Profesyonel bir kuşçu kuşlarına bağlanır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar dün bi abimizle beraber bu konuyu tartıştık ve konuyu burda da açmak istedim: profesyonel bi kuşçu kuşlarına bağlanır mı? Yani kuşlar onun için sadece uçucu bir kanatlı hayvanmıdır yoksa kendi çocuğu gibi sevdiği bi dostu mudur? Bence kuşlar bir kuşçu için kemdi çocuğu gibi sevdiği dostu olmalıdır. Ama abimiz bunun bir zararını söyledi ve gerçektende haklı: Eğer kuşlara bağlanırsan bırakamazsın. Mesela ben kendimden örnek veriyim. Ben kuşlarıma çok bağlanırım ve onları asla parayla satmak istemem Ama kümesim balkonda olduğu için daha fazla büyütemem ve kuşları elemem gerekiyo yani kırmaları ve fazla uçmayanları satıp yerine iyi kuşlar bulmam gerekiyor ama ben kuşlarıma çok bağlandığım için onları satamıyorum bunun yüzünden de kümesimde bir sürü kırma, uçmayan kuş var...

Bu konuda sizlerinde fikrini bekilliyorum. Eğlenceli ve öğretici bi konu olmasını dilerim....

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

Re: Prpfesyonel bir kuşçu kuşlarına bağlanır mı?

Acaba rica etsem yönetici abilerim başlığı düzeltebilir mi?

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

slm
eğer gerçekten beslemiş olduğumuz kuşlara değer veriyorsak onların aç kalmasına bakımlarını eksiksiz yapıyorsak hastalandıığında üzülüyorsak bu onlara verdiğimiz değeri gösterir
mesela ben her gün sabah akşam olmak üzere 2 kez yuvaya çıkarım yemlerini veririm uçururum sularını değişirm felan ama bu yetmiyo gece bile çıkıyorum sadece onları izliyorum
kuşları kendime yakın hissediyorum onlarıda kendime yakın benden kaçmıcakları şekilde eğitiyorumki yuvadaki çoğu kuşu omuzuma alıp dışarı çıktığım olmuştur,avcuma biraz yem alıp yemlediğimi daha yuvaya çıkmadan merdivenlerden ayak sesimi duyupta kanat çırptıklarını görmek insanı mutlu eden şeyler
en basitinden hastalandığı zaman yada öldüğü zaman nasıl üzlüyoruz bu zaten onlarla nasıl bağlı olduğumuzu gösterir
beğlılık vardır yani

saygılar
emre kalender

sarıkır4141' Alıntı:
slm
eğer gerçekten beslemiş olduğumuz kuşlara değer veriyorsak onların aç kalmasına bakımlarını eksiksiz yapıyorsak hastalandıığında üzülüyorsak bu onlara verdiğimiz değeri gösterir
mesela ben her gün sabah akşam olmak üzere 2 kez yuvaya çıkarım yemlerini veririm uçururum sularını değişirm felan ama bu yetmiyo gece bile çıkıyorum sadece onları izliyorum
kuşları kendime yakın hissediyorum onlarıda kendime yakın benden kaçmıcakları şekilde eğitiyorumki yuvadaki çoğu kuşu omuzuma alıp dışarı çıktığım olmuştur,avcuma biraz yem alıp yemlediğimi daha yuvaya çıkmadan merdivenlerden ayak sesimi duyupta kanat çırptıklarını görmek insanı mutlu eden şeyler
en basitinden hastalandığı zaman yada öldüğü zaman nasıl üzlüyoruz bu zaten onlarla nasıl bağlı olduğumuzu gösterir
beğlılık vardır yani

saygılar
emre kalender

Yazınıza katılmamak elde değil. O balkona çıktığımda hemen hepsinin başım toplanması ve elimden yem yemesi benin o kadar mutlu ediyorki o anki mutluluğu anlatabilecek bi cümle yok...

.............SİNAN ÖZTEKİN............

