Profosyönel Kus oynatma (ucus Sandigi)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Borlu kadir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Oruc
Meslek
Logistik(depocu)
İlgi Alanı
Kediler
Selam
Arkadaslar sizlere Avrupada yayginlasan Ucus Sandigi (flugkasten)olarak bilinen Kus oynatmada ve kus ucurma metodundan bahsedecegim
th
Ucus sandigina en yatkin olan türkkuslari vede en iyileri bizim elimizde bu kus ucurma methodu cok basit bir egitimle basarmak mümkün yani gelinlik bir kizin cehiz sandigina oyali yazma koymasindan ucus sandigina kus koymasi daha basit
th

Ucus Sandigina alistirdigimiz kuslari istedigimiz yere götürüp ucurta biliyoruz veya yaristirabiliyoruz antraman yaptiriyoruz yani piknige gidiyoruz kusu koy sandiga götür piknige ucur eger ucamassa kus koy mangala cizbiz yap saka bir yana gercekten akla yatkin bir methot sadece 3 ile-5 hafta arasi düzenli bir egitimle kuslar sandiga alisiyor ondan sonra kuslarimizi istedigimiz yere götüre biliyoruz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mWq7DJ7zJE4[/youtube]
egitilmis kuslar ucusdan sonra gelip sandiga giriyorlar
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WqQRht7BLiA[/youtube]
Arkadaslar bu vidio almanca fakat size biraz türkce olarak kisa aciklayayim burda ucucus sandigi ile getirilen sanat ucucu kuslar dönek,takla,dolapci,kelebek aksamlari is cikisi sonrasi günlük antraman yaptirilip avrupanin cesitli ülkelerinde yaristiriliyor bu kuslari almanlar sanat ucuculari(Kunstflugtauben)diye adlandiriyorlar bunlar Ucus Sandigina en uygun ve egitimi basit kuslar mesela bir postayi sandiga alistirmasi zor.
Arkadaslar bu konu hakinda Googlede flugkasten diye arattirdiginiz takdirde almanca ve yabanci dilde yüzlerce resim video ve internet sayfalarina ulasabilirsiniz
Not: baska bir konuda ucus sandigina basit bir sekilde kus nasil egitilir resimli olarak sizlerle paylasacagim
Saygilar

Ucus Sandigina kus egitme Teknigi

Selam
Arkadaslar Alman sayfalarindadan kus ucus sandigina ve ele nasil alistirilir basit bir sekilde sizlerle paylasacagim
1.Etap
image.jpg

Bize Lazim olan malzemeler kuslarimizin rahat edeblicegi bir ucus sandigi idial olani 4 ile 6 kusluk kuslarin dikkatini cekecek renkte yem kabi yine kuslarimizi icine koyup ucus sandiginin uzerine kona bilecek sepet veya karton
2.Etap
image.jpg

bu etapta yapacagimiz kuslarimizi sadece bir kac gün sandigin icine koyup sandigin icinde yem yedirecegiz yagru kuslar egitime daha egilimli egitecegimiz kuslari sadece ucus sandiginda yeliyoruz disarda yem verilmiyor kuslari kümese cikara biliyoruz fakat bir kac saat sandikta tutup yemliyoruz bu olay 5 gün falan devam ediyor
3.Etap
image.jpg

bu etapta kuslariizi üst tarafinda giris kapisi olan ucus sandina kendiliginden girip cikmasini egitecegiz ucus sandiginin icine yem koyarak kuslarimizi ayribir sepete sandigin üzerine kapatiyoruz kuslar girisi ve sandigin icindeki yemi ve birak tigimiz bir kusu görecek ve kendiliginde sandigin icine girecekler bu olayi bir kac kez tekrarlamamiz gerekir
4.Etap
bu etapda kuslarimizi ucus sandiginin üzererine birakiyoruz yine sandigin icerisine bir kus ve yem koyarak sandigin icerisine girmelerini sagliyoruz bu olayi kuslarin baska yere ucmalarindan emin olana kadar tekrar liyoruz
5.Etap
bu etapta kuslar ele alistirma ucus sandiginin girisini kapatarak yemi sandigin üzerine koyup ac olan kuslari az az yem liyoruz kuslar yem yerken kusun arka kismina kuyruk kismina elle temas ediyoruz taki kuslar sahibinin elinden korkmayana kadar
6.etap
image.jpg

bu etapta ucus sandigimiza girip cikmasini ve elimize alistirdigimiz kuslarimizi ucup gelip sandiga girmesini egitiyoruz kuslarimizi ele alarak önce yakin mesafeden birakarak sandigin üzerine konmasini sagliyoruz bunlari yaparken mutlaka kusa isaret verilmesi gerekiyor islik calarak yem kabni sallayarak ses cikmasini saglamak kusla konusmak gibi
image.jpg
bu methotda mesafe giderek uzaklastirarak kusun sandiga konmasi saglanir baska bir yere konan kusun dikkati cekilerek baska yerde fazla bekletilmemesigerekir ve kuslar acken egitilir

