puldan yere kadar oynayan bursam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
noktaya çıkıp yere kadar oyun yapıyor arkadaşlar, şu an bacağı kırık iyileşme aşamasında, üç kez pul oldu ikisinde çatıya çarpmak üzerkeyn bağırışım sonucu toparladı sonuncusunda uzakta girdi oyuna duymadı beni ve iki saat sonra duştuğu yerden gelebildi, ben öldü sandım ama bacağını kırmış. işte bu güzel kuşum

Selamun aleyküm.

Öncelikle bu güzel oynarı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Birşey sorucam ben bunların nasıl oynadıklarını merak ediyorum. Bir arkadaş bana trakya hediye etmişti. Onların oyunlarını biliyordum onlar gibi oynuyorlar yoksa düzmü iniyorlar?

bende oynara uzak bir kuşçu idim, bu çift tesadüfe elime geçti ve yavru baktırmak için almıştım, trakyalara göre çok hızlı uçuyorlar, ben düz inişlerine daha şahit olmadım, erek noktaya kadar çıkıp çok seri sara sara aşağı salıyor kendini sanki havada vurmuşlar paçavvra şeklinde yuvarlıyor kendini bende de bir çift edirne var siyah, bunların oyunu ise daha seyrek ve uzun yani kuyruğa oturup iki taklada çok alçalıyor, bizim yörenin kuşu kelebektir aslında ama merak birazda istek bunlara yönetiyor, bundan sonra bu elimdeki bursalalrı üretmek istiyorm hem yavru alımıda çok güzel maaşallah çifter çifter büyütüyor.sayglıar.ilginize tşk.ler

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

maşallah bendede bi tane vardı eskiden aynen senin anlattıgın gibi ama tabi bu hastalık galiba am suana kadar trakya gibi makara yapan kuş görmedim

paylasım ıcın tesekkur ederım,
bende bu tarz oynayan bır kus almak ıstıorum fakat sormak ıstedıgım bugun bır arastırma sonucu aslında yere cakılan kusların hatalı veya ozurlu oldugunu ogrendım sızce oylemıdır? (kesınlıkle bılmıorum bu ırkı ben mardın beslıyorum)

Merak ettiğim bir husus bursa yetiştiren arkadaşlar Bursa kuşunun makbulu oyun olarak makara yapanımı yoksa düz uçanımı ?

arkadaş habire yazmışsın pul anlayacak dilden konuş şişirme mesajı yav

axi44' Alıntı:
arkadaş habire yazmışsın pul anlayacak dilden konuş şişirme mesajı yav
hangi mesajı kim şişirmiş anlayamadım. sadece yazım olsun diye birşeyler yazma isteğiniz varsa ekleyin msn: [email protected] buradan bana yazabilirsiniz. :heyo: :heyo: :oley: :oley: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ne: :ne:

maşallah bursa oynarınız çok güzel kostümlü allah bol yavru aldırsın.

kemal' Alıntı:
Merak ettiğim bir husus bursa yetiştiren arkadaşlar Bursa kuşunun makbulu oyun olarak makara yapanımı yoksa düz uçanımı ?
Çok güzel bir soru sormuşsunuz kemal bey,bugün oynar yetiştiricileri arasında en çok tartışılan konulardan birisidir ,oynarların makara yapıp yada yapmaması.Bursadaki oynar yetiştircilerin büyük bir bölümü ve bende dahil olmak üzere makara yapan oynar pek tercih edilmez.Makara yapan oynarlar zaten kendilerini uçuş stillerinden belli ederler.Sert uçan oynarlar makara yapmayan oynarlardır.Hafif yani yumuşak uçan oynarlar daha çok makaraya yatkın kuşlardır.Tabiki oynarlarda makara aranması olayı tamamen zevk ve tercih meselesidir.Ancak şunuda esgeçmeden belirtmek isterim ki,eski üstadların genelde çoğu makara yapmayan oynarın makbul olduğunu söylerler.Zaten oynar özünde makara yapmayan bir ırktır.Ancak son 20 yıllık süre içerisinde çeşitli ırklarla kırılmalarından dolayı ki buda daha çok trakya yerlileriyle olmasından dolayı makara yapma yetisi kazanmaya başlamışlardır.

Geri