Bir söz vardır." Hayvanları hiç bu kadar sevmezdim, İnsanları tanımadan önce." diye
Hayvanlar iç güdüleriyle hareket eden canlılardır.Yalan dolan bilmezler.
Menfaatleri yoktur.Sadece soyunu devam ettirmek üzerine programlanmışlardır.
Karınlarını doyurmak ve üremek tek amaçlarıdır.Çünkü onlar Allah tarafından
insanlara çeşitli şekillerde hizmet için yaratılmıştır.
Onun için biz kuşlarımıza bağlanırız. Onlar yem verelim diye gözümüzün içine bakarlar.
Zamanla bizim hareketlerimizle bizi tanırlar ve bizimle bir şekilde ilişki kurarlar.
Bizim onlara tavrımıza göre bir ilişkidir ki bu herkeste farklıdır.
Herkes kendi kuşlarının dilinden kendisi anlar. İşte bu dil o ilişki sırasında oluşur.
Başkasının kümesindeki kuşları uçurun indirmekte ve kümese sokmakta zorlanırsınız.
İşte bizlerin onlarla kurduğu bu iletişim zamanla bizim onlara bağlanmamıza
neden olur. Sanmayınki bu bu ilişki tek taraflıdır. Kuşlarda bize bağlanır.
Uzun süre bir yerde beslenmiş bir kuş, yeni yerine zor alışır. Bu zorluk
sadece ortama değil, onu besleyene de karşıdır.
Neticede bana göre dünyanın en güzel hobisi ve uğraşıdır.Onlar dolaşırken
bir yudum çay içerek onları seyretmek, değme sevgiliye taş çıkartır.
Herkese yeni aşklar! Yeni sevgililer! dileğiyle......
İstanbuldan Neco.

nzeytinevi' Alıntı:
Bir söz vardır." Hayvanları hiç bu kadar sevmezdim, İnsanları tanımadan önce." diye
Hayvanlar iç güdüleriyle hareket eden canlılardır.Yalan dolan bilmezler.
Menfaatleri yoktur.Sadece soyunu devam ettirmek üzerine programlanmışlardır.
Karınlarını doyurmak ve üremek tek amaçlarıdır.Çünkü onlar Allah tarafından
insanlara çeşitli şekillerde hizmet için yaratılmıştır.
Onun için biz kuşlarımıza bağlanırız. Onlar yem verelim diye gözümüzün içine bakarlar.
Zamanla bizim hareketlerimizle bizi tanırlar ve bizimle bir şekilde ilişki kurarlar.
Bizim onlara tavrımıza göre bir ilişkidir ki bu herkeste farklıdır.
Herkes kendi kuşlarının dilinden kendisi anlar. İşte bu dil o ilişki sırasında oluşur.
Başkasının kümesindeki kuşları uçurun indirmekte ve kümese sokmakta zorlanırsınız.
İşte bizlerin onlarla kurduğu bu iletişim zamanla bizim onlara bağlanmamıza
neden olur. Sanmayınki bu bu ilişki tek taraflıdır. Kuşlarda bize bağlanır.
Uzun süre bir yerde beslenmiş bir kuş, yeni yerine zor alışır. Bu zorluk
sadece ortama değil, onu besleyene de karşıdır.
Neticede bana göre dünyanın en güzel hobisi ve uğraşıdır.Onlar dolaşırken
bir yudum çay içerek onları seyretmek, değme sevgiliye taş çıkartır.
Herkese yeni aşklar! Yeni sevgililer! dileğiyle......
İstanbuldan Neco.

Kesinlikle çok haklısınız. Kuş beslemeye başlayalı artık iğrenç insanlarla uğraşmıyorum çıkıyorum kuşlarımın yanına saatlerce yanlarında duruyorum..VE bencede en güzeli bu...

.............SİNAN ÖZTEKİN................

Bizim burda kuşcu abimiz var, yarışmalarda dereceleri var, yarışma yaklaştımı adeta kuşlarla kampa girer, özel bakım uygular, yanlarından ayrılmaz, dış dunya ile bağlantısını keser.