Not, Alman internet sayfalarindan alintidir

Saygilar

Selam
Serkan kardes oyuncu kusa oluyormus alttaki Video da birtanesi anlatiyor Takla besledigini ve yukari ve anerkenne oynadigini anlatiyor ve fransaya belcikaya yarisa goturdugunu soyluyor hatta baska vidiolarda ve resimlerde gordum

Saygilar

SEYYAR UÇUM ; AÇIK ALANLARDA UÇURUP , ALIŞTIRMA

ÇOK İLGİLENDİĞİM BİR ÖNEMLİ KONU .

BESLEDİĞİ YER UÇURMAYA MÜSAİT OLMAYANLAR İÇİN *İDEAL BİR METOD * OLDUĞU KANAATINDAYIM.!

BU TECRÜBEYİ YAŞAMIŞ ARKADAŞLARIMIZIN DENEMELERİNİ , YAŞANMIŞLARINI BİZLERLE PAYLAŞMALARINI DİLERİM.

Güzel paylaşım için teşekkürler , ama taklacı oyun kuşu için zor bir yöntem olabilir diye düşünüyorum, fakat her zaman aynı noktada uçurulacaksa başarılı olabilir. taklacı ırkı noktaya oynayacak kendine yön yapacak sabit bir yerden geleceği için. sürekli yer değiştirmek sıkıntı olur oyununu etkiler diye düşünüyorum. Acaba taklacı ırkını bu yöntemle uçurmayı deneyen varmı ? Denemeyi düşünen varmı ?

Yaşını almış kuşu uçurma sandığına alıştırmak için çok emek sarf etmek gerekir, yavru kuşlar bu eğitime daha kolay adapte olurlar bence. Ayrıca eğitime kümese yakın yerden başlamak en akıllıca yöntem olacaktır, aksi halde kayıplar kaçınılmaz olur.

selam arkadaşlar bu başlık dikkatimi çekti okudum bana babamın anlattıklarını aklıma getirdi babam bundan 35-40 yıl önce bu şekilde uçuruyormuş demir yollarında çalışıyordu yola giderlerdi sürekli vagonda yatıp kalkarlardı babamda taklacı kuşları bu şekilde uçuruyormuş :)

ELKIR' Alıntı:
selam arkadaşlar bu başlık dikkatimi çekti okudum bana babamın anlattıklarını aklıma getirdi babam bundan 35-40 yıl önce bu şekilde uçuruyormuş demir yollarında çalışıyordu yola giderlerdi sürekli vagonda yatıp kalkarlardı babamda taklacı kuşları bu şekilde uçuruyormuş :)

BAKIN GÜZEL BİLGİ GELDİ * İLKER 'DEN * :tamam:

Dikkat edilirse boş araziye yakın yerde uçuruyorlar, şehir içinde bu yöntemi uygulayabilmek imkansız gibi birşey. Etrafta kuşun konabileceği fazla yer bulunmamalı ve pırıltı vermek için kafesde devamlı kuş bulundurmak lazım, alışkın bir tane kuş inse diğerleri de onu görür ve kafese inmeleri kolay olur.

