yem koy eger yerlerse sonraasındamutlaka su içmelerini sagla.

Abicim yemde sıkıntı çekmiyorlar ana baba ve yavrulara ben takviye yapıyorum kursakları taş gibi oluyor yani gerek kalmıyor ana babanın kusmasına zaten pekte kusma niyetli değiller artık.. Yavrular gayet iyi besliyorum ancak dedim gibi halen yeme düşme gibi şeyleri yok uzun süre geçti anlamadım açıkcası

Anladım ozaman çok fazla olmamakla beraber iyice acıksın yavrular sonrasında ana - babayı yavruların göremeyeceği biryere al ve yavruların bulunduğu yere dolu bir avuç küçük taneli yem koy eğer yerlerse bırak yiyebildiği kadar yesinler biraz alışınca yem zamanı yine ana - babayı al ve diğer kuşlar yem yerken yanlarına bırak zamanla alışırlar merak etme.

Yavrulara elle bakıldığı bazı durumlarda bu olabiliyor. Yavrular acıkıp diğer kusları takip ederek yemi gagalamak yerine kolayı seçip seni beklerler. :) sen de anne babaların yaptığı gibi yemi kısıp zorlayacaksın yavruları. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki geç meç yemeye başlarlar inşallah...

PROBLEM VAR DEMEK Kİ !

ana baba ve yavrulara ben takviye yapıyorum
................DİYORSUN !
ANA-BABAYA NEDEN YEM VERİYORSUN :) O NLAR YEMİYORMU ? PROBLEM VAR DEMEK Kİ !
................
ANA - BABA .... DA 40 GÜNLÜK YAVRU DA YEMİNİ YER ..KÜMESİN DEKORASYONU , KUŞ DAĞILIMI , YERLEŞİMİ ,..DÜZENLİ İSE SIKINTI OLMAYACAKTIR..ŞU KUŞLARIN BİR FOTOSUNU YÜKLERMİSİN ..GÖRELİM

yavrular belli bir büyüklüğe ( tüyünü düzdüklerinde ) önlerine küçük bir kap içerisinde yem koymak,
veya gün içerisinde belli zamanlarda yere indirip (tekrar yuvaya koymak şartıyla) yemlikteki yeme ve suluktaki suya aşina olmalarını sağlamak,
yavruların yeme düşmesini kolaylaştırır...

Ben de Erhan kardeşime katılıyorum , hatta bu dönemde yemin içerisine muhabbet yemi de karıştırıyorum ve küçük taneleri daha kolay yiyebiliyorlar daha sonra da normal yem yemeye alışıyorlar.

Değerli cevaplarınız için teşekkürler. Yarın fotolarını çekip atacağım. Bugünkü gelişme şu şekil yine aynı durum yavrular resmen beni bekliyor :) ben ana babaya yem verirken onlarıda yanlarına koyuyorum bakıp onlarda yesinler diye. Bende yanlarında izliyorum napacaklar diye gözleri yemde ana babada değil resmen bendeler bacaklarıma doru gelmeye çalışıyorlar. (Airetten şunuda belirtiyim Karınları doyduktan sonra yavrular hemen yere oturuyo yürümüyorlar bile bende elle yuvaya geri koyyorum. Yem isterken sıkıntı yok yürüme var ama yedikten sonra hayvanlar küt oluyo kıpırdamıyor valla ilk defa böyle şeyler başıma geliyor ne diyorsunuz bu durumada :) )

lutfen-yardim-edin-resimli-t23110.html

Buraya bekliyorum abilerim kardeslerim yeme düşmesini unuttum bu olay önemli aynı yavrulardan birisi yardım..

Geri