Emre Kalender kardesımın dedıgıne katılmam desem yalan olur aynı sekılde bende yapıyorum ınankı catıya cıktıgımı anlıyolar nasıl hareketlenmeye baslıolar baska bırısı cıktıgın da boyle seyler yapmıyolar onları doyurdugum halde omuzuma gelıp sırtımda dolasıyolar yakınlık hıssedıyolar bellıkı baska bırısını goruncede ona yaklasmayıp kacıyolar gercekten bu hayvanlarla aramda cok sevdıgım bır baglantı var ..Boyle bı konu dan bahsetmek cok guzel oldu .. SAYGILAR..

Güvercinleri severiz onlar bizim için herhangi bir hayvana göre ayrıcalıklıdır, kuş olmaları dışın da içlerinden kimileri bizler için çok önemlidir, üzerlerine titrer hasta oldukların da üzülür kaybedince de bazen dünya başımıza çöker ..
Bu iş kısmen sevgiden de öte başka bir boyuta kayar bağımlılık olur .Ölçüyü çok iyi tartmalı yız ..Her ne kadar önemli de olsalar kuştan daha önemli olan şeylerin önüne geçirmemeliyiz, örneğin ailemizin işimizin vs ..
Zaman zaman fedakarlık yapmamız gerektiğin de hangisini tercih edceğimize iyi kar vermeliyiz, yani iki kanat bir kuyruğa esir olmadan normal yaşantımızı da belli sıtandartlarda yaşamalıyız ..
Kuş bizi mutlu etmek için bir araç olmaktan öteye çıkmamalı ,, hayatımızın tam merkezine oturtmamalıyız ... selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Güvercinleri severiz onlar bizim için herhangi bir hayvana göre ayrıcalıklıdır, kuş olmaları dışın da içlerinden kimileri bizler için çok önemlidir, üzerlerine titrer hasta oldukların da üzülür kaybedince de bazen dünya başımıza çöker ..
Bu iş kısmen sevgiden de öte başka bir boyuta kayar bağımlılık olur .Ölçüyü çok iyi tartmalı yız ..Her ne kadar önemli de olsalar kuştan daha önemli olan şeylerin önüne geçirmemeliyiz, örneğin ailemizin işimizin vs ..
Zaman zaman fedakarlık yapmamız gerektiğin de hangisini tercih edceğimize iyi kar vermeliyiz, yani iki kanat bir kuyruğa esir olmadan normal yaşantımızı da belli sıtandartlarda yaşamalıyız ..
Kuş bizi mutlu etmek için bir araç olmaktan öteye çıkmamalı ,, hayatımızın tam merkezine oturtmamalıyız ... selamlarŞEREF

İşte sanırım ben bunu yapamıyorum kuşlar benim için ailem hariç en başta geliyor. Mesela şimdi birazını satmam lazım kümes çok kalabalık oldu ama satamıyorum,kıyamıyorum...

.......SİNAN ÖZTEKİN........

polllat' Alıntı:
şeref' Alıntı:

İşte sanırım ben bunu yapamıyorum kuşlar benim için ailem hariç en başta geliyor. Mesela şimdi birazını satmam lazım kümes çok kalabalık oldu ama satamıyorum,kıyamıyorum...

.......SİNAN ÖZTEKİN........
Herşeyin aşırısı insana zarar verir. Tabiki önce insanca yaşamanın gerekleri
olacak. Aile gibi Gerçek arkadaş eş dost gibi. Ben kuşlarımı toplu olarak
çok seviyorum. Onlarla geçirdiğim zaman çok keyif alıyorum.
Ama hepsine birden çok bağlandım gibi bir şey olamaz. Ancak İçlerinden
bir ikisi olabilir. Mesela ilk bir çift kuş, İlk yavru veya elinle besleyip ölümden döndürdüğün,
veyahutta Çok iyi yavru bakan, çok kalite yavru veren gibi
Kalanları yeri geldiğinde satacan, eşine dostuna hediye edecen.
Sinan kardeş yaşını bilmiyorum ama bundan sıyrılman gerek.
Eğer çok gençsen zamanla bunlarda oturacak merak etme.
Selamlar.
İstanbuldan Neco.