Abilerim Kardeşlerim , öncelikle kuş oldugu yere değil renklere alışır çıkıntılara seslere alışırlar, Örnek Kar yağdıgında kuşlarımızı uçurmaya korkarız çünki etraftaki bütün renkler gitmiş olur ve her yer beyaza bürünür şimdi aslında evinizin çatısına Koyu Mavi uzaktan güzelce görünen bir renkte olsaydı ve siz onu kar yağdıgında temizlerseniz eğer kuşlarınız asla kaybolmayacaktır çünki benim bildiğim kadarıyla evinin üstüne kimse mavi renkte bişi sermez. Bu olayda da mantık biraz yetiştirici ilede alakalı bir durum eğer kuşlarınızın yanına siyah bir elbise ile giderseniz sizi hemen tanırlar hergün değiştirip gidiyorsanız zorluk yaşarlar , seslenmediğiniz takdirde , Benimde pazar alanlarında yaşadıgım bir anımı anlatayım : Bulgaristan'da pazara çıktım ve büyük taşıma kümesiyle gelmiş eleman kuşları yere salmış yerde Pespempe bir çarşaf var kuşlar ordan dışarı çıkmıyor kanatları bantlı değil kapıyı açıyor pempe çarşafa gidiyorlar ıslık öttürüyor kümesin içine giriyor kuşlar yem gösteriyor hepsi adamın üstüne çıkıyo. Şimdi Düşünüyorum eğitimlerinde kuşları damar yapmak için neler gerekiyor : Yeme Düşmüş Yavrular (ağaç yaşken eğilir) aç olmalıdırlar ,Kümesinizin Üstüne Kendinize Özgü Çevrede Kendiliğinden Çok Raslayamıyacanız Renkler (sabit Olmalı) , Ses (Tiz ve Yüksekte Olduklarında sizi Duymaları Gerekir) , Kostümünüz ( Şapka , Elbise ) Şapka bence önemli genelde gögüsünüzün üst tarafna baktıkları için ve içlerinden en önemlisi her ne olursa olsun kuşlarınıza iyi davranmanız vurdu kırdı olmamalı ... saygılar böyle beslerseniz zaten her ırk akıllı olur kaçmaz. , Biz gençler gördüğümüzü öğreniyoruz ben bizden sonraki gelen nesillere vesile olmak isterim , herkezin kuşuna can pekliği dilerim , Saygıda Kusur Ettiysem Affola

Kuşlar yön bulmada manyetik alanı kullanırlar ve çevredeki şekilleri ezberlerler. Kar yağsa bile yerlerini bulurlar kuşların zeka seviyesi o kadar zayıf değildir, km'lerce uzaktan salınırsa başka.

scutaro' Alıntı:
Kuşlar yön bulmada manyetik alanı kullanırlar ve çevredeki şekilleri ezberlerler. Kar yağsa bile yerlerini bulurlar kuşların zeka seviyesi o kadar zayıf değildir, km'lerce uzaktan salınırsa başka.

ben bulamazlar demedim zaten sadece daha damara sokmak için kullanılan bir tekniktir. ve açıklamam genelde dışarda alıştırma ile ilgilidir. her kuş aynı zekaya sahip deildir o yüzden hepsinin deil en zeka seviyesi düşükleri düşünerek değerlendirmemdendir saygılar

ROSEN 989 * AÇIKLAMALARIN ,YAZIN VE DÜŞÜNCELERİN * DOĞRU DEĞİL !
...................
GÜVERCİNLER '' YUVALARINI SEVER .. DIŞARI ÇIKINCA ÇEVREYİ EZBERLER .KAYIT ALTINA ALIR .ŞAPKA ,SES, BEZ PARÇASI ,RENK ...ZURNADA SON DELİKTİR...'' KARŞI KOMŞUYA GİT O ŞAPKAYLA , ELİNE OBEZİ AL , SESLEN BİR DE BAKALIM KARŞI KOMŞUNUN BALKONUNA GELECEKLER Mİ ?
..................
İYİ ARAŞTIRMACI OLUN ..GÖZLEMCİ OLUN ...EN ZEKASIZ GÜVERCİNİ DENE BAKALIM

[email protected]' Alıntı:
ROSEN 989 * AÇIKLAMALARIN ,YAZIN VE DÜŞÜNCELERİN * DOĞRU DEĞİL !
...................
GÜVERCİNLER '' YUVALARINI SEVER .. DIŞARI ÇIKINCA ÇEVREYİ EZBERLER .KAYIT ALTINA ALIR .ŞAPKA ,SES, BEZ PARÇASI ,RENK ...ZURNADA SON DELİKTİR...'' KARŞI KOMŞUYA GİT O ŞAPKAYLA , ELİNE OBEZİ AL , SESLEN BİR DE BAKALIM KARŞI KOMŞUNUN BALKONUNA GELECEKLER Mİ ?
..................
İYİ ARAŞTIRMACI OLUN ..GÖZLEMCİ OLUN ...EN ZEKASIZ GÜVERCİNİ DENE BAKALIM

https://www.youtube.com/watch?v=AWVJMl08arU karşıya çağırma tekniğidir
https://www.youtube.com/watch?v=OFM8eiBsyxA

nasıl yetiştirirsen öyle gider , Büyğümsünüz saygım var tartışmak zaten istemem , ama yetiştiriciye bağlı olarak herşey değişir yapmak istersen karşı balkondanda çağırırsın eğitmen yeter siz konuyu farklı yöne çekmiyorsunuz bunun olmıcanı idda ediyorsunuz , ki yurt dışında bu işlerle uğraşan kişiler bunu gayet iyi başarıyor sadece bizde bu katı düşünce var.