Herşeyin aşırısı insana zarar verir. Tabiki önce insanca yaşamanın gerekleri
olacak. Aile gibi Gerçek arkadaş eş dost gibi. Ben kuşlarımı toplu olarak
çok seviyorum. Onlarla geçirdiğim zaman çok keyif alıyorum.
Ama hepsine birden çok bağlandım gibi bir şey olamaz. Ancak İçlerinden
bir ikisi olabilir. Mesela ilk bir çift kuş, İlk yavru veya elinle besleyip ölümden döndürdüğün,
veyahutta Çok iyi yavru bakan, çok kalite yavru veren gibi
Kalanları yeri geldiğinde satacan, eşine dostuna hediye edecen.
Sinan kardeş yaşını bilmiyorum ama bundan sıyrılman gerek.
Eğer çok gençsen zamanla bunlarda oturacak merak etme.
Selamlar.
İstanbuldan Neco.[/quote]

Abicim yaş daha 17. Ama kuşlara aşırı bağlıyım, aslında ben herşeye çok bağlanırım ve bunun bana bir sürü zararı oluyo mesela çok küçükken muhabbet kuşu beslerdim ben 13-14 yaşlarındayken o öldü tam 7 senelik kuşumdu 2 gün ağladım ve hiçbirşey yiyemedim. Ama napıyım demekki benim yapım böyle ben çok bağlanıyorum. İnşallah bunu aşarım yoksa bu kuşları bir gün satmam gerekirse benim için çok zor olacak ve artık kuşlarımdan birazını satmak zorundayım hem çok yem yiyolar hemde kümese sığmaz oldular...

.......SİNAN ÖZTEKİN.........

Sinancım bu duygular her insanda olan duygular.
Sende biraz daha fazla olması, senin gerçekten
iyi bir genç olduğunu gösterir.Seninle tanışmak isterim.
İstanbulun neresinde besliyorsun. Edirnekapı pazarına çıkıyormusun.
Gerekirse elinden çıkarmak istediklerinden bana yarayan varsa alırım.
Bende sana yarayan varsada sana veririm.
Selamlar.
İstanbuldan Neco.

Abi özel mesaj attım msn eklersen çok sevinirim...

..........SİNAN ÖZTEKİN..............

zamanla elemeye başlarsın bence ilk başta bende öyleydim.eleye eleye 4e indirdim. az olması daha iyi bence daha iyi özenli bakabiliyorsun.hem kuşlar daha mutlu oluyorlar sanki.

Az çok bişeyler eledim ama onları başkalarına verirken nasıl anlatıyım içim bi acayip oldu... Yaklaşık 55 kuştan 30 a indirdim...

ben bir cocuklarimi masallah diye sever bakar buyuturum birde kuslarimi

tolgahan' Alıntı:
ben bir cocuklarimi masallah diye sever bakar buyuturum birde kuslarimi

Şimdilik çocuğum falan yok ama sanırım ilerde kuşlarımla çocuklarım arasında fark olmayacak :D

ben de tüm kuşları seviyorum. gelen yabani güvercinlere dahi iyi davranıyorum..SEVGİYLE KALIN..! mesaj işte bu

Arkadaşlar elbette hobi olarak beslemek güzel ve keyifli ama arkadaşlarımızın dediği gibi ölçüyü iyi ayarlamak önemli olan.
Öncelikle nelere değer verdiğimizi ve bunların sıralamasını iyi yapmalıyız.Değerlerimiz bizi kontrol altına alıyorsa işte bu kötü.Hayvanları sevmek insanlardan vazgeçirmemeli asla .İnsanları da hatalarıyla kabul etmek lazım.İnsanların yargılarını değilde algılarını yani yargının temeline inip yanlışını görmesini becerebiliyorsak en büyük emek ve değer bence bu ha ben yapabiliyormuyum yada kaçımız yapabiliriz bu tartışılır.Ama en azından denemek gerekir.Öncelikle kendi değerimizin farkına varmalıyız hayata ona göre bakmalıyız.Duygularımızla yaşarız bunlarıda bir tohum olarak düşünürsek hangisini besler, sular, emek verirsek onları yeşertir büyütürüz.Tek bir ağaçmı yeşertmek ve dünyamızı ondan ibaret görmek mi iyi, yoksa sınırsız çeşit çeşit ağaçlar barındıran bir ormana mı dönüştürmek güzel olanı.
Mevlananın güzel sözünü unutmamak lazım "Yaradılanı severim yaradandan ötürü."bu gözle bakarsak her canlıya insan başta olmak üzere o zaman hayatada bakışımız değişir kanısındayım.
Burda ki paylaşımlarımız,birlikteliğimiz bizlere her konuda bir şeyler katıyorsa güvercin buna vesiledir.
O zaman şahsım adına benin bu hobim daha da güzelleşiyor ve bakışım değişiyor.
Kısacası iyisiyle kötüsüyle bir aile olabiliyorsak ne mutlu bize.
Ailede elbette hoşa gitmeyecek davranışlar,tutumlar olabilir.Bunlarıda aile ortamı sağlayarak çözebilmek yargılarıyla insanları silmemek en güzeli.
Sözü uzatmadan özellikle genç kardeşlerimizin ailesini,okulunu,işini v.s aksatmadan bilakis bu güzel ortamla bu değerlerine de en iyi şekilde yansıtıyorsa,başka ne isteriz...
saygılar..

oguz06' Alıntı:
Arkadaşlar elbette hobi olarak beslemek güzel ve keyifli ama arkadaşlarımızın dediği gibi ölçüyü iyi ayarlamak önemli olan.
Öncelikle nelere değer verdiğimizi ve bunların sıralamasını iyi yapmalıyız.Değerlerimiz bizi kontrol altına alıyorsa işte bu kötü.Hayvanları sevmek insanlardan vazgeçirmemeli asla .İnsanları da hatalarıyla kabul etmek lazım.İnsanların yargılarını değilde algılarını yani yargının temeline inip yanlışını görmesini becerebiliyorsak en büyük emek ve değer bence bu ha ben yapabiliyormuyum yada kaçımız yapabiliriz bu tartışılır.Ama en azından denemek gerekir.Öncelikle kendi değerimizin farkına varmalıyız hayata ona göre bakmalıyız.Duygularımızla yaşarız bunlarıda bir tohum olarak düşünürsek hangisini besler, sular, emek verirsek onları yeşertir büyütürüz.Tek bir ağaçmı yeşertmek ve dünyamızı ondan ibaret görmek mi iyi, yoksa sınırsız çeşit çeşit ağaçlar barındıran bir ormana mı dönüştürmek güzel olanı.
Mevlananın güzel sözünü unutmamak lazım "Yaradılanı severim yaradandan ötürü."bu gözle bakarsak her canlıya insan başta olmak üzere o zaman hayatada bakışımız değişir kanısındayım.
Burda ki paylaşımlarımız,birlikteliğimiz bizlere her konuda bir şeyler katıyorsa güvercin buna vesiledir.
O zaman şahsım adına benin bu hobim daha da güzelleşiyor ve bakışım değişiyor.
Kısacası iyisiyle kötüsüyle bir aile olabiliyorsak ne mutlu bize.
Ailede elbette hoşa gitmeyecek davranışlar,tutumlar olabilir.Bunlarıda aile ortamı sağlayarak çözebilmek yargılarıyla insanları silmemek en güzeli.
Sözü uzatmadan özellikle genç kardeşlerimizin ailesini,okulunu,işini v.s aksatmadan bilakis bu güzel ortamla bu değerlerine de en iyi şekilde yansıtıyorsa,başka ne isteriz...
saygılar..

Bu güzel yazınız için çok teşekkür ederim. Umarım herkes anlayacağını anlar bu yazıdan...

Bu kadar süre geçti kuşlardan uzak kalmama rağmen sevgim hiç bitmedi..Belki amatöründe amatörüyüm bunu bilemem ama kuşları çok seviyorum bunu çok iyi biliyorum

Geri