bunu eklemeyi unutmuşum buda sahibine alışmış bir diğer güvercin

Moderatör tarafında düzenlendi:
KARNI TOK , EŞİ OLAN KUŞ ...İNSANA YAKLAŞMAZ .EHLİLEŞMEZ

30 sene önce ....1980 (sonları )
...............................
bir beyaz dişi güvercinim eşi yoktu ..benimle gezerdi , ama heryerde hep arkamdan gelirdi..
sokakta da benimle , arabayla da , ben nerdeysem orada fakaaat ....
EŞ ALDIM EŞLEŞTİ ..BİR DAHA BANA YAKLAŞMADI ..KÜMESTE ELİMİ UZATINCA ISIRMAĞA - GAGALAMAĞA BAŞLADI ..YANIMA SOKULMADI .
BENİMLE BİRLİKTE GEZEN O KUŞ YANIMA SOKULMAZ OLMUŞTU ..YUVA KURDU ..YAVRULARI OLDU ..
KARNI TOK , EŞİ OLAN KUŞLAR EHLİLEŞMEMEKTE ...
KARNI AÇ KUŞA SES ÇIKARIP YEM VERİLİRSE O SESİ DUYUNCA YEM VERİLECEĞİ İÇİN GELMEKTEDİR..
ÖPECEĞİNİZ İÇİN GELMEYECEKTİR...DOĞDUĞUM GÜNDEN BERİ ** BU BOKUN İÇERİSİNDEYİM **..

GÜVERCİNLER SAHİBİNİ TANIR fakat ..ŞAPKADAN DEĞİL ...

FOTODAKİ ASKERLER NE KADAR ÇOK BİRBİRİNE BENZEMEKTE DEĞİL Mİ ? ARKADAŞLAR !

1988 LERDE ASKERDE 20-30 KADAR GÜVERCİN BESLEDİM .ÇOĞU ZAMAN DIŞARIDAN YEM ALABİLME İMKANI YARATAMAZ YA DA BAZEN DE PARAM OLMADIĞI İÇİN YEM ALAMAZDIM O NLARA ..MUTFAKTAN EKMEK ALIR VERİRDİM ..ÇOĞU ZAMAN DA TAM ANLAMI İLE KARINLARI DOYMAZDI ..ÖNÜMDE -ARKAMDA GEZERLERDİ ..AMA YEM İSTEDİKLERİ İÇİN ...
AYNI KIYAFETLİ 10-15 KİŞİ OLDUĞUMUZ ZAMAN DA BENİM YANIMA SOKULUP * YEM İSTERLERDİ .* BAŞKA ASKERLERİN YANINA ASLA SOKULMAZLARDI ..
KIYAFET , ŞAPKA , ...YI DEĞİL * YEM VERENİ * TANIMAKTALAR !
FAKAAT GARİP , DİKKAT ÇEKİCİ , FARKLI ...BİR KIYAFET GİYDİĞİNİZ ZAMAN SİZİ YADIRGIYORLAR ..TEDİRGİN OLUYORLAR ..BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM.

Ekli dosyalar

• ASKERLER.webp
    ASKERLER.webp
    42.2 KB · Görüntüleme: 1,224
2012 kasım ayında 8 aylık bir dişi (bursa oynar) güvercini hediye verdim ..
2013 temmuz ayında o kuşu verdiğim evin 50-60 metre karşısındaki komşusuna kahve içmeğe gittim ..
o semt evime yaklaşık kuş uçumu 5 km kadar uzaklıktadır..
O KUŞ BENİ TANIYIP YANIMA BALKONA GELMİŞ ...TİR.
8 AYLIK BİR GENÇ KUŞ ... 8 AY KADAR SONRA DAHİ SAHİBİNİ UNUTMAMAKTADIR .
O GÜN DUYGULANIP , AĞLAMIŞIMDIR..
takım elbise ile de eşofman ile de ....sizi tanıyorlar buna emin olun ..
ISLIK ÖTTÜRMEM
BEZ PARÇASI SALLAMAM .....
...

kar yağıdında kuşlar hıç şaşırmadan iniyolaar :)

Geri